- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Pink Martini: Χορεύοντας latin και swing στην κορυφή του Λυκαβηττού
Μία παρέα από το Πόρτλαντ, ένα ροζ μουσικό κοκτέιλ και η νύχτα που ταξιδέψαμε στα 60s
Pink Martini: Ανταπόκριση από το live στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο πλαίσιο των Rockwave Nights
Καλή παρέα, ένα ποτήρι δροσερό ποτό και θέα η Αθήνα ντυμένη στα μωβ. Είναι 21:30 το βράδυ, βρισκόμαστε στο Θέατρο Λυκαβηττού και οι Pink Martini έχουν μόλις ανέβει στη σκηνή. Ο Martini Thomas M. Lauderdale, ο δημιουργός της λαμπερής ορχήστρας, μας καλωσορίζει -μιλώντας στα Ελληνικά- φορώντας ένα γκρι κοστούμι και φυσικά ένα ροζ παπιγιόν. Πιάνει το μικρόφωνο και καλεί την China Forbes, την τραγουδίστρια του μουσικού αυτού σχήματος, που με τη φωνή της σε ταξιδεύει από τη Γαλλία μέχρι την Ισπανία, ακόμα και την Ιαπωνία. «Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε ξανά στην Αθήνα μαζί με όλους εσάς. Απόψε θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και κυρίως θα περάσουμε καλά», είπε η China Forbes, χαρίζοντας στο κοινό ένα μεγάλο χαμόγελο.
Ακούγονται οι πρώτοι στίχοι από το “Amado Mio”, ο κόσμος χειροκροτά και κουνιέται στον ρυθμό των Pink Martini. Τρομπέτα, τρομπόνι, μπάσο, βιολί, τύμπανα, και κρουστά γίνονται ένα, ενώνοντας αρμονικά κλασικούς ήχους, λάτιν, ποπ και τζαζ μελωδίες, δημιουργώντας το δικό τους κοκτέιλ. Οι προβολείς φωτίζουν τη σκηνή σε πορτοκαλί αποχρώσεις και η China Forbes ετοιμάζεται για το επόμενο τραγούδι. «Η μπάντα μας είναι 30 ετών και εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Νιώθουμε πραγματικά ευτυχισμένοι. Θα ήθελα τώρα να ακούσετε ένα κομμάτι, συγκεκριμένα το πρώτο που έγραψα μαζί με τον Thomas, το οποίο είναι στα γαλλικά. Πιστεύω όμως ότι το ξέρετε και ότι σας αρέσει». Έχει φτάσει η στιγμή για το“Sympathique”, το τραγούδι που δεν θέλει να δουλεύουμε, αλλά μονάχα να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας. Οι μικρές οθόνες των κινητών στρέφονται στη σκηνή και είμαστε έτοιμοι να αποθανατίσουμε τη στιγμή. Επόμενος προορισμός η Ιταλία, με το “Ninna Nanna”, γραμμένο σε Ναπολιτάνικη διάλεκτο, μιλώντας για καλοκαιρινούς έρωτες.
Η China Forbes κάνει ένα σύντομο διάλειμμα, δίνει τη θέση της στον Timothy Nishimoto και ακούγεται το “Donde Estas Yolanda”, μετατρέποντας το Θέατρο Λυκαβηττού σε ένα latin πάρτι. Τη σκυτάλη παίρνει η εντυπωσιακή Storm Large, ανεβαίνοντας ξυπόλυτη στη σκηνή, έτοιμη να μας χαρίσει μια μουσική βραδιά που θα θυμόμαστε. «Η οικογένειά μου βρίσκεται σήμερα εδώ, τα αδέρφια μου μένουν στην Αθήνα και εγώ αισθάνομαι πάντα αυτή την πόλη σαν το σπίτι μου, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Σας ευχαριστώ». Την παρέα ολοκληρώνει ο Aris Shapiro, ο οποίος μας μεταφέρει στην Ισπανία και την Αραβία, τραγουδώντας το “La soledad”. «Αυτό το κομμάτι έχει στίχους στα αραβικά και στα ισπανικά, και επειδή θέλουμε να είμαστε συμπεριληπτικοί, θα το τραγουδήσουμε και στις δύο γλώσσες».
Η χθεσινή βραδιά ήταν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο μέσα από διαφορετικές μελωδίες και ακούσματα, με γνώμονα πάντοτε το κέφι και τον χορό. Μια βραδιά που μας έφερε πιο κοντά, βλέποντας ζευγάρια κάθε ηλικίας να χορεύουν αγκαλιά, γονείς και παιδιά για πρώτη φορά μαζί σε συναυλία και πιστούς φαν των Pink Martini να βρίκοσνται καθηλωμένοι στην πρώτη σειρά. Χθες ήταν τα γενέθλια του Martini Thomas M. Lauderdale και όλοι μαζί του ευχηθήκαμε χρόνια πολλά. Αυτή είναι η γοητεία των φεστιβάλ, ζεις στιγμές που δεν είχες σκεφτεί ποτέ, όπως ότι θα άκουγες την China Forbes να τραγουδάει live τα “Παιδιά του Πειραιά”, στα Ελληνικά. Το τέλος της συναυλίας έδωσαν οι φωνές της China Forbes και Storm Large, κάνοντας μια στάση στην Τουρκία με το τραγούδι“Askim Bahardi” και μια ξεχωριστή διασκευή του“Happy Days Are Here Again”, της Barbra Streisand.
«H ζωή μερικές φορές δεν είναι εύκολη, αλλά πρέπει να θυμόμαστε να την απολαμβάνουμε. Αυτό θα κάνουμε απόψε, σε αυτή τη μαγική στιγμή μαζί μας. Παρακαλώ χορέψτε και απολαύστε αυτό το τελευταίο τραγούδι. Σας αγαπάμε», κάπως έτσι η παρέα των Pink Martini αποχαιρέτησε το ελληνικό κοινό και υποσχέθηκε να συναντηθούμε όλοι μάζι σύντομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Το νέο άλμπουμ του θρύλου των Beatles έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου
Δείτε τις επίμαχες σκηνές
Το βίντεο από τη στιγμή έγινε γρήγορα viral στο TikTok
Στον ρόλο του Ορφέα η Teresa Iervolino, της Ευρυδίκης η Μαρία Κοσοβίτσα και του Έρωτα η Μαριλένα Στριφτόμπολα. Συμμετέχει η Χορωδία Δωματίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου
70.000 θεατές τον αποθεώνουν στο SoFi. Η Βρετανία τον απαγορεύει. Και οι δυο έχουν δίκιο
Η πρώτη εμφάνιση του γκρουπ στην Ελλάδα αναμένεται να γράψει ιστορία
Η εθνομουσικολόγος Νικολέττα Δημητρίου μιλά στην ATHENS VOICE για τον «Κύπριο βιολάρη», το ερευνητικό έργο που κατέγραψε τις ζωές των τελευταίων παραδοσιακών μουσικών της Κύπρου
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.