Μουσικη

The Black Keys: Ακούστε τη συνεργασία τους με τον Beck

Στη δημοσιότητα το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο τους «Ohio Players» - Noel Gallagher και Alice Cooper στη λίστα των καλεσμένων

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Black Keys: Ακούστε τη συνεργασία τους με τον Beck

The Black Keys: Το νέο τους άλμπουμ «Ohio Players» κυκλοφορεί στις 5 Απριλίου με guests τους Beck, Noel Gallagher, Alice Cooper - Στη δημοσιότητα το πρώτο single

22 χρόνια και 11 studio albums αργότερα, οι (The) Black Keys είναι έτοιμοι για το δωδέκατο το οποίο θα φέρει τον τίτλο “Ohio Players”. Προπομπός του νέου δίσκου είναι το single Beautiful People (Stay High)”, το οποίο και κυκλοφόρησε συνοδευόμενο από ένα ευφάνταστο lyric video. Το τραγούδι είναι μία συνεργασία των Black Keys με τον star των 90s, Beck, καθώς και τον Dan the Automator, γνωστό παραγωγό ο οποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Gorillaz, Kasabian κ.α. Σύμφωνα με τον drummer και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, Patrick Carney, όλα ξεκίνησαν όταν κάλεσαν τον Beck να συμμετέχει στο νέο album, ενώ συμπλήρωσε πως ο Beck ήταν ο πρώτος rock star που γνώρισε ποτέ, πίσω στο μακρινό 1996. Η επιρροή της μουσικής του στον ήχο των Black Keys είναι έκδηλη σε πολλά από τα albums τους, ενώ η κοινή περιοδεία τους το 2003 ήταν σίγουρα μια κομβική στιγμή για τη μετέπειτα πορεία του συγκροτήματος.

To Beautiful People (Stay High)” είναι το πρώτο single από το “Ohio Players”, το οποίο συνολικά θα έχει 14 τραγούδια και αναμένεται στις 5 Απριλίου του 2024. Άλλοι τίτλοι τραγουδιών είναι τα “This is Nowhere”, “I forgot to be your lover”, “Paper Crown”, “Read em and weep” και “Fever Tree”. Το lyric video για το “Beautiful People” έχει μία ξεκάθαρη retro αισθητική, ενώ δανείζεται την πλειοψηφία των πλάνων του από την ταινία “Wild for Kicks” του 1960, στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστούσε και ο Christopher Lee. Στο video ξεχωρίζει η μορφή της ηθοποιού Gillian Hills, η οποία θα ακολουθούσε αξιοσημείωτη καριέρα στη συνέχεια, με σημαντικότερες εμφανίσεις της αυτές σε “Blow Up” (1966) και “A Clockwork Orange” (1971).

Εκτός από τον Beck, στη λίστα των καλεσμένων των Black Keys βρίσκονται επίσης ο Noel Gallagher (πρώην Oasis) και ο Alice Cooper. Το συγκρότημα εξήρε τη συνεργασία του με τον τραγουδιστή της τεράστιας 90s επιτυχίας “Loser”, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα παραγωγικός, ειδικά στο στιχουργικό κομμάτι. Όσον αφορά τον Noel Gallagher, τα μέλη του συγκροτήματος θα πουν χαρακτηριστικά πως σε αντίθεση με τον Beck, επρόκειτο για μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε από το μηδέν, με τον Gallagher να συνεισφέρει κιθαριστικά θέματα σε μια ουσιαστικά ζωντανή ηχογράφηση, με έντονη τη διάθεση πειραματισμού.

Το “Ohio Players” των The Black Keys κυκλοφορεί στις 5 Απριλίου, μέσω της Nonesuch/Warner Records. Ο τραγουδιστής Dan Auerbach δήλωσε πως το συγκρότημα «ποτέ δεν είχε δουλέψει σκληρότερα για να κάνει ένα δίσκο και ποτέ δεν τους πήρε τόσο πολύ καιρό να ολοκληρώσουν έναν. Τα μέλη πήραν το χρόνο τους και το έκαναν σωστά.».

The Black Keys - Beautiful People (Stay High) (Official Lyric Video)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ