Μουσικη

Οι Sugar For The Pill θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη για συναυλίες, στο The New Colossus Festival

Μια ακόμη διάκριση για τη shoegaze μπάντα της Αθήνας που ολοκληρώνει το δεύτερό της άλμπουμ

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sugar For The Pill: Η αθηναϊκή shoegaze μπάντα θα εμφανίστεί στο φημισμένο The New Colossus Festival, από 6 έως 10 Μαρτίου.
© Jo Gogou

Sugar For The Pill: Η αθηναϊκή shoegaze μπάντα θα εμφανίστεί στο φημισμένο The New Colossus Festival, από 6 έως 10 Μαρτίου.

Το άλμπουμ “Wanderlust” υπήρξε το εισιτήριο των Sugar For The Pill για να περάσουν τα σύνορα της χώρας. Το ντεμπούτο τράβηξε την προσοχή του ηθοποιού Robert Carlyle (ναι, του Francis “Franco” Begbie στο Trainspotting), ο οποίος έκανε shout out το πρώτο τους single. Ο DKFM, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Λος Άντζελες που ηγείται διεθνώς στον χώρο της shoegaze, συμπεριέλαβε το άλμπουμ τους στα καλύτερα του 2022, ως ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα των παραγωγών βάσει μετρήσεων του player ενώ λίγο αργότερα το συγκρότημα προσέγγισε ο Jack Rapid από το ιστορικό περιοδικό της Νέας Υόρκης, The Big Take Over, ζητώντας συνέντευξη.

Sugar For The Pill: Το αθηναϊκό συγκρότημα θα εμφανιστεί στο The New Colossus Festival στη Νέα Υόρκη

Μήνες μετά, οι Sugar For The Pill θα γίνουν το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που θα παίζει στο The New Colossus Festival, στη Νέα Υόρκη, τον ερχόμενο Μάρτιο. Η αρχή ωστόσο έγινε όταν η μπάντα υπέγραψε με την αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Shelflife Records που έχει έδρα το Πόρτλαντ και με την αθηναϊκή Make Me Happy - που ασχολούνται αμφότερες σε βάθος και με αμέριστη αγάπη με όλες τις μπάντες που αναλαμβάνουν.

Sugar For The Pill: Η αθηναϊκή shoegaze μπάντα θα εμφανίστεί στο φημισμένο The New Colossus Festival, από 6 έως 10 Μαρτίου.

«Αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου single Colours” από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο μας, ήρθε και η πολυπόθητη πρόταση από τους διοργανωτές του The New Colossus Festival. Mε ιδιαίτερο θαυμασμό και σεβασμό προς τη δουλειά μας, συνέβαλαν καταλυτικά στο να γίνει εφικτό το ταξίδι μας προς τη γη των ονείρων, τη Νέα Υόρκη. Το The New Colossus Festival, διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Lower East Side, αναδεικνύοντας συγκροτήματα από όλο τον κόσμο που ανήκουν στο ευρύτερο φάσμα της shoegaze, dream pop και post punk σκηνής, τα οποία έχουν κάτι το “ξεχωριστό” κατά την κρίση των διοργανωτών. Πριν τη δημιουργία του φεστιβάλ, είχαν καλέσει τους Franz Ferdinand και τους A Place To Bury Strangers λίγο πριν εκτοξευτούν και καταξιωθούν. Έτσι, είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς να είμαστε το μοναδικό ελληνικό συγκρότημα που έχει παίξει ποτέ στο The New Colossus Festival, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό στην πόλη της Νέας Υόρκης. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, μέσα σε 5 ημέρες που διαρκεί το φεστιβάλ (6 -10 Μαρτίου), θα δώσουμε 4 shows και θα συνευρεθούμε με γκρουπ όπως οι Hotel Lux, Boy with Apple, Mother Tongues, Hotel Mira, Airu και πάρα πολλούς άλλους» σχολιάζει η frontwoman των Sugar For The Pill, Vana Rose, μιλώντας στην Athens Voice για αυτή τη στιγμή που είναι σημαντική τόσο για την μπάντα όσο και την ανεξάρτητη ελληνική σκηνή.

«Λίγο πριν βγει το 2023, μας κάλεσαν από το EUROPAVOX, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό που παρουσιάζει δημιουργούς από όλη την Ευρώπη. Αφού άκουσαν τη δουλειά μας συμμετείχαμε στον διαγωνισμό του οργανισμού και κατόπιν ψηφοφορίας μας τίμησαν με το πρώτο βραβείο (Communitys Choice Award). Νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα μας συμβαίνουν ως μπάντα την τελευταία διετία, αναγνωρίζοντας σαφώς ότι πέρα από την σκληρή δουλειά, αφοσίωση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, απολαμβάνουμε της αποδοχής του κόσμου που μας στηρίζει εντός και εκτός Ελλάδας. Η Νέα Υόρκη, ως μουσικός προορισμός είναι ένα όνειρο που θα εκπληρωθεί, καθώς αυτός ο τόπος ανέκαθεν ασκούσε μια γοητεία και έμπνευση για εμάς αφού κάποιες από τις σημαντικότερες μπάντες (π.χ. Interpol) προέρχονται από εκεί» σημειώνει ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Ηλίας Κωστακόπουλος.

Ύστερα από σημαντικά live που τους έριξαν με τη μία στα βαθιά, όπως στο φεστιβάλ Release Athens με Nick Cave, Mogwai και Fontaines DC, το 2022, στο Ejekt με τους Ride, ένα tour σε μεγάλες πόλεις τις Ελλάδας με κάποια sold out και όμορφη ανταπόκριση του κοινού, ήρθε να προστεθεί το live τους στις 16 Φεβρουαρίου με τους Drab Majesty από την Καλιφόρνια, oι οποίοι πρόσφατα συνεργάστηκαν με την Rachel από τους Slowdive, και τους DucTape από την Τουρκία.

«Το δεύτερό μας άλμπουμ είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο. Επίσης, παράλληλα με το project των Sugar For The Pill, συμμετέχουμε και σε άλλες δημιουργικές διαδικασίες» σημειώνει η Vana Rose.

Sugar For The Pill - Colours (Official Video)

Πιο συγκεκριμένα ο κιθαρίστας Ηλίας Κωστακόπουλος έχει συνθέσει και ερμηνεύει επί σκηνής τη μουσική για πιάνο για μια θεατρική παράσταση που παίζεται σε Ελλάδα, Ρουμανία και Πορτογαλία ενώ ο μπασίστας Στέφανος Μανούσης ετοιμάζει την κυκλοφορία του πρώτου solo δίσκου του. Ευχάριστα νέα και ωραίες αναμονές!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ