- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο εμβληματικός Boy George πάει στη Eurovision - Εκπροσωπεί μαζί με τη Senhit τον Άγιο Μαρίνο
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Eurovision 2026: Ο Boy George και η Senhit θα εκπροσωπήσουν τον Άγιο Μαρίνο
Η τραγουδίστρια Senhit και ο Boy George με το τραγούδι «Superstar» θα εκπροσωπήσει τον Άγιο Μαρίνο στη Eurovision 2026, αφού κέρδισε τον μεγάλο τελικό του San Marino Song Contest 2026, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Ντογκάνα.
Συνολικά 21 συμμετοχές διεκδίκησαν την εκπροσώπηση του Αγίου Μαρίνου, σε μια τηλεοπτική παραγωγή που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες και περιλάμβανε εμφανίσεις πολλών προσκεκλημένων καλλιτεχνών.
Ακούστε το τραγούδι:
Η διαδικασία επιλογής ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο ημιτελικούς που είχαν προηγηθεί μέσα στην εβδομάδα. Πλέον, η Senhit ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή σκηνή, όπου θα παρουσιάσει το «Superstar» στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2026, που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου και στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα.
Η Senhit δεν είναι άγνωστη στο κοινό του διαγωνισμού, καθώς έχει ήδη συμμετάσχει δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 2011 στο Ντίσελντορφ με το τραγούδι «Stand By», ενώ το 2021 επέστρεψε στο Ρότερνταμ με το «Adrenalina», σε συνεργασία με τον Flo Rida.
Με εκείνη τη συμμετοχή κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, ενώ το τραγούδι σημείωσε μεγάλη επιτυχία συγκεντρώνοντας περισσότερες από 20 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify.
Μετά τις εμφανίσεις της στη Eurovision, η καλλιτέχνιδα κυκλοφόρησε τον δίσκο «Dangerous», στον οποίο συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως ο Steve Aoki και ο Benny Benassi. Παράλληλα, έχει σημαντική παρουσία και στο θέατρο, έχοντας συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές όπως «The Lion King», «Hair» και «Fame» σε σκηνές της Γερμανίας και της Ελβετίας.
Στο τραγούδι «Superstar» συμμετέχει και ο Boy George, κατά κόσμον Τζορτζ Άλαν Ο’Ντάουντ, ένας από τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες της βρετανικής ποπ σκηνής. Έγινε παγκοσμίως γνωστός ως βασικός τραγουδιστής των Culture Club, που δημιουργήθηκαν το 1981 και σημείωσαν τεράστια επιτυχία με τραγούδια όπως τα «Karma Chameleon», «Do You Really Want to Hurt Me» και «Time (Clock of the Heart)».
Το άλμπουμ τους «Colour by Numbers» πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Ο Boy George ακολούθησε στη συνέχεια σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας δεκάδες singles και άλμπουμ, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε ως DJ από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Το 2015 τιμήθηκε με το Ivor Novello Award για τη συνολική του προσφορά στη βρετανική μουσική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Η ποπ σταρ πέρασε στην πρώτη δεκάδα των πιο κερδοφόρων περιοδειών από γυναίκα καλλιτέχνιδα στην ιστορία της μουσικής
Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τις δύο φίλες της τραγουδίστριας - «Αναξιόπιστος μάρτυρας» ο Μιτς Γουάινχαουζ
Το άλμπουμ «Horos» που κυκλοφορεί από τη Sound Effect Records παρουσιάζεται στις 22 & 23 Απριλίου στο Θέατρο Noūs - Creative Space
Πολωνία και Ελβετία «έκλεισαν την πόρτα» στον Αμερικανό ράπερ λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Δείτε το βίντεο από τη συνάντησή τους
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο που κυκλοφορεί από τη Veego Records
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.