- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurovision 2026: O Akylas έκανε χαμό στη σκηνή της Βιέννης - Τεράστια άνοδος στα στοιχήματα
Πλάνα από την ελληνική συμμετοχή
Eurovision 2026: O Akylas έκανε χαμό στη σκηνή της Βιέννης - Τεράστια άνοδος στα στοιχήματα
Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Eurovision έχει αρχίσει καθώς απέχουμε λίγες ώρες από τον πρώτο ημιτελικό του 70ού μουσικού διαγωνισμού που λαμβάνει χώρα στη Βιέννη.
Ο Akylas θα ανέβει στη σκηνή τέταρτος κατά σειρά στον πρώτο ημιτελικό παρουσιάζοντας το «Ferto», ενώ στον ίδιο ημιτελικό συμμετέχουν επίσης η Μολδαβία, η Σουηδία, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Γεωργία, η Ιταλία, η Φινλανδία, το Μαυροβούνιο, η Εσθονία, το Ισραήλ, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, ο Άγιος Μαρίνος, η Πολωνία και η Σερβία. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η τελική πρόβα της ελληνικής συμμετοχής, με αποσπάσματα από την εμφάνιση να κάνουν γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου μέσα από βίντεο θεατών που βρίσκονταν στην αρένα της φετινής διοργάνωσης.
Ο Akylas εμφανίστηκε στη σκηνή με μια παράσταση γεμάτη κινηματογραφική αισθητική και έντονα θεατρικά στοιχεία. Το concept της ελληνικής συμμετοχής βασίζεται σε λογική video game, με ρεαλιστικά props και δυναμικά visuals. Το πορτοκαλί και το μαύρο κυριαρχούν, αποτυπώνοντας τη μετάβαση του κεντρικού χαρακτήρα από τις δυσκολίες προς την επιτυχία.
grčka zaslužuje pobedu na evroviziji#Eurovision #Greece #Akylas pic.twitter.com/dz9pJo5z2q
— estradanaler (@estrada_na_ler) May 11, 2026
Ο Akylas εμφανίζεται μεταξύ των άλλων πλάνων σε ένα δωμάτιο μαζί με την Παρθένα Χοροζίδου, η οποία φορώντας μαντήλι στο κεφάλι πλέκει το σκουφάκι του, πριν εκείνος περάσει μέσα από μία πόρτα σε έναν σκηνικό χώρο που παραπέμπει στην αρχαιότητα, όπου ένα ζωντανό άγαλμα χορεύει στους ρυθμούς του τραγουδιού. Ακολούθως μεταφέρεται σε τρίτο δωμάτιο, στο οποίο συναντά τον ηθοποιό Χρήστο Νικολάου ντυμένο εξ ολοκλήρου στα χρυσά. Στα ίδια βίντεο καταγράφεται ακόμη η κορύφωση της εμφάνισης, όταν ο τραγουδιστής ανεβαίνει στην κορυφή της σκηνικής κατασκευής ερμηνεύοντας το πιο συναισθηματικό σημείο του κομματιού, που είναι αφιερωμένο στη μητέρα του, ενώ αργότερα κατεβαίνει με τη βοήθεια στύλου πριν τον ακολουθήσουν οι υπόλοιποι χαρακτήρες της ελληνικής αποστολής.
Greece 🩵 Akylas - Ferto
— ZJERM🔥 (@eurovisionfunA) May 11, 2026
Jury Show - SemiFinal1 - Eurovision 2026
Source: @euroDENsing (YouTube)#eurovisiongr #Ferto #eurovision #eurovision2026 #foustanela pic.twitter.com/PMbz2zaKPs
Τεράστια άνοδος στα στοιχήματα για την Ελλάδα
Τις προηγούμενες ημέρες, η Ελλάδα κινούνταν σταθερά γύρω στο 13%, ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες μετά την dress rehearsal το ποσοστό εκτινάχθηκε στο 21% (το υψηλότερο ως τώρα), καταγράφοντας σημαντική ενίσχυση της δυναμικής της. Την ίδια στιγμή, η μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Φινλανδία παρουσίασε μικρή πτώση, με τα ποσοστά της να υποχωρούν από το 38% στο 34%. Πτώση σημείωσε και η Δανία που από το 11% στις πιθανότητες νίκης, έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο.
Η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει και τις τρεις βραδιές στις 22:00, την εκπομπή «Eurovision Night» στις 21:00 και αμέσως μετά τα live shows στις 24:00, με παρουσιαστές τους Μπέττυ Μαγγίρα, Κατερίνα Βρανά και Μιχάλη Μαρίνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τους δημιουργούς της παράστασης της Needcompany, με αφορμή την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026
Παρουσίαση νέου δίσκου, reunion επί σκηνής και κομμάτια που μεγάλωσαν μια ολόκληρη γενιά
Ο μουσικός του οποίου η Κρήτη ήταν το πεπρωμένο του μιλάει για τη ζωή και την πορεία του
Το απωθημένο μιας ολόκληρης metal γενιάς γίνεται πραγματικότητα
Τo clue που την «πρόδωσε»
Η κριτική για το άλμπουμ του σκόραρε πάνω από τους Daft Punk
Ιστορικοί ύμνοι που κατάφεραν να «παγώσουν» τον χρόνο μπροστά σε 20.000 ανθρώπους
Το Πανεπιστήμιο Concordia θα παρουσιάσει το «Drake: Media, Myth & Manhood», το οποίο είναι αφιερωμένο στον ράπερ
«Η ομορφιά βρίσκεται παντού γύρω μας. Αρκεί να ανοίξουμε το μυαλό μας»
«Η ομορφιά βρίσκεται παντού γύρω μας. Αρκεί να ανοίξουμε το μυαλό μας»
Ο Δημήτρης Καμαρωτός αναμετρήθηκε με την Άλκηστη στη δεύτερή του επίσκεψη στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου
Το υλικό περιλαμβάνει τις πρώτες επαγγελματικές στιγμές του γκρουπ και ένα τραγούδι του Κρις Μάρτιν για τον 007
Μετά την ένταξη στην EBU, η χώρα αποκτά δικαίωμα συμμετοχής - Πρώτη νέα είσοδος μετά την Αυστραλία
Η ιστορική τελευταία εμφάνιση των δύο metal θρύλων στη χώρα μας
Ο συνδημιουργός του παγκόσμιου ντίσκο ύμνου YMCA έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με ασθένεια
Ο Τζιμ Μόρισον έφερε τον σουρεαλισμό και τον υπαρξισμό στα charts
Συγκίνηση στην πρώτη ζωντανή απόδοση του I Want To Know What Love Is στη χώρα μας
Το συγκρότημα μιλάει στην ATHENS VOICE για το reunion, την dark jazz και την επιστροφή στην Αθήνα
Eίχε εμφανιστεί συνολικά τρεις φορές
Από το karaoke της Allwyn μέχρι την προνομιακή θέα από το VIP μπαλκόνι, έτσι ζήσαμε μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.