- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
27 καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία αναζητούν την αγάπη
Η ομάδα Un-Label κάνει Τέχνη χωρίς ετικέτες και έρχεται στην Ελλάδα για να στείλει το μήνυμά της. Δείτε τι μας περιμένει.
Οι ταμπέλες στη ζωή μας βλάπτουν σοβαρά την ανθρωπιά. Μια αναπηρική καρέκλα περιγελά ένα κουτσό τραπέζι. Μια πεταλούδα κι ένα δέντρο παγιδεύονται στον ιστό της αράχνης. Ανθρώπινα σώματα σπεύδουν να ανασυνταχθούν και να ενταχθούν σε γραμμές.
Η διεθνής ομάδα Un-Label που αποτελείται από καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία, θα βρίσκεται την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει την performance που αναζητά την αγάπη με άλφα κεφαλαίο πίσω από τις ετικέτες της καθημερινότητας.
Ρεαλισμός και ποίηση, μουσική, ακροβατικά και χορός. 27 ταλαντούχοι άνθρωποι που εμπνέονται από τη διαφορετικότητα. Η παράσταση «L: Do I Need Labels To Love?» υποστηρίζεται με ακουστική περιγραφή, για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, υπέρτιτλους, για κωφούς και βαρήκοους, και ο χώρος εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη μετακίνηση για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όρθιες αναπηρίες. Ίσως η πρώτη δια-καλλιτεχνική παραγωγή τέτοιου είδους.
Το διεθνές πολιτιστικό έργο Un-Label, από το 2015 έως το 2017, εμπλέκει περισσότερους από 100 καλλιτέχνες με ή χωρίς αναπηρίες, από όλη την Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει με καινοτόμους τρόπους, φαινόμενα αποκλεισμού στις παραστατικές τέχνες.
Αφαίρεσε κι εσύ τις ετικέτες! Την ίδια μέρα, από το πρωί στις 09.30, στην αίθουσα Maurice Saltiel του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από την ομάδα Un-Label συμπόσιο με τίτλο «Παραστατικές Τέχνες χωρίς Ετικέτες».
Μια διαδραστική συζήτηση και ένας γόνιμος προβληματισμός μεταξύ εκπροσώπων διεθνών καλλιτεχνικών και πολιτισμικών οργανισμών, οργανισμών ατόμων με αναπηρία, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτείας και των πολιτών για την παραγωγή της τέχνης από ομάδες καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, τα όρια της κοινωνικής ένταξης και τις προοπτικές των παραστατικών τεχνών να γίνουν φορείς κοινωνικής αλλαγής.
Στα πλαίσια του συμποσίου θα υλοποιηθούν τρία εργαστήρια υπό τον συντονισμό της Stine Nilsen (Candoco Dance Company), των Dodzi Dougban και Michaela Kosiecovà (Un-Label) και του Κώστα Λαμπρούλη (ΣΜουΘ, Un-Label) αντίστοιχα και μια μία στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή του Ben Evans (British Council- Disability Arts International) που θα διερευνά τη σχέση μεταξύ της πολιτικής και ενταξιακών καλλιτεχνικών πρακτικών.
Το συμπόσιο θα υποστηρίζεται από διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και στα ελληνικά-αγγλικά και αγγλικά-ελληνικά και οι χώροι διεξαγωγής του εξασφαλίζουν την ανεμπόδιστη μετακίνηση για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όρθιες αναπηρίες. Για τη συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή.

UN-LABEL: L-DO I NEED LABELS TO LOVE?
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, 21:00 , Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Μ2
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μαθητικό-φοιτητικό-κάτοχοι κάρτας ανεργίας-άτομα με αναπηρία)
Χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να επικοινωνούν με τα εκδοτήρια του Μεγάρου, Τ: 2310 895.938/9
Σύλληψη, σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης
Συντονισμός έργου: Lisette Reuter
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέρσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεάτρου
Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας
Από το «Σκίτσο 3» της Πειραματικής Σκηνής μέχρι την «Ηλέκτρα εντός» του Πορεία
Η Athens Voice εξασφάλισε μέρος από το ανέκδοτο φωτογραφικό αρχείο που ανήκει στην ανιψιά του συγγραφέα, Έλλη Αρτέμη Ταχτσή, και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας
Το ανεκτίμητο έργο του συγγραφέα που διακωμωδούσε τις αδυναμίες των ανθρώπων
Μια μουσική παράσταση της bijoux de kant για την αισθητική της ερωτικής επιθυμίας
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια για το έργο του Στίβεν Κινγκ που παίζεται στο θέατρο Άνεσις
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Δυνατά κείμενα, μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαίες ερμηνείες
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «Festen» στο θέατρο Άλμα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη με αφορμή τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ερρίκου Ίψεν
Ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει την επιδαυρική παραγωγή σε εσωτερικό περιβάλλον, μεταφέροντάς μας «πιο μέσα» στο παλάτι, στους χώρους υποδοχής του.
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη με αφορμή το «Intra muros» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.