- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από την εποχή των σπηλαίων…
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για 4η χρονιά κάνει ψυχοθεραπεία με γέλιο στο κοινό
Caveman
του Rob Becker
Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη
Παίζει: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Ποιος σύμβουλος γάμου; Οι ρήσεις που εκστομίζει ο Caveman έχουν γίνει επιχειρήματα στα στόματα των δύο φύλων όταν συνεχίζουν, και μετά την παράσταση, τους τσακωμούς πάνω στις κλασικές διαφορές «εμείς οι γυναίκες, εσείς οι άνδρες» και το ανάποδο. Ο Caveman-Σωτήρης εκδιώχνεται από τη γυναίκα του Μαίρη στη… σκηνή, για να γίνει ένας ανώνυμος Σωτήρης από το κοινό ή για την ακρίβεια η ανδρική σκέψη του κοινού. Προσπαθώντας να κατανοήσει τη γυναικεία ψυχοσύνθεση –δες Μαίρη– βουτάει στην προϊστορία και από εκεί επιστρέφει προς τις μέρες μας. Στα σπήλαια θα βρει το (ατράνταχτο) επιχείρημά του: Οι διαφορές είναι αγεφύρωτες γιατί την εποχή των σπηλαίων οι άνδρες κυνηγούσαν και οι γυναίκες συνέλεγαν – αυτές οι δραστηριότητες έχουν δημιουργήσει τις διαφορές που έχουν περάσει στο DNA και όποια προσπάθεια και να γίνει δεν πρόκειται ν’ απορριφθούν. Να ο άξονάς του, η εμμονή του, η αφετηρία για να βρει τις εξηγήσεις… για παράδειγμα, στην εμμονή του άνδρα με την τηλεόρασή του. «Ένας άνδρας όχι απλά βλέπει τηλεόραση, αλλά μπαίνει μέσα σ’ αυτήν, ενώ οι γυναίκες ως συλλέκτριες επιλέγουν το ζάπινγκ προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες». Επίσης οι γυναίκες ως συλλέκτριες αγαπούν τα ψώνια, μιλούν με τόσες λεπτομέρειες κ.ο.κ. Απλοϊκή συλλογιστική; Και; Μήπως έχει βρεθεί καμία (πιο σοβαρή και τεκμηριωμένη) εξήγηση που να λύνει τις διαφορές; (Διαβάστε και το εξαιρετικό βιβλίο «Γιατί έφαγα τον πατέρα μου», εκδ. Άγρα, λες και ο ήρωάς του είναι… συγγενής του Caveman!). Φυσικά, ο Σωτήρης θα ρίξει και τις απαραίτητες γέφυρες γιατί, διαφορετικά, μαύρο φίδι που τον έφαγε. Ναι μεν διαφέρουμε και μαζί… δεν κάνουμε, αλλά σίγουρα χώρια δεν μπορούμε, αφού ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.
Η παράσταση έχει γίνει επιτυχία. Εδώ παίζεται για 4η χρονιά και συνεχίζει… Πάντως, αν τα επιχειρήματα του έργου σηκώνουν και λίγο παραπάνω συζήτηση, η ερμηνεία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη «σηκώνει» μόνο χειροκροτήματα. Παίρνει το ρόλο και φεύγει. Γιατί μπορεί να έχει ένα αβανταδόρικο μονόλογο στα… χέρια του, και ως εξαιρετικός ηθοποιός που είναι να κάνει… παπάδες, όμως το τελάντο του αποδεικνύεται και στον τρόπο που φλερτάρει και χειρίζεται το κοινό – όταν ανταποκριθεί αρχίζει ένα ωραίο ματσάκι πινγκ-πονγκ με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.
Υ.Γ. Για τις γιορτές ο Caveman έχει στολίσει τη σπηλιά του με λαμπάκια.
INFO Coronet, Φρύνης 11 & Υμηττού, Παγκράτι, 210 7012.123 -511, Παρ. & Σάβ. 21.15, Κυρ. 20.00 € 23 (18Φ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Ο Υπηρέτης δυο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026 - Ανοικτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Νταμάρι)
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Το αριστούργημα της παγκόσμιας κωμωδίας μιλά για την ανασφάλεια που όλοι έχουμε νιώσει με κάποιο τρόπο
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Τιφλίδας
Οι απονομές που ξεχώρισαν
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ μιλά για την επιστροφή στο θεατρικό του σπίτι και το ταξίδι της νέας του παράστασης
Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παχυσαρκία, άγχος, τεστοστερόνη, AI: Τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος; Απαντήσεις επί σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Ένα ποιητικό και βαθιά πολιτικό σκηνικό ανέβασμα χωρίς αποκλεισμούς στις 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια μιλάει για την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη
H όπερα Εinstein on the Beach αποτελεί μια «κοσμική» προσευχή
Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Inter Alia»
Στις 13, 14, 27 και 28 Ιουνίου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα
Με αμείωτη ένταση, σαρδόνιο χιούμορ και σκηνές που ακροβατούν ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και την οικογενειακή τραγωδία
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων δραματικών σχολών
Μια παράξενη, ανάποδη ανάσταση από τον Φάνη Σακελλαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.