- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Μιχάλης Δέλτα x ADAF 2025: Ηλεκτρονικός παλμός στην καρδιά της Αθήνας!
Μια ξεχωριστή live performance με τίτλο «Ηχονομία», την Κυριακή 6 Απριλίου 2025 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Μιχάλης Δέλτα x ADAF 2025: Μια ξεχωριστή live performance με τίτλο «Ηχονομία», την Κυριακή 6 Απριλίου 2025 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) 2025 υποδέχεται τον Μιχάλη Δέλτα, έναν από τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, σε μια ξεχωριστή live performance με τίτλο «Ηχονομία», την Κυριακή 6 Απριλίου 2025 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Με μια πορεία που ξεπερνά τα 30 χρόνια, ο Μιχάλης Δέλτα συνεχίζει να εξερευνά τα όρια του ήχου, δημιουργώντας ηχητικά τοπία που κινούνται ανάμεσα στον μινιμαλισμό, το ambient και τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική.
«Ηχονομία» ονομάζεται το νέο οπτικοακουστικό project του Μιχάλη Δέλτα το οποίο μουσικά διανύει μια μεγάλη διαδρομή, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με επιλεγμένα κομμάτια από την σόλο πορεία του Μιχάλη Δέλτα σε δισκογραφικές εταιρείες του εξωτερικού οι οποίες υπήρξαν σταθμός στην άνθηση της ηλεκτρονικής μουσικής παγκόσμια, αλλά και σε μουσικά έργα τα οποία φιλοξενήθηκαν σε ελληνικά labels.
Η ηχοχρωματική παλέτα στην «Ηχονομία» του Μιχάλη Δέλτα έχει τις αναφορές της στην ποικιλομορφία της Electronica και της Techno μουσικής σκηνής, έτσι όπως την έχει συλλάβει ο ίδιος και στο τελευταίο του project τους Τετράγωνο 19, στο οποίο δημιουργεί διαλόγους μεταξύ της ρυθμικής αγωγής των κλασικών drum machine, των hardware αναλογικών ήχων και των Ελληνικών στίχων. Κεντρικό άξονα στην «Ηχονομία» αποτελεί η σωματική και πνευματική σχέση του ακροατή με το καλλιτεχνικό έργο, μια αρχετυπική σχέση γείωσης, κάθαρσης και σύνδεσης ανάμεσα στον άνθρωπο και στο μέγα μυστήριο που ονομάστηκε «Ήχος». Τα ρυθμικά patterns, οι ατμόσφαιρες, οι λιτές μελωδίες και τα φωνητικά της μουσικής παράστασης, σμιλεύονται από τις αντιθέσεις του αστικού τοπίου και τον αντίποδά τους, την διαλογιστική θεραπευτική δύναμη της μουσικής.
Μαζί με τον Μιχάλη Δέλτα επί σκηνής, ο Πέτρος Τσαμπαρλής στα πλήκτρα (από την μπάντα Sixfornine) και η μουσικός παραγωγός Iota Phi στην ερμηνεία των τραγουδιών.
Μην χάσετε αυτή την καθηλωτική εμπειρία στο ADAF 2025 SIMULACRA – μια βραδιά αφιερωμένη στη δύναμη της μουσικής και της τέχνης του ήχου.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «20o και 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας – Athens Digital Arts Festival», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.
⚡ 21ο Athens Digital Arts Festival | Simulacra
📌 3-7 Απριλίου 2025
📍 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
🎟 ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα σκηνικό που ζυγίζει περισσότερα από 200 κιλά και μια metal συναυλία που θέλουν να θυμόμαστε
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε πριν από ακριβώς 101 χρόνια, στις 23 Οκτωβρίου του 1925
Η Apple Corps αναλαμβάνει το έργο-μαμούθ και σχεδιάζει μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο συγκρότημα
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Η ανάρτησή της στο Instagram
Λίγο πριν τη ζωντανή παρουσίαση στο Gazarte Roof Stage, η τραγουδοποιός μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τη χαρά τού να αφήνεσαι στη μουσική
Πρεμιέρα στο BBC Radio - Θα περιλαμβάνεται στη deluxe έκδοση του άλμπουμ «Foreign Tongues»
Γένη και γενιές της ψαλτικής τέχνης σήμερα - Από τις 21 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2026
Με περισσότερες από πέντε δεκαετίες ιστορίας, οι metal gods επιστρέφουν για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας
Mε αφορμή το Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι
Ο σκηνοθέτης Τζον Γουίλσον καταγράφει τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Ένα ταξίδι από τον έρωτα έως το χωρισμό, μέσα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ αλλά και προηγούμενων τραγουδιών του και απρόσμενων διασκευών.
Το «High Noon» καταφθάνει με σημαντικές συνεργασίες και φόρο τιμής στον Κλεμ Μπερκ
Πριν από έναν χρόνο είχε χάσει τη σύζυγό του
Μια δυνατή δόση ντοπαμίνης από τον Grian Chatten και την παρέα του
Ο καλλιτέχνης μιλάει στην ATHENS VOICE για το «Someone Else» που μόλις κυκλοφόρησε από τη Veego Records
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.