- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και οι ABBA λένε στον Τραμπ να μη χρησιμοποιεί τη μουσική τους
Αρκετοί καλλιτέχνες ή οι εκπρόσωποί τους έχουν αντιταχθεί στο να παίζεται η μουσική τους σε εκδηλώσεις του
ΑΒΒΑ: Λένε στον Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική τους σε προεκλογικές συγκεντρώσεις
Τα μέλη του σουηδικού ποπ συγκροτήματος ABBA ζήτησαν από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη μουσική και τα βίντεο τους στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος.
Οι επιτυχίες των ABBA, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών «The Winner Takes It All», «Money, Money, Money» και «Dancing Queen», παίχτηκαν σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Τραμπ και ο υποψήφιος συνεργάτης του Τζέι Ντι Βανς στις 27 Ιουλίου στη Μινεσότα, συνοδευόμενες από βίντεο, όπως ανέφερε η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet, η οποία είχε δημοσιογράφο στην εκδήλωση.
«Μαζί με τα μέλη των ABBA, ανακαλύψαμε ότι κυκλοφόρησαν βίντεο όπου η μουσική των ABBA χρησιμοποιήθηκε σε εκδηλώσεις του Τραμπ και γι' αυτό ζητήσαμε να αφαιρεθεί και να κατέβει αμέσως η χρήση αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος, Universal Music.
Τα μέλη του συγκροτήματος αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω, δήλωσε εκπρόσωπός τους στο Reuters, προσθέτοντας ότι υποστηρίζουν πλήρως τη δήλωση της Universal.
Αρκετοί καλλιτέχνες ή οι εκπρόσωποί τους έχουν αντιταχθεί στο να παίζεται η μουσική τους σε εκδηλώσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια των ετών, όπως ο αείμνηστος Αμερικανός τραγουδιστής-κιθαρίστας Τομ Πέτι, η Βρετανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Αντέλ και το ροκ συγκρότημα R.E.M.
Τον Απρίλιο, η δισκογραφική εταιρεία της αείμνηστης Ιρλανδής τραγουδίστριας και ακτιβίστριας Sinéad O'Connor απαίτησε επίσης από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική της.
Η Καναδή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν και η εταιρεία της νωρίτερα αυτόν τον μήνα προέβησαν σε παρόμοια καταγγελία, χαρακτηρίζοντας τη χρήση της ερμηνείας της «μη εξουσιοδοτημένη».
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλιακή τους επιστροφή στην Αθήνα και με το «Drift Like Home» να παίζει δυνατά οι Bonnie Nettles μοιράζονται ιστορίες από τον δρόμο
Η ανάρτηση του Γιώργου Γκικοδήμα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη του
Μιλήσαμε με τον μαέστρο που θα διευθύνει την Καμεράτα στο «Τραύμα του πολέμου και το θαύμα της Αναγέννησης» στο Μέγαρο Μουσικής
Μιλήσαμε με τη διεθνώς καταξιωμένη φλαουτίστα με αφορμή το βιβλίο της «Opus Alexandrinum»
Από τη σύμπραξη του Γιάννη Σαββιδάκη με τη Vicky Bee Band μέχρι την εμφάνιση του Johnny Vavouras & The Cadillacs
Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του video clip του
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.