- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφροδίτη Πατουλίδου: Ένα Anti-Valentine ρεσιτάλ στη Λυρική
Η διακεκριμένη υψίφωνος θα δώσει μια γκόθικ συναυλία για τον Άγιο Βαλεντίνο στην Εναλλακτική Σκηνή
Η Αφροδίτη Πατουλίδου, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα παρουσιάσει το Bloody Valentine, μια διαφορετική συναυλία για την Ημέρα των Ερωτευμένων
Η Εναλλακτική σκηνή της Λυρικής γιορτάζει την Ημέρα των Ερωτευμένων με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ. Η γνωστή υψίφωνος Αφροδίτη Πατουλίδου, που συνδυάζει την εμπειρία της στην όπερα με εκείνη της μέταλ σκηνής, παρουσιάζει το My Bloody Valentine, μια συναυλία που εξερευνά τις σκοτεινές πλευρές του έρωτα, που μένουν συχνά και ανομολόγητες.
Ένα γκόθικ σκηνικό στη Λυρική για τον Άγιο Βαλεντίνο
Πρόκειται για μια συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ιδανική για όσους δεν απολαμβάνουν τους κλασικούς εορτασμούς της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, τις ραγισμένες καρδιές και μοναχικές ψυχές που αναζητούν μια πιο γκόθικ εμπειρία, με πολλά οπερατικά στοιχεία ωστόσο. Το σκηνικό είναι και αυτό γκόθικ, ενώ η σοπράνο Αδροδίτη Πατουλίδου θα ερμηνεύσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με τη συνοδεία του καταξιωμένου Γερμανού πιανίστα Έρικ Σνάιντερ. Το πρόγραμμα εκτείνεται σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από μεγάλους ρομαντικούς συνθέτες μέχρι και διασκευασμένα αριστουργήματα της τζαζ και παραδοσιακά τραγούδια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα ακουστούν έργα των παρακάτω συνθετών: Βολφ, Κλαρκ, Λαίβε, Μάλερ, Μενόττι, Μπρίττεν, Ραχμάνινοφ, Ριάδη, Ρότζερς, Σιμπέλιους, Σοπέν, Σούμαν, Σούμπερτ, Στράους, Τσεμλίνσκυ.
Γεφυρώνοντας τη ρομαντική, τη μοντέρνα και τη δημοτική παράδοση, το ρεσιτάλ υπερβαίνει τα όρια των ειδών για να δημιουργήσει μια βαθιά προσωπική και υποβλητική μουσική εμπειρία,με ένα έντονο μουσικό καλειδοσκόπιο ατμοσφαιρικών μελωδιών για τον ανεκπλήρωτο έρωτα. Άλλωστε, το ρεσιτάλ My Bloody Valentine αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πώς η Αφροδίτη Πατουλίδου καταφέρνει να «χτίζει» συναυλιακές εμπειρίες εμπνευσμένες από το αστείρευτο πάθος της για σκοτεινά ρομαντικά θέματα, συνδυάζοντας οπτικά στοιχεία με το ηχόχρωμα της νικελάρπας, ενός ιδιόμορφου παραδοσιακού έγχορδου οργάνου από τη Σουηδία.
Λίγα λόγια για την Αφροδίτη Πατουλίδου
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η Αφροδίτη Πατουλίδου διαγράφει μια διεθνή πορεία με έδρα το Βερολίνο. Ως διακεκριμένη σοπράνο, υπήρξε από τις πρώτες καλλιτέχνιδες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία Equilibrium Young Artists της Μπάρμπαρας Χάννιγκαν, ερμηνεύοντας την Αν Τρούλαβ στην όπερα Η ζωή ενός ακόλαστου του Στραβίνσκι το 2018. Έκτοτε, έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες όπως Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαλλικής Ραδιοφωνίας, Συμφωνική Ορχήστρα του Γκαίτεμποργκ, Φιλαρμονική Ορχήστρα Μονάχου, Κοντσέρτχεμπαου Άμστερνταμ, Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας Δανίας κ.ά.
Το οπερατικό της ρεπερτόριο περιλαμβάνει τους ρόλους: Γυναίκα (Η ανθρώπινη φωνή), Σουζάννα (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Μπελίντα (Διδώ και Αινείας) και Ζοφί Σολ (Λευκό ρόδο). Έχει εμφανιστεί σε θέατρα όπως Κρατική Όπερα Βερολίνου, Θέατρο Λα Μονναί Βρυξελλών, Βασιλικό Θέατρο Μαδρίτης και Εθνική Λυρική Σκηνή.
Πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο της με την Ορχήστρα του Κλήβελαντ και περιόδευσε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λονδίνου, ερμηνεύοντας την 4η Συμφωνία του Μάλερ και το έργο Lonely Child του Βιβιέ. Η δεξιοτεχνική της ερμηνεία στο έργο Εκλάμψεις του Μπρίττεν με τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Ως εικαστικός, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης για το μέταλ συγκρότημα GRINN.
ΙΝFO
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025 στις 20:30, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Παραμένει αμετάβλητη η κορυφή;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.