- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ψυχεδελικές κιθάρες, kraut, shoegazzing και post punk εμπύρετα ακόρντα, διακριτικές μα και διακριτές αναφορές με ό,τι ευγενέστερο γέννησε η Britta Nohelia! Μην ψάχνεις να βρεις τι σημαίνει Britta Nohelia, είναι δικός μου, αυθαίρετος νεολογισμός, από την πρώτη όμως φορά που άκουσα αυτούς τους τύπους από το Μπρίστολ, κάπου το 2012 που κυκλοφόρησαν το «Left Myself Behind», ώπα, είπα, ένα μάτσο φαντάσματα ξεχύθηκαν να λικνίζονται μπρος μου.
Felt, Stereolab, Pulp, Ride, Spiritualized, νωχελικές μέρες που ήθελες να τις περνάς στο κρεβάτι, μόνο με μουσική και βροχή. Αν ο McGee είχε ακόμα την Creation, αδύνατον να μην τους είχε υπογράψει. Καθόλου τυχαία άλλωστε ανήκουν στο δυναμικό της Heavenly. Οι Toy έχουν όλα τα συστατικά από εκείνες τις μέρες που το ροκ εν ρολ ακουγόταν σαν ανενεργό ηφαίστειο, όπου όμως εντός του η λάβα προθερμαινόταν για να τα σκεπάσει και να τα καταπιεί όλα. Μην ξεχάσω τους My Bloody Valentine και Broadcast, αναπόφευκτες είπαμε οι συγκρίσεις με ομοαίματους.
«My Heart Skips a Beat», «As We Turn», «It's Been So Long», μελωδίες τούρμπο, πειραματισμός, εμμονοληπτική και σεχταριστική προσήλωση στον ήχο των πρώιμων ημερών της ηλεκτρονικής σκηνής των late seventies και ένας δεύτερος δίσκος, το «Join the Dots», που πιστοποιεί το μη πρόσκαιρο της παρουσίας τους. Πέμπτη βράδυ στο κλαμπ του Μύλου οι Toy έρχονται με φόρα, προπώληση 16, ταμείο 20, διαστημικό γλέντι μυρίζει!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος τραγουδοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη μεγάλη του συναυλία στον Λυκαβηττό
Η 67χρονη σταρ ξεσήκωσε τους θαυμαστές της λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.