- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζάκ Γουάιτ: Κακομαθημένοι οι θαυμαστές που αξιώνουν υπερβολικά μεγάλες συναυλίες
Ο πρώην frontman των White Stripes απαντά στις αυξημένες απαιτήσεις των fans
Ο Τζακ Γουάιτ απαντά στους «κακομαθημένους» θαυμαστές που περιμένουν υπερβολικά μεγάλες συναυλίες - «Δεν είναι ταινία της Marvel ή παράσταση στο Βέγκας»
Ο Τζακ Γουάιτ έβαλε στο στόχαστρο τους θαυμαστές που θεωρούν αυτονόητο ότι οι συναυλίες του πρέπει να είναι «υπερβολικά μεγάλες», τονίζοντας ότι οι εμφανίσεις του είναι ροκ συναυλίες, όχι ταινίες της Marvel ή παραστάσεις στο Λας Βέγκας.
Ο πρώην τραγουδιστής και κιθαρίστας των White Stripes Τζακ Γουάιτ κυκλοφόρησε τον έκτο σόλο δίσκο του, No Name, τον περασμένο Αύγουστο και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί περιοδεία στη Βόρεια Αμερική.
Απόψε, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένο να δώσει την πρώτη από δύο συναυλίες του στο Μπρούκλιν.
Η απάντησή του Τζακ Γουάιτ μέσω Instagram
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ο Τζακ Γουάιτ μοιράστηκε τις σκέψεις του στο Instagram, απαντώντας στις αυξημένες απαιτήσεις των θαυμαστών σχετικά με τη διάρκεια των συναυλιών.
«Έχω ακούσει πολύ κόσμο όλη τη χρονιά αυτής της υπέροχης ηλεκτρικής περιοδείας να λέει πόσο ‘πρέπει’ να διαρκούν οι συναυλίες μας. Λες και η διάρκεια μιας συναυλίας καθορίζει το πόσο ‘καλή’ είναι», έγραψε.
«Ξέρω ότι ζούμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι λένε ‘ο τάδε έπαιξε για 3 ώρες χθες το βράδυ!’ και το καμαρώνουν την επόμενη μέρα, χαχα. Θα ενημερώσω τώρα τους θαυμαστές μας ότι δεν έχω καμία πρόθεση να σας ‘εντυπωσιάσω’ με αυτόν τον τρόπο. Οι Beatles και οι Ramones έπαιζαν σετ των 30 λεπτών και αν μπορούσα, θα έκανα το ίδιο αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου. Αυτό είναι το είδος της συναυλίας που μου αρέσει να δίνω τώρα».
Στη συνέχεια, μίλησε για τη νοοτροπία μερικών θαυμαστών που νιώθουν «δικαιωματικά» ότι πρέπει να έχουν μεγάλα σε διάρκεια σόου, εξαιτίας των υψηλών τιμών των εισιτηρίων.
«Νομίζω ότι αναφέρεστε σε ένα σόου με λέιζερ, πυροτεχνήματα, τεράστιες οθόνες με προσχεδιασμένα βίντεο, τραγουδιστές που πετούν πάνω από το κοινό, κανόνια με μπλουζάκια κ.λπ. Αυτό ΔΕΝ είναι το είδος συναυλίας που κάνουμε.»
«Δεν υπάρχει setlist, δεν είναι ταινία της Marvel ούτε residency στο Βέγκας. Είναι rock’n’roll και είναι ένας ζωντανός, αναπνευστικός οργανισμός.»
Ο Τζακ Γουάιτ κατέληξε το μήνυμά του ευχαριστώντας το κοινό του:
«Τα λέμε το βράδυ στην αίθουσα, φίλοι. Σας αγαπώ όλους πάρα πολύ και σας ευχαριστώ που έρχεστε σε αυτές τις συναυλίες, που περιμένετε στην ουρά και που ξοδεύετε τα χρήματά σας για να συνεχίσει να κυλάει αυτό το τρένο. Το πλήρωμα και τα παιδιά στη μπάντα σας αγαπάνε όσο κι εγώ. Είμαστε ευγνώμονες, ευχαριστούμε».
Πώς διαμορφώνονται τα setlists του Τζακ Γουάιτ
Οι τελευταίες συναυλίες του Τζακ Γουάιτ περιλαμβάνουν συνήθως 20-25 τραγούδια, με κομμάτια από ολόκληρη την καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών από τους White Stripes και τους Raconteurs.
Σε συναυλία του στο Assembly Hall του Λονδίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Τζακ Γουάιτ αναφέρθηκε σε παρόμοια θέματα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Αυτό είναι το rock’n’roll που ΔΕΝ θα βρείτε στο Wembley για 400 λίρες!»
Επετειακή επανέκδοση των White Stripes
Στο μεταξύ, οι White Stripes ανακοίνωσαν πρόσφατα την επανέκδοση του Get Behind Me Satan για τα 20 χρόνια του άλμπουμ.
Η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει ντέμο, εναλλακτικές εκτελέσεις και ζωντανές ηχογραφήσεις.
(Με πληροφορίες του ΝΜΕ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου», δήλωσε ο 27χρονος τραγουδιστής
Το τραγούδι «Superstar» και η Σενίτ δεν κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό
Δείτε το στιγμιότυπο μετά το πέρας του ημιτελικού
H ανάρτηση του βρετανικού καναλιού
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η διακύμανση των ποσοστών της Ελλάδας
Ο Akylas «γκρέμισε» με την εμφάνισή του τη σκηνή του α' ημιτελικού
Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό επέλεξαν τυχαία το πότε θα διαγωνιστούν - Τι σημαίνει το producers' choice
Τι είπε στην κάμερα της ΕΡΤ
Στον τελικό του Σαββάτου προκρίθηκε ο Νόαμ Μπετάν
Δείτε τις εμφανίσεις που τους χάρισαν το «χρυσό εισιτήριο»
Ο καλλιτέχνης έκανε guest εμφάνιση για το Σαν Μαρίνο
Επιβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα είναι φέτος στις υπολογίσιμες δυνάμεις του διαγωνισμού
H χώρα έχει εξασφαλίσει ήδη συμμετοχή της στον τελικό
Επιβεβαίωσε γιατί βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί
Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής
Είχε ερμηνεύσει το κομμάτι στη Βιέννη εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο
Μια διαδρομή μέσα στο τραγούδι, τη νύχτα και τη δημοσιογραφία
Τι αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η γαλλική εφημερίδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.