- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και το όνομα αυτού «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας» (εικόνες)
Ο Δήμος Αθηναίων αποκαθιστά και ανανεώνει το θρυλικό κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Και το όνομα αυτού «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας».
Το θρυλικό κτίριο της οδού Ακαδημίας, που για περισσότερα από 70 χρόνια στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή, περνάει στα χέρια του δήμου Αθηναίων και ανοίγει ξανά τις πόρτες του τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων και το έργο «Όνειρο Θερινής Νυκτός».
Το αποκατεστημένο κτίριο παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και η παρθενική συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό φουαγιέ του πρώτου ορόφου, που για πολλές δεκαετίες πρωταγωνιστούσε στην καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας.
«Στόχος μας είναι ο εμβληματικός αυτός χώρος να γίνει ξανά και να παραμείνει ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλης» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης προς τους εκπροσώπους του τύπου και σημείωσε «Όσο παρέμενε κλειστός μετά τη μετακόμιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ήταν μία πληγή για την πόλη».
«Αντιληφθήκαμε πρώτοι τη μεγάλη καινοτομία των δικτύων. Ιδρύσαμε το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, που προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, μεγάλοι και μικροί φορείς της πόλης, να μιλήσουν για όσα τους ενώνουν και να κάνουν την πόλη μας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα» δήλωσε ο κ. Καμίνης και αναφέρθηκε στις επιτυχείς διοργανώσεις που ανέλαβε η Αθήνα, όπως η Documenta14 και η Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στόχος του δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων είναι να επαναπροσδιορίσει τη λυρική ταυτότητα του θεάτρου και να αποτελέσει έναν προορισμό με διεθνή προβολή ενώ κάλεσε όλους να επιλέξουν να επισκεφθούν το νέο δημοτικό μουσικό θέατρο περνώντας ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο μέσα από τις καλλιτεχνικές παραγωγές του.
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ένας εμβληματικός χώρος, ιστορικής σημασίας για την πόλη, αποκτά και πάλι πνοή, γίνεται προσιτός σε όλους, γεμίζει με τους ήχους των Μουσικών Συνόλων του δήμου Αθηναίων», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης και σημείωσε: «Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε το σύγχρονο πολιτισμό, να υποστηρίξουμε νέους δημιουργούς, να καλλιεργήσουμε συνεργασίες με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά στρέφοντας παράλληλα το βλέμμα μας προς το μέλλον».
«Πρόθεσή μας είναι να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας με υψηλής ποιότητας παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να ανοίξουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες, να εξελιχθούμε, να αγκαλιάσουμε νέους καλλιτέχνες και ομάδες» κατέληξε ο κ. Μπιτζάνης.
Ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του «Ολύμπια», παρουσίασε το πρόγραμμα του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου για τη φετινή περίοδο. Η καινούρια μέρα στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας ανατέλλει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, με το «Όνειρο θερινής νυκτός» του Felix Mendelssohn, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Η είσοδος για την παράσταση είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διατίθενται την ίδια μέρα από τις 18.30 στα ταμεία του θεάτρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Λίγες μέρες αργότερα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, κάνει πρεμιέρα η κωμική όπερα «Ορφέας στον Άδη» του Jacques Offenbach –η εμβληματικότερη ίσως της δεύτερης Γαλλικής Αυτοκρατορίας. Με τη πρώτη παραγωγή λυρικού θεάτρου της σεζόν, γιορτάζουμε τόσο την επαναλειτουργία του θεάτρου, όσο και τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Offenbach, πατέρα της γαλλικής οπερέτας.
Το δημοτικό μουσικό θέατρο συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης «Χριστούγεννα στην Αθήνα» φιλοξενώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συν-σκηνοθέτρια Ντιάνα Θεοχαρίδη μιλάει στην ATHENS VOICE για το τολμηρό έργο περί ρευστότητας των φύλων
Η ιστορική «Κάρμεν» του 1875 αναβιώνει στη Λυρική μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Ρομάν Ζιλμπέρ
Οι πρεμιέρες και εκείνες που ρίχνουν αυλαία το προσεχές διάστημα
Θηριοτροφείο στο Θέατρο Δρόμος, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσεκούρα
Lemon & Special Piano Night για την πιο πολυταξιδεμένη θεατρική παράσταση στην Ελλάδα - Ανοιχτό Θέατρο «Αλίκη Βιουγιουκλάκη» Βριλήσσια
Όταν ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη μεταμορφώνονται σε εκδίκηση
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Θέατρο Δάσους και θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στην Επίδαυρο
Η ζωή του σαν σκηνή – τώρα στη «Τζένη Τζένη» του Νίκου Καραθάνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια αναμέτρηση με την κλασική ταινία της Φίνος Φιλμ
Η νέα διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη είναι η απάντηση στην τρέλα με την τρέλα
Η παράσταση κινείται στο όριο θεάτρου και μουσικής αφήγησης. Δεκαέξι τραγούδια και ενότητες λόγου οργανώνονται σε μια ενιαία σκηνική ροή που παρακολουθεί τη διαδρομή μιας ανθρώπινης ζωής
Θεατρικές πρεμιέρες και έργα που παίζονται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης
Μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου ο χρόνος ξεφεύγει από τη γραμμική του πορεία
Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται την Τασούλα, την πρωταγωνίστρια της παράστασης στο θέατρο Παλλάς, σε διπλή διανομή
Ένα από τα πιο προκλητικά και ριζοσπαστικά μυθιστορήματα της γαλλικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αυτοβιογραφικό έργο της νομπελίστριας μεταφέρεται από την ομάδα ETÚTI στο Blue Box Creative Studio
Η Μαρία Ναυπλιώτου ως Άτοσσα, ο Δημήτρης Καταλειφός ως Δαρείος, ο Αναστάσης Ροϊλός ως Ξέρξης και ο Σταύρος Σβήγκος ως Αγγελιοφόρος
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν έρχεται για λίγες μέρες στην Αθήνα
Μετά την επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λιλής Ζωγράφου έρχεται στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι
Μπήκαμε στα παρασκήνια της παράστασης και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, Νίκο Κοσώνα (Ζυλ) και Γιάννη Καράμπαμπα (Ζαν)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.