- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Κρατάω σήμερα μια μικρή ανάσα»: Ο Κραουνάκης αποχαιρετά τον Σαββόπουλο με δύο προσωπικές ιστορίες
Το καλοκαίρι στο βουνό, το σπίτι που του παραχώρησε και το πρόσφατο τηλεφώνημα
Ο Κραουνάκης περιέγραψε μέσω του Facebook κάποιες καλοκαιρινές του διακοπές, όπου βρέθηκε τυχαία μπροστά του ο Διονύσης Σαββόπουλος
Μία άκρως συγκινητική ανάρτηση για τον Διονύση Σαββόπουλο έκανε ο Σταμάτης Κραουνάκης, περιγράφοντας ένα καλοκαίρι που έκανε διακοπές στον Κίσσαβο και συναντήθηκαν στο κατάλυμα που διέμενε. Επίσης, αποκάλυψε ένα τηλεφώνημα που του έκανε πριν από λίγο καιρό και του είπε ότι γίνεται καλύτερο άνθρωπος.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος πέθανε το βράδυ της Τρίτης (21.10.2025), σε ηλικία 81 ετών και η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό του. Ο σπουδαίος τραγουδοποιός πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ενώ τα τελευταία χρόνια έδινε μία μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Πλήθος καλλιτεχνών θέλησαν να αποχαιρετήσουν δημοσίως τον δικό του Νιόνιο και ανάμεσά τους ήταν και ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Ο γνωστός καλλιτέχνης περιέγραψε μέσω του Facebook κάποιες καλοκαιρινές του διακοπές, όπου βρέθηκε τυχαία μπροστά του ο Διονύσης Σαββόπουλος. Τότε ο Σταμάτης Κραουνάκης του παραχώρησε το σπίτι που έμενε και οι δυο τους πέρασαν αρκετό χρόνο μαζί. Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο τηλεφώνημα που του έκανε ο σπουδαίος δημιουργός όταν τον είδε σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη.
Η ανάρτηση του Κραουνάκη για τον Διονύση Σαββόπουλο
«Καλημέρα λουλούδια μου. Κρατάω σήμερα μια μικρή ανάσα καθώς ο Διονύσης ανεβαίνει προς την παντοτινή του παρέα. Έχω μια μικρή ιστορία. Αυτή δίνω έτσι για την γλύκα.
Κάποια καλοκαίρια έκανα διακοπές στον Κίσσαβο στον Δοχό μια ωραία οικογενειακή επιχείρηση του Γιώργου Μπούτου. Κράταγα ένα μικρό σπιτάκι έξω από το βασικό κτίριο, σαν σουίτα. Ένα πρωί στο καφεδάκι τον βλέπω να εισβάλει στη ρεσεψιόν με ένα βλέμμα κάπως απορημένο.
-Βρε βρε βρε τι κάνεις εδώ;
-Διακοπές.
-Ωραία είναι.
-Είναι θαύμα.
Είχα ψήσει την οικογένεια να φτιάξουν ένα θεατράκι από όπου – σημειωτέον – είχε περάσει και όλο το ελληνικό τραγούδι.
Ένα πολύ νόστιμο κομψό πέτρινο θεατράκι.
Σφυράω στον υιό της οικογένειας, τον Δημήτρη “Δώσε το σπιτάκι στον Διονύση να ευχαριστηθεί”. Θα πάω δυο μέρες σε άλλο δωμάτιο. Το βραδάκι αράξαμε στη μεγάλη ταράτσα με θέα όλο το Βόρειο Αιγαίο μέχρι Χαλκιδική. Τον αφήσαμε να λέει παραμύθια.
Την άλλη μέρα ήταν η συναυλία. Έπαιζε τον Πυρήνα. “Θα έρθει κανείς”, μου λέει. Εδώ ακούνε μόνο Ρέμο. Μην ανησυχείς του λέω. Έρχονται από παντού κι από Λάρισα. Θα φουλάρεις. Πράγματι φούλαρε και γούσταρε. Φούλαρε και η ταράτσα.
Και μετά συμφάγαμε και λέγαμε και πολιτικά με το απίστευτο team του. Αυτά έτσι σήμερα καθώς πετάει στην πάνω γειτονιά.
Υ.Γ.
Μια μέρα πριν καιρό μου τηλεφώνησε ξαφνικά. Με είχε δει σε ένα “Στούντιο 4”. “Μπράβο” μου λέει “Σταμάτη, γίνεσαι πολύ καλός άνθρωπος”. Λίγο είπαμε να βρεθούμε. Σήμερα τίποτα άλλο. Μια μεγάλη σφιχτή αγκαλιά στην Άσπα που υπεραγαπώ.
Φωτό ή δέουσα. Δε θυμάμαι που και πότε», έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης στην ανάρτησή του.
Νωρίτερα και άλλοι καλλιτέχνες, από όλα τα είδη, θέλησαν να του δημοσίως το τελευταίο «αντίο», δημοσιεύοντας συγκινητικά μηνύματα στα social media. Ανάμεσά τους είναι ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αντώνης Ρέμος, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Ελένη Φουρέιρα, η Κλαυδία, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Πέγκυ Ζήνα και πολλοί άλλοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.