- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Morrissey έρχεται στο Release Athens 2025
Μια μοναδική headline εμφάνιση στην Πλατεία Νερού
Release Athens 2025: Ο Morrissey σε μία headline εμφάνιση, την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού.
Το Release Athens 2025 υποδέχεται τον Morrissey, την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, όπως ανακοίνωσε το φεστιβάλ. «Ο Άγγλος καλλιτέχνης, ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς όλων των εποχών και ίσως ο κορυφαίος στιχουργός της γενιάς του, επιστρέφει στην Αθήνα μετά από πολλά χρόνια για να μας υπενθυμίσει πως -εκτός όλων των άλλων- είναι και ένας αξεπέραστος performer» τονίζει το φεστιβάλ Release Athens, σημειώνοντας πως περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.
Ο Morrissey live στην Αθήνα, στο Release Athens 2025, την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στην πλατεία Νερού
«Ως τραγουδιστής των The Smiths, του πιο σημαντικού indie συγκροτήματος της Μ. Βρετανίας στα 80s, ο Morrissey με την ιδιαίτερη, θεατρική φωνή και τους κοφτερούς του στίχους -γεμάτους ρομαντισμό, κυνισμό, χιούμορ, νιχιλισμό και όλα όσα καθορίζουν την ανθρώπινη συνθήκη, ανεξαρτήτως εποχής- κατάφερε μέσα σε μια μαγική πενταετία και τέσσερις θρυλικούς δίσκους να αφήσει παρακαταθήκη που, χωρίς αμφιβολία, θα αποδειχθεί αιώνια.
Έξι μόλις μήνες μετά το τέλος των The Smiths, τον Μάρτιο του 1988, ο Morrissey κυκλοφόρησε το “Viva Hate” ξεκινώντας εντυπωσιακά την σόλο καριέρα του, με το δίσκο να κατακτά αμέσως την κορυφή των βρετανικών charts. Η συνέχεια ήταν εξίσου συναρπαστική αφού κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 κυκλοφόρησε μια σειρά από σπουδαία άλμπουμ, όπως τα “Your Arsenal” (1992) και “Vauxhall And I” (1994), δύο δίσκους που σπάνια λείπουν από τις λίστες με τις κορυφαίες στιγμές των 90s.
Μετά από ένα επταετές διάλειμμα, επέστρεψε στις αρχές των 00s με το “You Are The Quarry” (2004), το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία αποδεικνύοντας πως ο Morrissey εξακολουθούσε να είναι μια από τις ενδιαφέρουσες φιγούρες της εναλλακτικής σκηνής. To συγκλονιστικό “Ringleader of the Tormentors” (2006) απλά πιστοποίησε πως η παρουσία του παραμένει ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια μουσική σκηνή, ενώ τα “Years of Refusal” (2009), “World Peace Is None of Your Business” (2014) και “Low in High School” (2017), τον βρήκαν να εξερευνά νέους εκφραστικούς τρόπους.
Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφόρησε τον δίσκο με διασκευές, “California Son” (2019), έναν φόρο τιμής στις μουσικές του επιρροές, και το “I Am Not A Dog On A Chain” (2020), στο οποίο απέδειξε πως εξακολουθεί να αναζητά την καλλιτεχνική εξέλιξη.
Την Τετάρτη 16 Ιουλίου, θα έχουμε την τύχη να φιλοξενήσουμε στο Release Athens μια από τις πιο εμβληματικές φωνές των τελευταίων 40 χρόνων, έναν σπάνιο καλλιτέχνη που από την πρώτη στιγμή, με την κυκλοφορία του debut single των Smiths, “Hand In Glove”, άλλαξε για πάντα το μουσικό τοπίο και εγκαινίασε έναν πλούσιο κατάλογο τραγουδιών που περιλαμβάνει ύμνους όπως τα “This Charming Man”, “How Soon Is Now?”, “There Is A Light That Never Goes Out”, “Suedehead”, “Everyday Is Like Sunday”, “Irish Blood, English Heart”, “First of the Gang to Die” και τόσα άλλα αριστουργηματικά κομμάτια, πολλά εκ των οποίων θα απολαύσουμε ζωντανά σε μια ιστορική βραδιά, στην Πλατεία Νερού..» τονίζει το Release Athens στην επίσημη ανακοίνωσή του.
Morrissey στο Release Athens 2025 – Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων
Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 12:00, προς 57€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.
Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, με πρώτη τιμή τα 170€.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:
- Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους
- Open-bar
- Ξεχωριστή πύλη εισόδου
- Ιδιωτικό parking
- Ξεχωριστές τουαλέτες
- Αναμνηστικό δώρο
Παράλληλα, γίνονται διαθέσιμες δύο ακόμα ειδικές προσφορές του Release Athens 2025, για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ή τρεις ημέρες του φεστιβάλ, επωφελούμενοι από μία σημαντική έκπτωση:
- Διήμερο Εισιτήριο / Morrissey & more tba (16/7, Πλατεία Νερού) + London Grammar & more tba (11/7, Πλατεία Νερού) προς 85€.
- Τριήμερο Εισιτήριο / Morrissey & more tba (16/7, Πλατεία Νερού) + IDLES, Glass Beams, Sprints (18/6, Πλατεία Νερού) + Fontaines D.C., Boy Harsher & more tba (27/6, Πλατεία Νερού) προς 120€.
Διάθεση εισιτηρίων:
- Τηλεφωνικά στο 211770000
- Online / releaseathens.gr + more.com
- Φυσικά σημεία: https://www.more.com/el/physical-spots/
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr
Διάθεση εισιτηρίων ΑμεΑ:
Το Φεστιβάλ φροντίζει για την πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία, προσφέροντας ειδικό χώρο με ανεμπόδιστη θέα προς τη σκηνή. Ο ειδικός χώρος είναι προσβάσιμος με αμαξίδιο, διαθέτει καθίσματα, ξεχωριστές τουαλέτες & δωρεάν parking.
Για την αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ, το φεστιβάλ παρακαλεί τους ενδιαφερόμους να προωθήσουν το αίτημα ηλεκτρονικά στο support@releaseathens.gr, επισυνάπτοντας την κάρτα αναπηρίας τους. Για την είσοδό τους στους χώρους ΑμεΑ, η κάρτα αυτή θα χρειαστεί να επιδειχθεί κατά την άφιξή τους στο Φεστιβάλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Η viral «τραγουδο-ηθοποιός» μιλάει για τη διαδρομή της, τη σχέση της με τη μουσική και τις λέξεις αλλά και για τα «Πυροτεχνήματα»
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
Ο σολίστας Κίριλ Γκερσταϊν συμπράττει με την Chamber Orchestra of Europe σε δυο μοναδικές συναυλίες
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.