Μουσικη

Άγγελος Πεντάρης: «Ευχαριστώ», σε τραγούδι

Ένας εξαιρετικός μουσικός, συνθέτης, ερμηνευτής, στιχουργός, καλλιτέχνης

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγγελος Πεντάρης
Άγγελος Πεντάρης

Άγγελος Πεντάρης: Ένα καινούργιο σινγκλ, μια βραδιά στα βόρεια προάστεια και ένας ωραίος καλλιτέχνης που κάνει τη διαφορά

Το τραγούδι έχει τίτλο «Thank you» και είναι αυτό που λένε «earworm», κολλάει στο αυτί σου και δεν μπορείς να το ξεχάσεις. Έχουμε πολλούς λόγους να ευχαριστούμε – το θεό, το Βούδα, το Σύμπαν, την τύχη μας, ακόμα κι αν έχουμε γεννηθεί σε θολό μέρος του κόσμου, με ελάχιστες δυνατότητες, ή σε φαβέλα, που είναι ΤΟ πιο θολό μέρος του κόσμου έτσι κι αλλιώς.

Άγγελος Πεντάρης
Άγγελος Πεντάρης

Ο Άγγελος Πεντάρης (Angelo Pentaris), ο καλλιτέχνης που έγραψε το «Thank you» (στίχοι, μουσική, ενορχήστρωση, ερμηνεία, παραγωγή) είναι μια περίπτωση τόσο ιδιαίτερη που ακούγεται απίστευτη: όταν ήταν τεσσάρων μηνών μωράκι διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία. Οι πιθανότητες να περπατήσει ήτανε ελάχιστες – δεν ξέρω τους γονείς του αλλά μπορώ να φανταστώ την αρχική απελπισία τους, το πόσο συντετριμμένοι θα ένοιωσαν όταν άκουσαν την ζοφερή διάγνωση…

Όταν ήταν τεσσάρων μηνών μωράκι διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία

Σας έριξα λίγο, αλλά η συνέχεια είναι απίστευτη, από τις συνέχειες που νομίζεις ότι συμβαίνουν μόνο στις ταινίες και όχι στην πραγματική ζωή: ο Αγγελος, με σκληρή δουλειά, αγώνα, πείσμα και αποφασιστικότητα, κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει τα σκληρά χτυπήματα της μοίρας, αλλά να γίνει εξαιρετικός μουσικός, συνθέτης, ερμηνευτής, στιχουργός, καλλιτέχνης.

Άγγελος Πεντάρης
Άγγελος Πεντάρης

Η σκληρή δουλειά, ο αγώνας κλπ, χρειάζονται βοήθεια κοινού, στήριξη από αγαπημένα πρόσωπα, αλλά τα κατορθώματα εδώ είναι του Αγγελου, που εκτός από σοβαρός ντράμερ, έχει στούντιο ηχογραφήσεων και είναι motivational speaker – μιλάει στον κόσμο για αυτά που περνάει, για τις δυσκολίες του να είσαι τόσο διαφορετικός, να πηδάς τόσα εμπόδια, να παλεύεις κάθε μέρα με κάτι που σου ήρθε σαν κεραυνός ενώ ήσουν μωρό, να υποφέρεις από μυϊκούς σπασμούς, να ζεις με τετραπληγία... Και ταυτόχρονα, να δημιουργείς. Να γράφεις μουσική και στίχους, να συνθέτεις τραγούδια που αγγίζουν τους άλλους όπως το «Thank you». 

Οι άνθρωποι έχουμε δύο πλευρές μέσα μας. Το φως και το σκοτάδι, το καλό και το κακό

Το οποίο δεν είναι καθόλου στεναχωρητικό τραγούδι, αντίθετα είναι μπιτάτο, ανεβαστικό και αισιόδοξο όσο δεν παίρνει, με στοιχεία hip hop, rock και λίγο από rap (ως προς την αμεσότητα), όλα δεμένα τέλεια με ειλικρινή και άμεσο στίχο. Αφηγείται μια ιστορία όπως κάνουν όλα τα σωστά/ωραία τραγούδια, και όταν την ακούσεις μια φορά, δεν μπορείς να την ξεχάσεις εύκολα…επίσης όπως κάνουν τα σωστά/ωραία τραγούδια.

«Οι άνθρωποι», λέει ο Άγγελος, «έχουμε δύο πλευρές μέσα μας. Το φως και το σκοτάδι, το καλό και το κακό. Η συνειδητοποίηση πως αυτά συνυπάρχουν είναι η ουσία της ανθρώπινής μας ιδιότητας». Παραθέτω τη φράση του γιατί είναι κατά κάποιο τρόπο το θέμα του βιντεοκλίπ το οποίο συνοδεύει το τραγούδι.

Είναι λαμπερό παιδί, ωραίος μουσικός με πολύ ταλέντο

Στην παρουσίαση του «Thank you» είδαμε το βιντεοκλίπ και γνωρίσαμε τον Αγγελο. Είναι 27 χρονών, «έχει διαψεύσει όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις», όπως θα έγραφε ένα Δελτίο Τύπου, παίζει ντραμς με μεγάλα συγκροτήματα ή και σε solo performances και γράφει τραγούδια. Είναι λαμπερό παιδί, ωραίος μουσικός με πολύ ταλέντο - σίγουρα οι γονείς του θα είναι σήμερα περήφανοι για αυτόν.

Άγγελος Πεντάρης

Στην παρουσίαση, που έγινε στο «Lazy Club» στο Χαλάνδρι, βόρειο, ήτανε μουσικοί συντάκτες, δημοσιογράφοι, αλλά βασικά φίλοι και αγαπημένοι του Αγγελου. Πέτυχα συναδέλφους από τις χρυσές εποχές των περιοδικών - Τζένη Αγιανδρίτη, Ιωάννα Μιχελάκου, Μαριλού Ρεπαπή – και περάσαμε αξέχαστα. Την Μιχελάκου είχα να τη δω χρόνια, γράφει εξαιρετικά, ξέρει από μουσική, και της άρεσε πολύ το «Thank you», το αναφέρω επειδή η γνώμη της ως προς τη μουσική έχει περισσότερη βαρύτητα από τη δική μου.

Lazy Club

Η ατμόσφαιρα ήταν ωραία, αισιόδοξη, ανεβαστική όπως το ίδιο το τραγούδι, κι άμα δεν με πιστεύετε, ακούστε το με τα ίδια σας τα αυτάκια…

Angelo Pentaris - Thank You - Official Music Video

«Thank you»
Τίτλος τραγουδιού: Thank you
Ερμηνεία: Άγγελος Πεντάρης
Στίχοι: Άγγελος Πεντάρης
Ενορχήστρωση: Άγγελος Πεντάρης, Αχιλλέας Διαμαντής
Κιθάρα/Μπάσο: Αχιλλέας Διαμαντής
Ντραμς: Άγγελος Πεντάρης
Ηχογράφηση/Μίξη/Mastering: Gem Studios - Αχιλλέας Διαμαντής

Βίντεο κλιπ
Χορευτές: Γιωργής Δερέσκος, Χρήστος Τζοβάρας
Creative Direction/Production: Έλενα Δομαζάκη

Άγγελος Πεντάρης
Άγγελος Πεντάρης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ