Μουσικη

Σπάνιο αντίτυπο δίσκου των Velvet Underground πωλήθηκε έναντι 30.000 δολαρίων

Η μεγαλύτερη πώληση στα χρονικά του Discogs - Η ιδιαίτερη ιστορία του

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπάνιο αντίτυπο δίσκου βινυλίου των Velvet Underground & Nico πωλήθηκε έναντι 30.000 δολαρίων στην πλατφόρμα Discogs - Υπάρχουν λιγότερα από 10 αντίτυπα.
Τιμή ρεκόρ στην πλατφόρμα Discogs για σπάνιο δίσκο των Velvet Underground © Instagram/The Velvet Underground

Σπάνιο αντίτυπο δίσκου βινυλίου των Velvet Underground & Nico πωλήθηκε έναντι 30.000 δολαρίων στην πλατφόρμα Discogs - Υπάρχουν λιγότερες από 10 κόπιες.

Ένα εξαιρετικά σπάνιο αντίτυπο δίσκου βινυλίου 7 ιντσών του σινγκλ των The Velvet Underground & Nico «All Tomorrow's Parties» πωλήθηκε πρόσφατα στο Discogs, στην τιμή ρεκόρ των 30.000 δολαρίων.

Σπάνιο αντίτυπο δίσκου βινυλίου των Velvet Underground & Nico πωλήθηκε έναντι 30.000 δολαρίων στην πλατφόρμα Discogs - Υπάρχουν λιγότερες από 10 κόπιες.
Το σπάνιο αντίτυπο του «All Tomorrow's Parties» πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 30.000 δολαρίων © Instagram/The Velvet Underground

Τιμή ρεκόρ για σπάνιο βινύλιο των Velvet Underground

Ο δίσκος κυκλοφόρησε ως promo single το 1966 και υπάρχουν λιγότερα από δέκα γνωστά αντίτυπα των 7 ιντσών.

Βινύλια τέτοιας σπανιότητας έχουν συνήθως μεγάλη ζήτηση με πολύ μικρή προσφορά, με αποτέλεσμα αστρονομικά χρηματικά ποσά να αλλάζουν χέρια κάθε φορά που εμφανίζεται μια κόπια.

Velvet Underground-All Tomorrow's Parties

Στη δεύτερη πλευρά του «All Tomorrow's Parties», το οποίο πωλήθηκε έναντι 30.000 δολαρίων, βρίσκεται το τραγούδι «I’ll Be Your Mirror», ξανά σε φωνητικά της Nico.

Το ντεμπούτο των Velvet Underground και η «μπανάνα» του Γουόρχολ

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Velvet Underground, που κυκλοφόρησε το 1967, δεν έκανε αίσθηση στην εποχή του, κυρίως στην αρχή.

Lou Reed, Nico and The Velvet Underground Hanging out in Andy Warhol's Factory

Ωστόσο, η ιδιαίτερα επιδραστική μουσική και το εμβληματικό εξώφυλλο του άλμπουμ, με τη διάσημη «μπανάνα» του Άντι Γουόρχολ, εξασφάλισαν την καλλιτεχνική του κληρονομιά.

Καθώς ο Λου Ριντ και ο Τζον Κέιλ ευημερούσαν στις σόλο καριέρες τους, το πρώιμο αριστούργημα των Velvets έγινε ένα από τα πιο διάσημα άλμπουμ της δεκαετίας του 1960.

Η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του Discogs

Η πώληση φέρεται να πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και ο αγοραστής επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος.

Η φωτογραφία στο εξώφυλλο του δίσκου, το οποίο δεν κυκλοφόρησε εμπορικά, αλλά για προωθητικούς σκοπούς, αποτέλεσε ελκυστικό στοιχείο για συλλέκτες.

Το εξώφυλλο χαρακτηρίστηκε ως «ελαφρώς φθαρμένο», αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της Discogs, της εξέχουσας βάσης δεδομένων για συλλέκτες.

Ο δίσκος παραμένει σε καλή κατάσταση και ακούγεται.

Το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε το 2018, όταν ένα ακυκλοφόρητο σινγκλ των Sex Pistols πωλήθηκε στην τιμή των 15. 625 δολαρίων.

(Με πληροφορίες του Far Out)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ