- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμο στην Κέιτι Πέρι - Γύρισε βίντεο κλιπ χωρίς άδεια σε προστατευόμενη περιοχή της UNESCO
Δεν διαπιστώθηκε μόνιμη ζημιά στο τοπίο
Η Κέιτι Πέρι γύρισε βίντεο κλιπ σε προστατευόμενη περιοχή χωρίς άδεια - Της επιβλήθηκε πρόστιμο
Αντιδράσεις προκάλεσαν τα γυρίσματα για μουσικό βίντεο της Κέιτι Πέρι που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2024 σε προστατευόμενη περιοχή στη Μαγιόρκα χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Η 40χρονη Κέιτι Πέρι γύρισε το βίντεο που συνοδεύει το single της «LIFETIMES» στο Φυσικό Πάρκο Ses Salines στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας. Η περιοχή καλύπτει περίπου 162.000 στρέμματα γης και θάλασσας μεταξύ Ίμπιζα και Φορμεντέρα που προστατεύεται για την πλούσια βιοποικιλότητά της.
Αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό και τόπο φωλιάσματος για τα μεταναστευτικά πουλιά και περιλαμβάνει ένα τμήμα της Μεσογείου που ανήκει στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO. Η περιοχή, που έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αγροτικού ενδιαφέροντος», διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Βαλεαρίδων Νήσων και έναν εντυπωσιακό συνδυασμό βραχώδους ακτογραμμής, δάσους και πεδιάδων.
Οι έρευνες ξεκίνησαν τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αφού η Πέρι εντοπίστηκε στους οικολογικά πολύτιμους αμμόλοφους του S'Espalmador, ενός μικρού νησιού στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Φορμεντέρα. Φωτογραφήθηκε επίσης να χορεύει σε διάφορα άλλα προστατευόμενα μέρη του νησιού και στην κοντινή Ίμπιζα, και τα δύο δημοφιλή ηλιόλουστα τουριστικά σημεία - έτσι σύντομα τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το αν τα γυρίσματα έγιναν νόμιμα. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν τονίζει τότε ότι δεν είχε υποβληθεί αίτηση για γυρίσματα στο χώρο.
Ένα χρόνο αργότερα, η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων επέβαλε πρόστιμο 6.001 ευρώ στην εταιρεία παραγωγής πίσω από το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε με το single στις 8 Αυγούστου πέρυσι. Η παραγωγής εταιρεία κατέβαλε άμεσα το ποσό. Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι το αδίκημα ήταν «σοβαρό», αλλά καθώς δεν διαπιστώθηκε μόνιμη ζημιά στο τοπίο, δεν θα επιβληθούν πρόσθετες κυρώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
70.000 θεατές τον αποθεώνουν στο SoFi. Η Βρετανία τον απαγορεύει. Και οι δυο έχουν δίκιο
Η πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στην Ελλάδα αναμένεται να γράψει ιστορία
Η εθνομουσικολόγος Νικολέττα Δημητρίου μιλά στην ATHENS VOICE για τον «Κύπριο βιολάρη», το ερευνητικό έργο που κατέγραψε τις ζωές των τελευταίων παραδοσιακών μουσικών της Κύπρου
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Η ταλαντούχος μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE για τον αυθορμητισμό και την ελευθερία του νέου της άλμπουμ
Ολλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν
Ο διάσημος τραγουδοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη μεγάλη του συναυλία στον Λυκαβηττό
Η 67χρονη σταρ ξεσήκωσε τους θαυμαστές της λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.