Μουσικη

Πέθανε ο George Brown, ντράμερ των Kool & The Gang

Μόνος εν ζωή από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας είναι πλέον ο Robert "Kool" Bell

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο George Brown των Kool & The Gang (πρώτος από αριστερά)
Πέθανε ο George Brown των Kool & The Gang (πρώτος από αριστερά) © Getty Images/Michael Ochs Archives

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο George Brown, ντράμερ των Kool & The Gang

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Τζορτζ «Φάνκι» Μπράουν (George "Funky" Brown), ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Kool & The Gang.

Σύμφωνα με το TMZ, ο θρυλικός ντράμερ έδινε μάχη με καρκίνο 4ου σταδίου και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, το βράδυ της Πέμπτης (16/11).

George Brown Rocking the Drums

«Ο Τζορτζ Μπράουν πέθανε στις 16 Νοεμβρίου 2023 στο Λος Άντζελες μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο Μπράουν έχει συγ-γράψει πολλά από τα πιο γνωστά τραγούδια της μπάντας, όπως τα "Ladies Night," "Too Hot," "Jungle Boogie," "Celebration," και "Cherish". Όταν τον ρωτούσε να περιγράψει τη μουσική του, ο Μπράουν πάντα απαντούσε "ο ήχος της ευτυχίας"», αναφέρεται σε σχετική δήλωση.

Στο παρελθόν, ο Φάνκι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα, αλλά είχε αναρρώσει και μάλιστα είχε πάει σε περιοδεία με τη μπάντα. Ωστόσο, φέτος ο καρκίνος του επέστρεψε.

Ποιοι είναι οι Kool & The Gang

Η Kool & The Gang ιδρύθηκαν το 1964 στο Νιου Τζέρσεϊ. Πέρα από τον Μπράουν, τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη είναι οι αδερφοί Robert Bell (μπάσο) and Ronald Bell (πλήκτρα), ο Dennis Thomas (σαξόφωνο), ο Robert Mickens (τρομπέτα), ο Ricky West (πλήκτρα) και ο Charles Smith (κιθαρίστας).

Ο μόνος που ζει ακόμη από τα ιδρυτικά μέλη είναι ο Robert "Kool" Bell.

Έκαναν το ντεμπούτο τους με το άλμπουμ «Kool & The Gang» το 1969.

Αυτό που τους έκανε διάσημους ήταν το τέταρτο άλμπουμ τους, το «Wild And Peaceful» (1973), το οποίο περιείχε τις επιτυχίες «Jungle Boogie» και «Hollywood Swinging».

Jungle Boogie (1973) - Kool and the Gang HQ

Ανάμεσα στα εξαιρετικά επιτυχημένα άλμπουμ τους ήταν τα «Ladies Night» (1979), «Celebrate!» (1980) και «Emergency» (1984), με το τελευταίο να πουλάει 2 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

Οι Kool & The Gang έχουν βραβευτεί με 2 Grammy και πολλά άλλα βραβεία, ενώ έχουν το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Kool & The Gang - Celebration

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ