- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπορούν τα παιδιά να διοργανώσουν μια συναυλία με διάσημους σολίστ; Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου τους δίνει την ευκαιρία
Στο φετινό πρόγραμμα ΜΟ-TO Key συμμετέχουν η πιανίστρια Josefa Schmidt, η βιολίστρια Valerie Schweighofer και ο τσελίστας Michael Schmitz
Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΜΟ-ΤΟ Key» στη Λέσβο
Θεσμός με διεθνή ακτινοβολία και ετήσια παρουσία στο νησί του ανατολικού Αιγαίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) πραγματοποιεί κάθε άνοιξη, από το 2017, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΟ-TO Key. Μια πρωτοβουλία που εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης και τους δίνει τα εφόδια, ώστε με συλλογική προσπάθεια, με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να μπορούν να διοργανώνουν ένα πολιτιστικό γεγονός. Φέτος το πρόγραμμα «τρέχει» από τις 14 μέχρι τις 19 Μαΐου σε τρία σχολεία της Λέσβου, με τη δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου.
Το πρόγραμμα ΜΟ-TO Key του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
To ΜΟ-TO Key αρχίζει με εργαστήρι, όπου τα παιδιά μαθαίνουν πώς να διοργανώσουν μια συναυλία και περιλαμβάνει δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα υιοθετεί και φιλοξενεί έναν διάσημο μουσικό, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μία συναυλία στο σχολείο, για τη διοργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής της οποίας θα εργαστεί μία ομάδα μαθητών με τον επιβλέποντα εκπαιδευτικό τους. Στο δεύτερο στάδιο όλοι οι φιλοξενούμενοι μουσικοί από τα σχολεία συμπράττουν σε μία εντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου, την οποία διοργανώνουν από κοινού όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο MO-TOKey σε στενή συνεργασία με την ομάδα διοργάνωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔιΦεΜΜ.
ΜΟ-TO Key στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Οι φετινές συναυλίες
Οι φετινοί μουσικοί που θα λάβουν μέρος είναι: η Γερμανίδα πιανίστρια Josefa Schmidt, αποδέκτης του βραβείου, φιναλίστ στο διεθνές «Concours Merci, Maestro!» στις Βρυξέλλες, πολυβραβευμένη στο Jugend Musiziert και υπότροφος της Deutsche Stiftung Musikleben, του Yehudi Menuhin Foundation Live Music Now Hannover και του Jeunesses Musicales Germany. Η βιολίστρια Valerie Schweighofer, βραβευμένη σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς (βραβείο WDR3 Classics Prize, βραβείο Starnberg Music Festival, Odessa International Violin Competition, International Violin Competition Andrea Postacchini, Anton Rubinstein International Chamber Music Competition). Ο τσελίστας Michael Schmitz, πολλάκις βραβευμένος στον Παγγερμανικό διαγωνισμό "Jugendmusiziert", νικητής του 23ου διαγωνισμού του γερμανικού ιδρύματος μουσικών οργάνων της Deutsche Stiftung Musikleben και υπότροφος του κρατικού ιδρύματος του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Τη μουσική αυλαία σήκωσε στις 16 Μαΐου η Josefa Schmidt στο Εθνικό Ωδείο της Μυτιλήνης. Στις 17 Μαΐου έπεται συνέχεια με την Valerie Schweighofer στα Δημοτικά Σχολεία Κεραμίου & Άγρας και τον Michael Schmitz στο Δημοτικό Σχολείο Ωαρειάς. Ενώ στις 18 Μαΐου (στις 20:00) οι τρεις σολίστες συναντιούνται για την τελική συναυλία του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορεί κάποιος να είναι «κατά»; Ίσως μόνο στη θεωρία, αν δεν έχει δει/ακούσει τον Ακύλα να τραγουδάει.
Αν μπορούσες να συνομιλήσεις με την ηρωίδα που υποδύεσαι τι θα της έλεγες;
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Απόψε, 18.00 – 20.00, στην εκπομπή του Δημήτρη Αθανασιάδη
Ένα νέο πολιτικό τραγούδι για τη βία, τη μνήμη και την Αμερική που επιμένει να αντιστέκεται
Το background των δύο παρουσιαστών
Εναντίον της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ
Η «Ανάδυση» είναι ένα άλμπουμ - σταθμός για την ελληνική ραπ σκηνή – Οι δύο καλλιτέχνες και φίλοι μιλούν στην Athens Voice για τη δημιουργία και τη σχέση τους
Από τη στιγμή που μετονομάστηκε σε «Τραμπ -Κένεντι» πολλοί καλλιτέχνες έχουν αποσύρει τη συμμετοχή τους
Φτάνουν και ξεπερνούν τις 500 λίρες
Δύο ιδανικά support για τον αγαπημένο Αυστραλό
H καριέρα του δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό το είδος μουσικής
Ένα πολυσυλλεκτικό και ανοιχτό φεστιβάλ, όπως ακριβώς το ραδιόφωνο της Στέγης
Με το νέο του άλμπουμ Britpop, γίνεται ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα No1 άλμπουμ στην ιστορία
Φαβορί μέχρι ώρας ο Akylas, με το «Ferto» να ξεπερνάει τις 1.000.000 προβολές
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.