Θεατρο - Οπερα

ΤΣΕΧ-OFF. Οι «Τρεις Αδερφές» αλλιώς

Μια πρωτότυπη δραματουργία από την Ιώ Βουλγαράκη και νέα ταλέντα της Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών

323843-667197.jpg
Αναστασία Βουτσινά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333102-690636.jpg

Τι συμβαίνει όταν νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί αποφασίζουν, για τις διπλωματικές τους εξετάσεις, να «παίξουν» με ένα κλασικό κείμενο, διασκευάζοντάς το; Στην περίπτωση του «ΤΣΕΧ-OFF» το αποτέλεσμα ήταν μια παράσταση-πείραμα.

 Όσα δεν διάβασες στις «Τρεις Αδερφές» ανεβαίνουν στην σκηνή

Η Ιώ Βουλγαράκη και μια δυνατή ομάδα νέων ταλέντων της υποκριτικής μελέτησαν το κλασικό αριστούργημα του Τσέχωφ «Τρεις aδερφές» και, μετά από εννέα μήνες έρευνας και δοκιμών, παρουσίασαν τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο των διπλωματικών εξετάσεων της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών το «ΤΣΕΧ-OFF». Έργο το οποίο θα ανεβάσουν ξανά αυτή τη φορά στη σκηνή του Πόλη Θέατρο, από 9 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και εντελώς αυτόνομη δραματουργική σύνθεση, οι σκηνές της οποίας θα μπορούσαν να λαμβάνουν χώρα πριν και ανάμεσα από τις σκηνές που έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας.

 Όσα δεν διάβασες στις «Τρεις Αδερφές» ανεβαίνουν στην σκηνή

Σε πλήρη συνέπεια προς την αφηγηματική γραμμή του έργου, η παράσταση λειτουργεί αντιστικτικά προς αυτό: η ιστορία παρουσιάζεται αποκλειστικά μέσα από σκηνές που φαντάστηκαν και δημιούργησαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί, θέτοντας τα δικά της ερωτήματα.

Ποια άλλη ζωή ονειρευόμαστε να ζήσουμε, όσο ο χρόνος αυτής της ζωής που έχουμε τελειώνει; Ποια προσδοκία μάς κρατά όρθιους; Σε τι πιστεύουμε; Και ακόμη, τι μπορεί να συμβαίνει στις τρεις αδελφές του ομώνυμου έργου του Αντόν Τσέχωφ «έξω απ’ την σκηνή»;

 Όσα δεν διάβασες στις «Τρεις Αδερφές» ανεβαίνουν στην σκηνή


Info: ΤΣΕΧ-OFF, 9 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου, Πέμ.-Κυρ. 21.00, Θέατρο Πόλη, Φωκέας 4, Βικτώρια

Εισιτήρια: κανονικό €10, μειωμένο €5

Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη

Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Δημήτρης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Μαρία Δαμασιώτη, Μπλερίμ Δαμπιράι, Γιώργος Δικαίος, Ιωάννης Κοτίδης, Γρηγορία Μεθενίτη, Μαίρη Μηνά, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μαρία Πετεβή, Δέσποινα Ρεμεδιάκη, Βασίλης Σαφό

Διάρκεια: 120΄

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ