Θεατρο - Οπερα

Επιστροφή στην Ιθάκη

Martha Graham Dance Company και Φίλιπ Τσιάρας

4835-79724.jpg
Αγγελική Μπιρμπίλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43114-90879.jpg

Το 1998, το περιοδικό TIME την αποκάλεσε «Χορεύτρια του αιώνα». Το People Magazine τη συμπεριέλαβε στις εξέχουσες θηλυκές «Εικόνες – σύμβολα του αιώνα». Ο λόγος για την Martha Graham, την κορυφαία χορεύτρια και χορογράφο, μία από τις πιο πρωτοποριακές καλλιτεχνικές δυνάμεις του 20ου αιώνα. Το Martha Graham Dance Company - που ίδρυσε το 1926 και σήμερα θεωρείται η ιστορικότερη και πλέον καταξιωμένη σχολή χορού της Αμερικής διεθνώς- έρχεται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του πολιτισμικού δρώμενου ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ 2013 - υποστηρίζουμε την Ιθάκη για την Ελλάδα - που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη, 27 - 30 Ιουνίου, η εταιρία Concord Consulting Services, διοργανώνει μια χορευτική παράσταση με τη διάσημη ομάδα χορού της Νέας Υόρκης. Θα γίνει στις 29 Ιουνίου, στις 9.15 μμ, στο Ανοιχτό Θέατρο, Ναυτικό Λύκειο, στο Βαθύ στην Ιθάκη και τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Ιθάκης «Ο Φήμιος».

n

Η ομάδα χορού της Martha Graham συνεχίζει επάξια το ανατρεπτικό πνεύμα της ιδρύτριας. Παραστάσεις της έχουν πραγματοποιηθεί στους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού του πλανήτη, όπως η Μετροπόλιταν Όπερα, το Κάρνεγκι Χολ, η Όπερα του Παρισιού, το Κόβεντ Γκάρντεν, οι Πυραμίδες της Αιγύπτου και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Αν και η ίδια η Martha Graham υπήρξε η πιο προβεβλημένη εκπρόσωπος της σχολής της, για την οποία χόρευε μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’60, η διάσημη σχολή της εκπαίδευσε και ανέδειξε μερικούς από τους σπουδαιότερους σύγχρονους χορευτές και χορογράφους (Merce Cunningham, Erick Hawkins, Pearl Lang, Elisa Monte, Paul Taylor, Glen Tetley, Jacqulyn Buglisi & Pascal Rioult), ενώ κατά καιρούς συμμετείχαν στην ομάδα διθάσημοι καλλιτέχνες όπως οι Mikhail Baryshnikov, Claire Bloom, Margot Fonteyn, Liza Minnelli, Rudolph Nureyev, Maya Plisetskaya, Betty Ford & Kathleen Turner.

n

Ακόμα θα δούμε την ατομική έκθεση ζωγραφικής «Ηorse boy-Από την Ιθάκη στην Τροία» του διάσημου ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Φίλιπ Τσιάρα και μια Διεθνή Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Επιστρεφόμενη Ιθάκη».(29/6, 21:15, Ανοιχτό Θέατρο, Ναυτικό Λύκειο, Βαθύ, Ιθάκη).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»
Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»

Προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.