Θεατρο - Οπερα

Ένας δολοφόνος στη Στέγη

Χριστούγεννα με θρίλερ. Πέφτοντας απ’ τα ψηλά στα χαμηλά

112719-625369.jpg
Δανάη Καμζόλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά – EΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ

Ο ήλιος δύει πίσω από το όρος Φουτζιγιάμα, όταν ο ήχος του τηλεφώνου διακόπτει την ησυχία στην έπαυλη του βιομήχανου Γκόντο. Στην άλλη άκρη της γραμμής, μια άγνωστη φωνή τον ενημερώνει πως έχει απαγάγει τον δεκάχρονο γιο του, Τζουν, ζητώντας σε αντάλλαγμα λύτρα. Ο Γκόντο, προκειμένου να σώσει το παιδί του, διαθέτει χωρίς δεύτερη σκέψη ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, με το οποίο σκόπευε να πάρει στα χέρια του τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής του, όταν διαπιστώνει πως δεν είναι ο Τζουν που βρίσκεται στα χέρια του αδίστακτου απαγωγέα, αλλά ο γιος του οδηγού του. Τώρα, το δίλημμα για τον βιομήχανο μεγαλώνει: Θα θυσιάσει τους κόπους μιας ζωής ή τη ζωή ενός αθώου αγοριού;

Γιατί εγώ κι εσύ πρέπει να μισούμε ο ένας τον άλλον;

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά - Ένας δολοφόνος στο Τόκυο στη Στέγη

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μεταμορφώνεται ανήμερα των Χριστουγέννων σε τόπο εγκλήματος όπου διαδραματίζεται ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ που απηχεί την αισθητική της trash novel πάνω στη βία και τους ψυχολογικούς κραδασμούς ενός αστικού δράματος χαρακτήρων. Εμπνευσμένοι από το pulp μυθιστόρημα του Εντ Μακ Μπέιν, Λύτρα για τον Βασιλιά (King’s Ransom) και τις κινηματογραφικές του μεταφορές, ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη παρουσιάζουν την παράσταση «Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά – Ένας δολοφόνος στο Τόκυο» και αναβιώνουν τη φουτουριστική φαντασμαγορία του Τόκυο μιας άλλης εποχής, στήνοντας επί σκηνής ένα αγωνιώδες ανθρωποκυνηγητό. Τροφοδοτούν το μπλέντερ της παραστατικής τους ονειροβασίας με ψήγματα από το σινεμά και την τέχνη της installation, συναυλιακά και ζογκλερικά τρικ, fashion και τηλεοπτικά τεχνάσματα.

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά - Ένας δολοφόνος στο Τόκυο στη Στέγη


Πληροφορίες

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά - Ένας δολοφόνος στο Τόκυο

25 Δεκεμβρίου 2016 - 8 Ιανουαρίου 2017, 20:30

Χώρος: Μικρή Σκηνή & Εκτός Στέγης

Με αγγλικούς υπέρτιτλους και διερμηνεία: Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Η παράσταση δεν ενδείκνυται για άτομα με κινητικές δυσκολίες, καθώς προϋποθέτει έντονη κίνηση μέσα και έξω από το κτίριο της Στέγης.

Συντελεστές

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας & Γιούλα Μπούνταλη

Ηθοποιοί: Χάρης Αττώνης, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Θανάσης Δόβρης, Παύλος Ιορδανόπουλος, Ρωμανός Καλοκύρης, Γιούλα Μπούνταλη, Μάκης Παπαδημητρίου, Θάνος Τοκάκης κ.ά

Εισιτήρια: €25  (Κανονικό), 20 (Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα [5-9 άτομα]), 18 (Μεγάλη Παρέα [10+ άτομα]), 10 (ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € / Συνοδοί)


Παράλληλες Δράσεις

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Εργαστήριο με τον Σύλλα Τζουμέρκα και τη Γιούλα Μπούνταλη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ