- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
24 χρόνια Black Keys - Η συναρπαστική τους ιστορία σε ένα νέο μουσικό ντοκιμαντέρ
Παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ SXSW
The Black Keys: Η συναρπαστική ιστορία του blues - rock συγκροτήματος στο φεστιβάλ SXSW καταγράφεται σε ένα νέο μουσικό ντοκιμαντέρ - Πρεμιέρα στο φεστιβάλ SXSW.
Οι Black Keys έδωσαν σε ένα από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ τους τον τίτλο «Brothers», στοιχείο το οποίο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να αναφέρεται στην αδερφική σχέση μεταξύ των δύο μελών του ροκ ντουέτου, των Νταν Άουερμπακ και Πάτρικ Κάρνι.
«This Is a Film About the Black Keys»: Ντοκιμαντέρ για την ιστορία του γκρουπ
Απάντηση στο ερώτημα αν η σχέση τους είναι αδερφική μπορούν να λάβουν οι θαυμαστές τους αφού δουν το «This Is a Film About the Black Keys», ένα μουσικό ντοκιμαντέρ το οποίο εστιάζει σε κάποιες λιγότερο γνωστές, ιστορικές εντάσεις μεταξύ των δύο καλλιτεχνών, καθώς και σε ό,τι τους συνδέει.
Ο όρος «προσυμφωνημένος γάμος» ακούγεται περισσότερες από μία φορές στην ταινία, κάτι που φαίνεται λίγο περίεργο, με βάση όσα είναι γνωστά για την κοινά βιογραφικά στοιχεία του ντουέτου, αναφέρεται σε κριτική του Variety.
24 χρόνια μετά, είναι πιο δεμένοι από ποτέ
Η ταινία του Τζεφ Ντουπρέ παρακολουθεί την πορεία των Νταν Άουερμπακ και Πάτρικ Κάρνι από τις πρώτες μουσικές δοκιμές σε ένα υπόγειο στο Άκρον του Οχάιο έως την τεράστια επιτυχία στη σκηνή του rock 'n' roll.
«Γνώριζαν πολύ λίγο ο ένας τον άλλον όταν έκαναν τις πρώτες τους ηχογραφήσεις, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι μοιράζονταν μια ισχυρή μουσική σύνδεση και μια ώθηση για επιτυχία.
»Περιοδεύοντας ακατάπαυστα για δέκα χρόνια, το ντουέτο διαχειρίστηκε τα πάνω και τα κάτω της ζωής στις περιοδειες, φτάνοντας τελικά σε ταχύτητα διαφυγής με τους δίσκους "Brothers" και "El Camino".
»Καθώς τόσες πολλές δυνάμεις έχουν απειλήσει να τους χωρίσουν, το συγκρότημα κατάφερε να μείνει μαζί. 24 χρόνια μετά, είναι πιο δεμένοι από ποτέ, εξακολουθούν να φτιάχνουν υπέροχη μουσική και να αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει», αναφέρεται στην περίληψη του ντοκιμαντέρ, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα χθες στο φεστιβάλ SXSW.
Black Keys: «Η ιστορία τους είναι πραγματικά συναρπαστική»
«Η ιστορία τους είναι πραγματικά συναρπαστική», δήλωσε στο ABC Audio ο σκηνοθέτης. «Είναι μια ιστορία για το πώς αυτοί οι δύο τύποι κατάφεραν να χτίσουν μια φιλία πάνω από σε αυτόν τον εκπληκτικό μουσικό δεσμό που έχουν μαζί».
«Καθώς έχτιζαν αυτή τη φιλία, συχνά βρέθηκαν απρόθυμοι να μιλήσουν ο ένας στον άλλο για το πώς ένιωθαν και όταν το έκαναν, επικοινωνούσαν ο ένας στον άλλο μέσω της μουσικής τους και όχι με λόγια», τόνισε ο Τζεφ Ντουπρέ, ο οποίος κατά τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ υιοθέτησε την αρχή «αφήστε τη μουσική να πει την ιστορία όσο το δυνατόν περισσότερο».
«Όλα αυτά τα τραγούδια που έγραψαν όλα αυτά τα χρόνια, αποτυπώνουν το καθένα μια στιγμή στο χρόνο», τόνισε. «Λένε ποιος ήταν ο Πατ και ο Νταν εκείνη τη στιγμή και τι περνούσαν, τι σκεφτόντουσαν και τι ένιωθαν», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα θα δούμε φέτος στο πολυσυλλεκτικό line-up ηλεκτρονικής μουσικής σε επιμέλεια του STEGI.RADIO
Αποχαιρετούμε τον Μαζώ μέσα από τις συνεντεύξεις και τα κείμενά του στην ATHENS VOICE, από τις γειτονιές της Αθήνας μέχρι την αγαπημένη του Κρήτη
Από τη Νίκαια στις μεγάλες πίστες, η ζωή και η καριέρα ενός αυθεντικού λαϊκού τραγουδιστή που έγινε ποπ είδωλο και αγαπήθηκε όσο λίγοι
«Στα δεκατέσσερα χρόνια διαδρομής του, το Φεστιβάλ εξελίχθηκε σε έναν θεσμό που ξεπερνά τα όρια μιας σειράς συναυλιών» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Γιώργος Μαθιουλάκης
Πέντε μέρες γεμάτες ρυθμό, live performances και dj sets στην πόλη
Η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Ζητούν την απομάκρυνσή του
THE BAUSA, Yulia Niko b2b Ede, BRB, Pablo Nuevo και Evanjelia αναλαμβάνουν τα decks στο Θέατρο Άλσος
Αποθέωση για τους αδελφούς Γκάλαχερ - Δείτε βίντεο
Το «B’Day» είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2006, στα 25α γενέθλιά της
Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες
Σε τι τιμή θα κυμανθεί
Η βραβευμένη με δύο Grammy ερμηνεύτρια, με τη βαθιά φωνή
Από τους Basement και JPEGMAFIA μέχρι τους Idles και τους Deftones, το Outbreak διευρύνει ακόμα περισσότερα τα όριά του
Μας χάρισε τα μεγαλύτερα δώρα: τη μουσική και το συναίσθημα
To τουρνουά προσέλκυσε περισσότερους από 50.000 fans του διάσημου anime
Όλες οι λεπτομέρειες για το διήμερο που ενώνει τις μουσικές φυλές της πόλης
Ο κιθαρίστας Simon McBride μιλάει στην ATHENS VOICE για τη θέση του στους Deep Purple, την κληρονομιά του γκρουπ και τη συναυλία της 13ης Οκτωβρίου στην Αθήνα
Ο σταρ δυσκολεύτηκε στη σκηνή και παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Δόρα Στράτου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική, τη Λίνα Νικολακοπούλου, το συναίσθημα και την τέχνη του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.