- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σtella έρχεται στον Voice 102.5
Σάββατο 7 Ιουνίου, 14.00 - 16.00, μια αφιερωματική εκπομπή με τον Δημήτρη Αθανασιάδη πριν τη live παρουσίαση του νέου της άλμπουμ
Η Σtella παρουσιάζει το άλμπουμ «Adagio» σε μια αφιερωματική εκπομπή του Voice 102.5, με τον Δημήτρη Αθανασιάδη, το Σάββατο 7 Ιουνίου, 14.00 – 16.00.
Μετά από μια σειρά sold-out συναυλιών στην πρόσφατη ευρωπαϊκής της περιοδεία, η Σtella ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ «Adagio» live στο Gazarte Ground Stage, το Σάββατο 14 Ιουνίου. Λίγο πριν αυτή την ατμοσφαιρική μουσική εμπειρία, η Σtella έρχεται στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Voice 102.5 και μιλάει για τη δημιουργία του και τα μουσικά της ταξίδια στην αφιερωματική εκπομπή «Inner Voice» και τον Δημήτρη Αθανασιάδη, το Σάββατο 7 Ιουνίου, 14.00 – 16.00.
Με ήχο που ισορροπεί ανάμεσα στην ηλεκτρονική ποπ, την ονειρική μελαγχολία και ψυχεδελικά στοιχεία, η Σtella δημιούργησε στο νέο της άλμπουμ «Adagio» έναν μουσικό κόσμο που εξελίσσεται με το δικό του αργό, μεστό και βαθύ ρυθμό — έναν χώρο όπου οι μελωδίες κινούνται αργά και με απόλυτη πρόθεση.
Το «Adagio» ηχογραφήθηκε σταδιακά σε βάθος πέντε ετών, με συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν από την Αθήνα μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών είναι στα αγγλικά, όπως και σε όλα τα προηγούμενα άλμπουμ της, η Σtella ερμηνεύει για πρώτη φορά δύο κομμάτια στα ελληνικά, αποτυπώνοντας με ευαισθησία την ουσία του χρόνου, της μοναξιάς και της ελπίδας: το άκρως χορευτικό «Omorfo Mou» και «Ta Vimata» (Τα Βήματα), μια διασκευή ενός αγαπημένου κομματιού της Σtella, που ερμήνευσε πρώτη η Λίτσα Σακελλαρίου το 1969, και αποτελεί μέρος του ελληνικού Νέου Κύματος.
Η παραγωγή έγινε εξ ολοκλήρου από την ίδια, αναδεικνύοντας το πολυδιάστατο ταλέντο της στη σύνθεση, την ερμηνεία και τo Artistic Direction. Τη μίξη του άλμπουμ «Adagio» ανέλαβε ο Edmund Irwin-Singer (Glass Animals), ενώ περιλαμβάνει διεθνείς συνεργασίες με τους Rafael Cohen των !!! (Chk Chk Chk), και τον τραγουδοποιό Gabriel Stebbing.
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, στο Gazarte Ground Stage η Σtella θα παρουσιάσει ένα μοναδικό soundtrack, συνδυάζοντας αγαπημένα παλιά κομμάτια με καινούριο υλικό από το «Adagio».
Το «Adagio» είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία από τη Sub Pop. Οι παραγγελίες του LP πραγματοποιούνται από το Sub Pop Mega Mart (Βόρεια Αμερική), το Mega Mart 2 (Ηνωμένο Βασίλειο/ΕΕ) και ανεξάρτητους εμπόρους λιανικής που θα το λάβουν σε ροζ διάφανο βινύλιο στη Βόρεια Αμερική και λευκό βινύλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.
Η Σtella μετά την περιοδεία της με sold out εμφανίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, ανακοίνωσε ένα νέο σκέλος της περιοδείας της, που θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου στο Άμστερνταμ, Ολλανδία, και θα ολοκληρωθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.