- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε ποιον δεν αρέσουν τα ακροβατικά;
Γίνε πάλι παιδί στις Αόρατες Πόλεις του Ίταλο Καλβίνο. Σήμερα, Τετάρτη στο Θέατρο Ρεματιάς.
Με ανεξίτηλες «μαγικές» αναμνήσεις μοιάζουν τα ακροβατικά. Απολαυστικά για μικρούς και μεγάλους είναι ένα θέαμα που γοητεύειακόμη και τους πιο σκυθρωπούς. Χαζεύεις με το κεφάλι ψηλά κι αναρωτιέσαι πώς γίνεται. Μέχρι που μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο σώμα και πόσο αδύναμη είναι τελικά η βαρύτητα; Ειδικά όταν οι Αόρατες πόλεις του Ίταλο Καλβίνο γίνονται έμπνευση γι’ ακροβασίες, το βιβλίο του Ιταλού συγγραφέα ταξιδεύει ξανά στη φαντασία με προορισμό το κέντρο της μητρόπολης.

Αυτό τον πρωτότυπο συνδυασμό, ιδέα της ομάδας Πλεύσις, θα φιλοξενήσει το υπαίθριο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Γύρω από την δροσιά των δέντρων, έξι πανύψηλοι στύλοι ορθώνονται πάνω στην σκηνή. Συνδεδεμένοι μεταξύ τους με ειδικές κατασκευές, δημιουργούν ένα φουτουριστικό περιβάλλον, με φανταστικές μορφές από πολιτείες που μπλέκονται και αναδύονται η μία μέσα από την άλλη. Πάνω σε αυτό το «έδαφος» οι ακροβάτες κινούνται και αλληλεπιδρούν, σκαρώνοντας στιγμιότυπα από την ζωή φανταστικών πόλεων, με την ανθρώπινη παρουσία σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σημαντικό στην παράσταση είναι και το στοιχείο του νερού, το οποίο κυλά από τον ένα στύλο στον άλλο. Μέσα από αυτό, οι ερμηνευτές κάνουν ένα χιουμοριστικό σχόλιο, πάνω στην πραγματική σημασία του υγρού στοιχείου στις σύγχρονες πόλεις .

Πριν την έναρξη της παράστασης, η βραδιά ανοίγει αυλαία με τον Alvaro Ramirez, κλόουν, ζογκλέρ και ακροβάτη. Με μια μπάλα, μια βαλίτσα κι ένα μονόροδο ποδήλατο συνεργούς του, ο Τσούμι, όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, υπόσχεται μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσους θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.
Info: Αόρατες Πόλεις - Ένα ανοικτό θέαμα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, 20.00, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου, 2106855898
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΛΕΥΣΙΣ
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Αντώνης Κουτρουμπής
Κοστούμια: Μαρία Καταροπούλου
Μουσική σύνθεση: Μηνάς Εμμανουήλ
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Ερμηνεύουν: Όλγα Γερογιαννάκη, ΘένιαΚουτρουμπή, Ελευθερία Λάρδα, Κων/νος Μιχαήλ, Αντώνης Κουτρουμπής, ΤζάνοςΜάζης.
Είσοδος ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εσύ και τα σύννεφά σου» στο θέατρο Μετς
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης μεταφέρει το παγκόσμιας εμβέλειας μυθιστόρημα για πρώτη φορά σε σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Η Ελένη Ράντου κλείνει το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν.
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη ζωντανεύει επί σκηνής τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη
Η ανατρεπτική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου σε ένα κλασικό έργο
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή του «Μεγάλου µας Τσίρκου»
Μυστικά, αποκαλύψεις και παρεξηγήσεις στα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας
Η μουσική παράσταση για την ελληνική μετανάστευση στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου κάνει πρεμιέρα στις 19 Μαρτίου
Ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Γιάννης Καλαβριανός μάς επανασυστήνουν το έργο του 1891, με πρωτότυπη μουσική και ενορχήστρωση και καινούργιο κείμενο σε δεκαπεντασύλλαβο
Η νέα σκηνική ανάγνωση της κλασικής ταινίας της Φίνος Φιλμς ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ένα θέατρο που ταυτίστηκε με τη λυρική ιστορία της Αθήνας από το 1904 έως σήμερα
Η ηθοποιός του ρίσκου πρωταγωνιστεί στην «Ντάμα Πίκα» και μιλάει για το θέατρο, το σινεμά και τις στιγμές που την καθόρισαν
Από τον «Ριγολέτο» και την «Τόσκα» μέχρι τη «Χρυσή Εποχή» του Ρήγου, δείτε το πρόγραμμα
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης διασκευάζει και σκηνοθετεί το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη
Η σκηνή του θεάτρου ως εικόνα ενός μέλλοντος που δεν είναι καταστροφικό
Ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Νάνα Παπαδάκη πρωταγωνιστούν στο πιο ασυνήθιστο και αποκαλυπτικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς
Τι αλλάζει στις πολιτιστικές μας συνήθειες και γιατί όλο και περισσότεροι Αθηναίοι επιλέγουν το θέατρο
Τρεις μπατζανάκηδες σε οδοιπορικό ελευθερίας
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη της παράστασης «Κέικ» στο Θέατρο Εμπορικόν
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια της παράστασης «Ταξίδι γύρω από τη χύτρα μου» στο θέατρο Αλκμήνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.