Θεατρο - Οπερα

Τι είναι «Τα 5 Στοιχεία» και γιατί γίνονται sold out;

Η μυσταγωγική παράσταση της Άννα Μπουρμά στο Καρπενήσι

69344622_10156942672578218_6480720064680034304_n.jpg
Κέλλη Κρητικού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Τα 5 Στοιχεία» της Άννας Μπουρμά

«Τα 5 Στοιχεία» είναι μια πρωτοποριακή μουσικό-θεματική παράσταση που εμπνεύστηκε η δημιουργός Άννα Μπουρμά και ανέβηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο 2016 στην Αθήνα. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30 sold out παραστάσεις και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα με τεράστια επιτυχία.

Η παράσταση έχει φιλοξενηθεί σε φεστιβάλ, όπως τα Μενάδρεια Κηφισιάς 2016, το Φεστιβάλ Μαραθώνα 2016, το Φαληρικά Φεστιβάλ 2016, το Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων 2016, το Φεστιβάλ Ρεματιάς Δήμος Χαλανδρίου 2017, το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη Σαντορίνης 2017 και το Φεστιβάλ Σύρου- Απόλλων Θέατρο 2018.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, λοιπόν, η παράσταση θα κηρύξει την έναρξη του Φεστιβάλ «Γιορτές του δάσους» στο Καρπενήσι.

«Τα 5 Στοιχεία» της Άννας Μπουρμά

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μυσταγωγική παράσταση πλημμυρισμένη από μουσική, δυνατές ερμηνείες, έντονες εικόνες, χορό και μοναδικές αφηγήσεις. Μια παράσταση που σκοπό έχει να παρασύρει το φιλοθεάμον κοινό στον ανεξερεύνητο κόσμο των στοιχείων της φύσης: τη Φωτιά, το Νερό, τον Αέρα, τη Γη και -συμφώνα με τον Ησίοδο- τον Αιθέρα.

Η Άννα Μπουρμά είναι μια ερμηνεύτρια πολυδιάστατη και το αποδεικνύει. Τραγουδάει, παίζει κλασσικό πιάνο, νταούλι και έχει σκηνοθετήσει, χορογραφήσει και φωτίσει αυτή την παράσταση. Η ερμηνεία της έχει χαρακτηριστεί ως αέναη και υψηλής αισθητικής ενώ η παρουσία της στη σκηνή έχει σχολιασθεί ως απόκοσμη από τον Τύπο.

Μουσικές, στίχοι και κείμενα, τα οποία φέρουν την υπογραφή του συνθέτη Τάκη Μπουρμά, εισάγουν τους θεατές σε έναν αλλιώτικο και μυστηριακό κόσμο. Σύγχρονες τεχνικές, όπως computer programming & projection mapping, προσδίδουν μια τεχνολογική νότα στο μαγικό αυτό ταξίδι και εναρμονίζονται με τη μουσική και το κείμενο. Όργανα μοναδικά, όπως το σε πολλούς άγνωστο Duduk, συνεπαίρνουν με τις μελωδίες τους και προκαλούν συγκίνηση μέσα από την ανθρώπινη πνοή.


Info: Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, Ώρα έναρξης : 21:00, Διάρκεια: 100' (χωρίς διάλειμμα), Είσοδος ελεύθερη

Κείμενα, ενορχήστρωση: Tάκης Μπουρμάς. Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά. Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς. Πλήκτρα: Nίκος Καλαντζάκος. Πνευστά: Vartan Abovian. Ήχος: Ηλίας Λάκκας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ