Θεατρο - Οπερα

7 κρεμασμένοι: Αποκλειστικές φωτογραφίες από μία παράσταση βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Η πρώτη ματιά στην παράσταση που παρουσιάζεται από τις 5 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις στο Γκάζι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7_kremasmenoi_4.jpg
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

1908. Ρωσία. Επτά κρατούμενοι – πέντε μέλη μίας τρομοκρατικής οργάνωσης που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου και δύο ποινικοί εγκληματίες – καταδικάζονται σε θάνατο διά απαγχονισμού. Ο εκκωφαντικός ήχος ενός καρδιακού παλμού που φτάνει στα αυτιά των μελλοθάνατων, η ξέφρενη αναπνοή, οι πικρές αναμνήσεις, οι οραματισμοί, οι στόχοι, η μυρωδιά ενός πρωινού από την παιδική ηλικία, η φευγαλέα ανάμνηση ενός χαμόγελου…  Όλα ζωντανεύουν μέσα στα στενά όρια του κελιού τους. Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν αντιμέτωπος με τον θάνατό σου;

7_kremasmenoi_8.jpg

Η νουβέλα «Μια διήγηση για τους επτά κρεμασμένους» του Λεονίντ Αντρέγιεφ, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή σε δραματουργική επεξεργασία της Αγγελικής Πασπαλιάρη και σκηνοθεσία της ίδιας και του Κωνσταντίνου Γώγουλου με μία ομάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών (Κων/νος Γώγουλος, Κων/νος Δαλαμάγκας, Στέργιος Κοντακιώτης, Αθανασία Κουρκάκη, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Αγγελική Πασπαλιάρη, Χάρης Χιώτης).

«Μπροστά στο δεδομένο του αναπόφευκτου τέλους τίθεται το ερώτημα: ‘’Τι έχεις κάνει με τη ζωή που σου δόθηκε;’’ Μιλάμε για τον θάνατο ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το επείγον της ζωής. Τι σημαίνει ‘’επιλέγω’’; Πόσο ελεύθεροι είμαστε; Πόση ευθύνη φέρουμε για τις πράξεις μας;» σημειώνουν οι σκηνοθέτες.

Στο έργο του ο Αντρέγιεφ εμπνέεται από μία αληθινή ιστορία, που απασχόλησε έντονα τις ρωσικές εφημερίδες της εποχής εκείνης, για να καταγγείλει την ίδια την έννοια της θανατικής ποινής.

7_kremasmenoi_9.jpg

Η Athens Voice εξασφάλισε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την παράσταση «7 κρεμασμένοι», που παρουσιάζεται από τις 5 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις στο Γκάζι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ