- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέιλορ Σουίφτ: 2,7 εκατ. πωλήσεις σε μία μέρα για το «The Life of a Showgirl»
Μόνο το «25» της Αντέλ, με 3,378 εκατ. αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα του 2015, έχει ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό
Τέιλορ Σουίφτ: 2,7 εκατ. πωλήσεις σε μία μέρα για το «The Life of a Showgirl»
Η νέα δισκογραφική δουλειά της Τέιλορ Σουίφτ, The Life of a Showgirl, έσπασε κάθε ρεκόρ από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας της στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μέτρησης Luminate, το άλμπουμ πούλησε 2,7 εκατομμύρια αντίτυπα (φυσικά και ψηφιακά) στις 3 Οκτωβρίου, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη εβδομάδα πωλήσεων στην «σύγχρονη εποχή» της μουσικής, δηλαδή από το 1991, όταν ξεκίνησε η ηλεκτρονική καταγραφή δεδομένων. Μόνο το 25 της Αντέλ, με 3,378 εκατ. αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα του 2015, έχει ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό.
Η Σουίφτ καταρρίπτει και το ρεκόρ του βινυλίου, καθώς το Showgirl πούλησε ήδη 1,2 εκατ. αντίτυπα σε βινύλιο μέσα σε μία ημέρα, ξεπερνώντας το δικό της προηγούμενο ρεκόρ του 2024 με το The Tortured Poets Department (859.000 αντίτυπα σε μια εβδομάδα).
Η επιτυχία οφείλεται και στη στρατηγική των πολλαπλών εκδόσεων: το άλμπουμ διατίθεται σε 23 διαφορετικές φυσικές μορφές, από συλλεκτικά CD και βινύλια μέχρι κασέτες και πολυτελή box sets με ρούχα και αυτόγραφα. Τέσσερις εκδόσεις κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από την αλυσίδα Target στις ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιπες ήταν διαθέσιμες στο προσωπικό ηλεκτρονικό κατάστημα της Σουίφτ και σε μεγάλους διαδικτυακούς πωλητές.
Με αυτά τα νούμερα, το Showgirl είναι ήδη το πιο εμπορικό άλμπουμ του 2025 στις ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω το Hurry Up Tomorrow του The Weeknd (520.000 πωλήσεις). Στις 12 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί οριστικά το πρώτο εβδομαδιαίο αποτέλεσμα, που αναμένεται να το οδηγήσει στην κορυφή του Billboard 200. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, η Σουίφτ θα φτάσει τα 15 Νο1 άλμπουμ στην καριέρα της, ξεπερνώντας τον Ντρέικ και τον Τζέι-Ζι και μένοντας πίσω μόνο από τους Beatles, οι οποίοι διατηρούν το ιστορικό ρεκόρ με 19 κορυφές.
Πηγή: Billboard
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ποπ σταρ μιλά ανοιχτά για τη δημοσιότητα, τα social media και την πίεση μετά την τεράστια επιτυχία του «Brat»
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου, το θρυλικό συγκρότημα προσφέρει μια σπάνια ματιά στα παρασκήνια
Η βασίλισσα της ποπ προσκαλεί τους θαυμαστές της για μια αποκλειστική ακρόαση του πολυαναμενόμενου Confessions II
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω την καρδιά μου και τον εαυτό μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Από τη Μαρία Φαραντούρη και τον Νίκο Ξυδάκη έως τη Μαρία Κάλλας και τη σύγχρονη τέχνη
Μεγάλα ονόματα της dance, techno και house σκηνής έρχονται στην Αθήνα
Ελπίζει να δώσουν μερικές «συναυλίες τον επόμενο χρόνο»
Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκίνησε με διθυράμβους και την Τετάρτη 24/6 θα είναι ξανά στο Release Athens
«Δεν χάθηκε ποτέ η πίστη μας», δήλωσε ο 64χρονος τραγουδιστής από το Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.