Θεατρο - Οπερα

Το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που διεκδικεί την επαγγελματική αξίωση ηθοποιών με αναπηρία, σε μια διαφορετική ανάγνωση της αρχαίας τραγωδίας

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

Ο θίασος ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) έχει ήδη ξεκινήσει την καλοκαιρινή περιοδεία της σημαντικότερης αρχαίας τραγωδίας μετά τον «Οιδίποδα», την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Την παράσταση σκηνοθετούν ο ιδρυτής του ΘΕ.ΑΜ.Α, Βασίλης Οικονόμου, και η Ελιάνα Περηφάνου, προσεγγίζοντας τη σύγκρουση της Αντιγόνης και του Κρέοντα μέσα από τις αξίες της επιλογής και της επιβολής· κάθε ήρωας αναζητά τη σχέση του με την εξουσία, την οποία ορίζει κατά τον τρόπο που επιθυμεί, αλλά και που τον διευκολύνει.

ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

Η προσβασιμότητα των χώρων αλλά και του περιεχομένου της παράστασης είναι πιστοποιημένα και επιμελημένα από την «Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών». Κατά τη διάρκεια του έργου έχει φροντιστεί να υπάρχουν διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, υπέρτιτλοι στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και ακουστική περιγραφή, ενώ θα παρέχονται προγράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και με QR Code.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ Σοφοκλή - ΘΕΑΜΑ [trailer 2018]

Το ΘΕ.ΑΜ.Α είναι το μόνο επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που η κύρια σύνθεσή του αποτελείται από ηθοποιούς με κάποιου είδους αναπηρία. Στόχος του θιάσου και του ιδρυτή του είναι η ύπαρξη μίας δημιουργικής συγκέντρωσης καλλιτεχνών, η οποία αποδίδει τη θεατρική τέχνη μέσα από την όποια μοναδικότητα φέρει ο κάθε άνθρωπος, αλλά και το να καταφανεί ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο για τον άνθρωπο που θέλει να προσπαθήσει ξεπερνώντας τα εμπόδια που του βάζει η σωματική του κατάσταση, αλλά και η ίδια η αντιμετώπιση της κοινωνίας. Αυτό θέλουν να μας δείξουν και μέσα από την ιστορία της «Αντιγόνης», που αναζητώντας τη δικαιοσύνη κατέληξε να ξεπερνά τόσο τα όρια της κοινωνίας της, όσο και του ίδιου της του εαυτού.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου, Ελιάνα Περηφάνου. Ερμηνεύουν: Έλη Δρίβα, Βίκυ Πετροπούλου, Πάνος Ζουρνατζίδης, Ανδρέας Ζήκουλης, Κωνσταντίνος Λουκάς, Μάνος Τριανταφυλλάκης, Μιχάλης Ταμπούκας, Έφη Τούμπα. Χορός: Αιμιλιανή Αβραάμ, Κατερίνα Κοντομάρκου, Ευαγγελία Σχοινά, Χριστίνα Τούμπα, Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ, Μαρία Μουρελάτου, Βασίλης Οικονόμου, Αγγελική Νομικού, Ηλίας Κουρτπαρασίδης.

Πρόγραμμα περιοδείας
17 Ιουλίου: Φεστιβάλ Βόλου Volos Festival
22 Ιουλίου: Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου
1 Σεπτεμβρίου: Κιάτο Κορινθίας
15 Σεπτεμβρίου: Θέατρο "Αλέξης Μινωτής" Αιγάλεω

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ