Θεατρο - Οπερα

Έγινε η πολιτική κηδεία του Μηνά Χατζησάββα

Ποιοι τον κατευόδωσαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
301283-228860.jpg

Έγινε σήμερα Τετάρτη μεσημέρι στο Πρώτο Νεκροταφείο της Αθήνας η κηδεία του σημαντικού ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα, που πέθανε στις 30 Νοεμβρίου από βαρύτατο εγκεφαλικό, στα 67 του. Ήταν πολιτική τελετή, μετά το τέλος της οποίας το φέρετρο έφυγε για αποτέφρωση στο εξωτερικό, αφού η Ελλάδα δεν έχει ακόμα σχετική υποδομή.

Κατατέθηκαν ελάχιστα στεφάνια, ενώ υπήρχε κουμπαράς όπου μαζεύονταν χρήματα για τους πρόσφυγες. Ο κ. Κώστας Φαλελάκης, σύντροφος του νεκρού, υποδέχτηκε το πλήθος των φίλων που έρχονταν. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Γιώργος Κοτανίδης, Ελένη Κοκκίδου, Χρήστος Βαλαβανίδης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ναταλία Δραγούμη, Δημήτρης Πιατάς, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Κατερίνα Λέχου, Κρατερός Κατσούλης.

Υπενθυμίζεται η εξαιρετική χτεσινή δήλωση του ηθοποιού κ. Γιώργου Κοτανίδη, που ήταν πολύ στενός φίλος του Μηνά Χατζησάββα: «Η κηδεία του θα είναι πολιτική, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, και θα γίνει την Τετάρτη στις 12.00 στο Α' Νεκροταφείο. Σύμφωνα με την επιθυμία του, θα ακολουθήσει αποτέφρωση του νεκρού, που θα γίνει εκτός Ελλάδας, λόγω βαρβαρότητας της ελληνικής πολιτείας που αρνείται να επιτρέψει την καύση που γινόταν στην αρχαιότητα. Σύμφωνα και πάλι με την επιθυμία του Μηνά, ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης, οι αδελφές και οι ανιψιές του ζητούν να μην υπάρξουν στεφάνια. Θα υπάρξει ένα κουτί όπου θα ρίξουμε τον οβολό μας και όσα χρήματα μαζευτούν θα δοθούν σε οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών. Ο Κώστας θέλει να τον αποχαιρετήσουμε λυπημένοι, αλλά και χαρούμενοι, όπως ήταν ο Μηνάς και όπως θα ήθελε ο ίδιος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ