- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Ανέμπνευστο» το τελευταίο άλμπουμ της Κέιτι Πέρι, «143» - Αποδοκιμάστηκε από τους κριτικούς
«Σαν να δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης - Δεν έχει συναίσθημα, είναι απλά αριθμός»
Το comeback άλμπουμ της Κέιτι Πέρι, με τίτλο «143», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, δεν εντυπωσίασε
Το έβδομο στούντιο άλμπουμ της Κέιτι Πέρι με τίτλο «143» έχει αποδοκιμαστεί από τους κριτικούς, έπειτα από την κυκλοφορία του το βράδυ της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου.
Το «143» που παραπέμπει στην έκφραση «I love you», αλλά είναι και ο συμβολικός «αριθμός αγγέλου» της Πέρι, είναι το πρώτο της άλμπουμ μετά από τέσσερα χρόνια, μετά το «Smile» του 2020.
«Το άλμπουμ είναι επίπεδο με κλισέ μουσικές ιδέες»
Μεγάλο μέρος της κριτικής, πριν ακόμη κυκλοφορήσει το άλμπουμ, οφειλόταν στην απόφαση της τραγουδίστριας να συνεργαστεί με τον παλιό της μουσικό παραγωγό Dr. Luke ο οποίος ήταν μπλεγμένος δικαστικά για αρκετό καιρό λόγω μήνυσης για σεξουαλική παρενόχληση από την τραγουδίστρια Kesha. Ο Dr. Luke αρνήθηκε τις κατηγορίες.
REVIEW: Katy Perry’s #143 is a Failed Attempt to Rekindle Her Glory Years
— Rolling Stone (@RollingStone) September 20, 2024
"The maximalist productions she used to lord over feel as dated as a Vine."
Read the Rolling Stone review/see the rating: https://t.co/X9tDboV633 pic.twitter.com/cwz7FPkBTr
Σύμφωνα με το Variety: «το άλμπουμ είναι επίπεδο, ακροβατώντας σε καταρράκτες λυρικών κλισέ και μουσικών ιδεών που σπάνια κορυφώνονται. Σε πολλά από τα 11 τραγούδια του, η Πέρι ακούγεται απογοητευμένη και απομακρυσμένη».
«Λίγο από το έξυπνο πνεύμα που ενθάρρυνε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ξεπροβάλλει στο άλμπουμ, μια απογοητευτική διολίσθηση μακριά από την εξυπνάδα που κάποτε τόσο αβίαστα απέπνεε», σημείωσε. Και προσθέτει: «Όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ της, η στιχουργία στο “143” είναι γεμάτη κλισέ, σαν να δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης».
Katy Perry's "143" album got critically panned by music experts and debuted with an abysmal critic score.
— Pop Stuff (@ThePopStuff) September 20, 2024
“143” — Reviews (Metacritic):
The Guardian: 40/100
NME: 40/100
The Independent: 40/100
SputnikMusic: 20/100
A.V. Club: 5/100 pic.twitter.com/SQ9Z7624YL
Εντωμεταξύ, ο Guardian του έδωσε δύο στα πέντε αστέρια λέγοντας ότι το άλμπουμ «δεν είναι η αναμενόμενη καταστροφή, αλλά ούτε και καλό».
Όπως αναφέρει: «αισθάνεται ελαφρώς εκτός τόπου και χρόνου, ένα κοινό ή μέτριο ποπ άλμπουμ με την ατυχία να έχει προγραμματιστεί στον απόηχο του "Brat" της Charli xcx, του "The Rise and Fall of a Midwest Princess" της Chappell Roan και του "Short N' Sweet" της Sabrina Carpenter, μιας τριάδας ακατάστατα ευρηματικών και εξαιρετικά επιτυχημένων άλμπουμ που συλλογικά υποδηλώνουν ότι έχει γίνει μια κάποια αναβάθμιση του ποπ πήχη. Αυτό που κάποτε θα αρκούσε, τουλάχιστον εμπορικά, τώρα δεν θα αρκεί: το γεγονός ότι η τραγουδίστρια και η ομάδα της δεν το πρόσεξαν φαίνεται πολύ πιο ουσιαστικό για την αποτυχία του “143” από αμφισβητήσιμες επιλογές συνεργατών, άστοχα βίντεο ή όντως ζημιές στους αμμόλοφους του S'Espalmador».
Η τελευταία γραμμή αναφέρεται στην Πέρι που βρίσκεται υπό έρευνα για πιθανή περιβαλλοντική ζημιά στους ισπανικούς αμμόλοφους όπου γύρισε το μουσικό βίντεο «Lifetimes».
Ο κριτικός για το AP δήλωσε ότι το άλμπουμ ήταν «ανέμπνευστο και εύκολα λησμονείται». Χαρακτηρίζει το τελευταίο κομμάτι «Wonder» ως το «χειρότερο» τραγούδι του άλμπουμ. «Το "143" δεν έχει ψυχή ή συναίσθημα, είναι απλά ένας αριθμός», υπογράμμισε στο τέλος.
The Guardian on '143':
— Pop Hub (@PopHubOfficial) September 20, 2024
"It feels slightly out of time, a common-or-garden mediocre pop album (...) Katy Perry, you might well consider just packing your comeback in, cancelling your forthcoming album and going home..."
Score: 40/100 pic.twitter.com/YYQqFXCGD7
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.