- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
3 μουσικά event που προτείνουμε αυτή την εβδομάδα
Τζαζ, Dj set και ροκ διάθεση στις επιλογές μας
Οι μουσικές επιλογές της εβδομάδας 5-12 Φεβρουαρίου: τι εκδηλώσεις θα δούμε σε μουσεία και σε κλασικές μουσικές σκηνές
Στις μουσικές επιλογές της εβδομάδας πρωταγωνιστούν δυο εκδηλώσεις σε μουσεία της χώρας. Από τις κλασικές βραδιές τζαζ που συνεχίζονται στο Ίδρυμα Β & Ε Γουλανδρή σε μια μοναδική βραδιά με πρωταγωνιστή τον PAN PAN στο Μουσείο Φωταερίου.
Οι μουσικές προτάσεις της εβδομάδας
Τζαζ στο Μουσείο σε διάλογο με την περιοδική έκθεση
Με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β & Ε Γουλανδρή, «Nakis Panayotidis - Shut your Eyes and See», θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 20:30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Το Harris Lambrakis Quartet, με τους Χάρη Λαμπράκη (νέυ), Δημήτρη Θεοχάρη (πιάνο), Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο) και Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα), θα αναπτύξει έναν μουσικό διάλογο με το κίνημα της τέχνης των ταπεινών υλικών (Arte Povera). Η μουσική τους, που συνδυάζει modal τζαζ, ελληνική παραδοσιακή μουσική και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, θα φέρει κοντά τους ανθρώπους, αναδεικνύοντας την επικοινωνία και τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής.
Ίδρυμα Β & Ε Γουλανδρή, 7 Φεβρουαρίου
DJ set από τον PAN PAN στο Νέο Υδαταέριο
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου φιλοξενεί τον PAN PAN για ένα μοναδικό DJ set στο Νέο Υδαταέριο, ένα διατηρετέο βιομηχανικό μνημείο. Στον αυθεντικό αυτό χώρο, οι επισκέπτες θα ζήσουν μια εναλλακτική μουσική εμπειρία, όπου οι ήχοι του PAN PAN συνδυάζονται με ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα του Μουσείου, δημιουργώντας έναν διάλογο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Η μουσική του περιλαμβάνει ήχους από κλασική μουσική, hip-hop, electronica και ambient, ενώ το ιστορικό πλαίσιο του εργοστασίου φωταερίου ενσωματώνεται στην ατμόσφαιρα της βραδιάς. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20:00 μέχρι και τις 23:00.
Τεχνόπολη, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, 7 Φεβρουαρίου
Η Ματούλα Ζαμάνη στο Kύτταρο
Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου η γνωστή ερμηνεύτρια θα εμφανίζεται στο Κύτταρο, με νέα κομμάτια αλλά και παλιές, αγαπημένες μελωδίες της, για να τραγουδήσει για όσα σκεφτόμαστε και όσα δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Παράλληλα, ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται για μια βραδιά, ώστε να μοιραστεί μαζί μας κομμάτια που μας κάνουν να στήσουμε γιορτή (6 Φεβρουαρίου). Τέλος, το δεύτερό τους live για το 2025 θα δώσουν και τα Μωρά στη Φωτιά, με special guest τους Frank Panx και τους Σαλταδόρους (7 Φεβρουαρίου).
Κύτταρο, 8, 15 & 22 Φεβρουαρίου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.