- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Φιλιά στην Αθήνα
Ο Κων/νος Ασπιώτης μας μιλάει για την παράσταση «Αν αργήσω, κοιμήσου…»
Η παράσταση ξεκινάει με ένα ερωτευμένο ζευγάρι που μπαίνει σε ένα διαμέρισμα. Η γυναίκα λέει: «Κοίτα, να το ξεκαθαρίσουμε, δεν είμαι σε φάση για σχέση». Ο άντρας απαντάει: «Ποιος μίλησε για σχέση;». Το περίεργο είναι ότι εκείνη τη στιγμή όλα πάνω τους προδίδουν ότι θέλουν πολύ να μπουν σε μια σχέση. Μετά από αυτόν το σύντομο διάλογο φιλιούνται με πάθος. Ένα ωραίο, αληθινό, φιλί. Κι έτσι τελειώνει κι η παράσταση - με ένα τρελό φιλί και μια αισιόδοξη νότα.
Το σπονδυλωτό έργο του Άκη Δήμου, που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά, μιλάει για τις σχέσεις των ζευγαριών σήμερα, οι οποίες είναι δύσκολες. Μια παρέα έξι ηθοποιών αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες με πυρήνα τον έρωτα. Το νόημα είναι ότι λέμε ό,τι λέμε αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος. Στην ουσία, αυτό που εξετάζει το γλυκόπικρο αυτό έργο είναι η αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να ερωτευτεί και να βρει ανταπόκριση στα μάτια ενός άλλου άνθρωπου. Φανερώνει όμως και τη δυσκολία που υπάρχει στη σημερινή εποχή να δημιουργήσει κάποιος μια σχέση. Φιλοδοξία είναι να νιώσει ο θεατής την ανάγκη να βγει έξω και να θέλει να παίξει αυτό το ωραίο παιχνίδι.
Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση «Αν αργήσω, κοιμήσου…» στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης. Παίζουν ακόμα: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Χρήστος Γεωργαλής, Μίνως Θεοχάρης (συν-σκηνοθετεί με τον Ασπιώτη), Νάντια Καραγεώργη, Ελευθερία Μπενοβία.
Θεμιστοκλέους 104, 210 3826.185
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός συνθέτης μιλά για την ενορχήστρωση του «Ορφέα» με σύγχρονα όργανα και για τη δύναμη της μουσικής ενός έργου που 419 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται τολμηρό
Μια τίμια, καλοκουρδισμένη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, σαρκασμό και απρόβλεπτες ανατροπές
Η Αρετή Μακρολειβαδίτη μιλά για την παράσταση που σκηνοθετεί, μια θεατρική αναζήτηση για όλα όσα μας κάνουν αληθινούς
Μέσα από τις έννοιες του σεξ, της βίας, της εξουσίας, της πίστης και της αγάπης, η παράσταση ξετυλίγει ένα πολυφωνικό μωσαϊκό σύγχρονων ιστοριών
Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για τον Αντόνιο, τον Σαίξπηρ και τη σκοτεινή γοητεία του «Εμπόρου της Βενετίας»
Δύο μονόπρακτα, δύο ρόλοι με το ίδιο όνομα
Ένα έργο για τη μνήμη που καλπάζει ερήμην. Τη μνήμη που ξεδιπλώνει αναμνήσεις, που όμως δεν είναι αληθινές, αλλά επινοημένες ιστορίες.
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
30 και πλέον χρόνια που γράφω για θέατρο προβάλλω καλλιτέχνες του θεάτρου και παραστάσεις κυρίως μικρών χώρων
Η κορυφαία τραγωδός Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της
Το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα της Κόρας Καρβούνη, με τους Μιχάλη Συριοπούλο, Βάσω Καβαλλιεράτου, Στάθη Κόικα επί σκηνής
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στήνει έναν καθρέφτη απέναντι στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Ο σταρ του «Μπόρατ» συνεργάζεται με τον Αμερικανό σκηνοθέτη στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου
Ο Λάζαρος Βαρτάνης και ο Στέφανος Παπατρέχας ανεβάζουν ένα από τα πιο ποιητικά έργα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Η κριτικός θεάτρου απαντά στην ανάρτηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για το άρθρο της στην Athens Voice
Μια διαδραστική, αλλοπρόσαλλη κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει ποιος είναι ο δολοφόνος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.