Μουσικη

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το ντοκιμαντέρ του Lil Nas X, «Long Live Montero»

Το φιλμ παρακολουθεί την περιοδεία του βραβευμένου με Grammy μουσικού

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ντοκιμαντέρ του Lil Nas X «Long Live Montero» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο - Γυρίστηκε στη διάρκεια της περιοδείας.
Ο Lil Nas X βρίσκεται στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ «Long Live Montero» © EPA/Jose Sena Goulao

Το ντοκιμαντέρ του Lil Nas X «Long Live Montero» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο - Γυρίστηκε στη διάρκεια της περιοδείας.

Ο ράπερ Lil Nas X μεταφέρει το «Old Town Road» στο Τορόντο.

Ο βραβευμένος με Grammy μουσικός βρίσκεται στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ «Lil Nas X: Long Live Montero», το οποίο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης του περιοδείας.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει το ντεμπούτο του στο Toronto International Film Festival (TIFF) του 2023 ως μέρος του Gala.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η ταινία είναι ένα «πορτρέτο ενός καλλιτέχνη που περιηγείται στην ταυτότητα, την οικογένεια, τις προσδοκίες και την αποδοχή, όλα αυτά ενώ στοχάζεται τη θέση του στην κληρονομιά των μαύρων, κουίρ ερμηνευτών».

Η ταινία γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των 60 ημερών που κράτησε η περιοδεία του καλλιτέχνη «Long Live Montero».

Το «Long Live Montero» σκηνοθετούν από κοινού οι Κάρλος Λόπεζ Εστράδα και Ζακ Μάνουελ.

Lil Nas X - Montero (Call Me By Your Name) (Glastonbury 2023)

Lil Nas X: «Μια ωδή στη δύναμη της αυτοέκφρασης»

Μιλώντας για την ταινία, ο διευθύνων σύμβουλος του TIFF, Κάμερον Μπέιλι, χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ «μια θριαμβευτική ωδή στην εξαιρετική δύναμη της αυτοέκφρασης», ενώ εξέφρασε επίσης τον ενθουσιασμό του στην προοπτική να το δει το κοινό.


«Σε αυτό το πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ, γινόμαστε μάρτυρες του Lil Nas X να προκαλεί τα όρια και να αναδιαμορφώνει το καλλιτεχνικό τοπίο. Το συναρπαστικό ταξίδι της ταινίας υπογραμμίζει τη βαθιά επίδραση του Lil Nas X, ο οποίος ενώνει άφοβα το κοινό μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε τον Lil Nas X στο TIFF φέτος».

(Με πληροφορίες του Billboard)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ