- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αdagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο
Δυο μοναδικές συναυλίες με μοιρολόγια της δημοτικής παράδοσης και αριστουργήματα της δυτικής μουσικής
Αdagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο με μοιρολόγια και την «Missa solemnis» του Μπετόβεν
Η ανθρώπινη φωνή, όπως εκφράζεται μέσα από τη μακραίωνη θρηνητική παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και μέσα από ανυπέρβλητα αριστουργήματα της δυτικής θρησκευτικής μουσικής, θα έχει τον πρώτο λόγο στις συναυλίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η αυλαία του κύκλου Adagio ανεβαίνει τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου με τη μουσική παράσταση «Του μοιρολογιού το μύρο», σε επιμέλεια Γιώργου Κωτσίνη. Δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής (Θ. Κωνσταντίνου, Στ. Δορμπαράκης, Σ. Ψαραδέλλης, Ν. Αγγελόπουλος, Μ. Κλαπάκης, Γ. Σκορδαλός, Π. Περισυνάκης κ.ά.) παρουσιάζουν την εξέλιξη από τον πένθιμο αναστεναγμό μέχρι τους γυναικείους θρήνους για τους νεκρούς και την αναπτυγμένη και ανεξάρτητη μορφή αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Μια συναυλία, με την συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού, της Κατερίνας Παπαδοπούλου, του πρωτοψάλτη Γρηγόρη Νταραβάνογλου καθώς και του εθνομουσικολόγου Christopher King, που αντανακλά ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ζωή, την ψυχική δύναμη και την αξία της παράδοσης.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου θα αναμετρηθεί με την «Missa solemnis» («Επίσημη λειτουργία»), την μεγαλοπρεπέστερη δημιουργία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Ένα έργο-ορόσημο της εκκλησιαστικής εργογραφίας που δοξάζει τον θεό υμνώντας ταυτόχρονα και τον άνθρωπο. Τα φωνητικά μέρη ερμηνεύουν η υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ, η μεσόφωνος Ίνγκεμπορ Νταντς, ο τενόρος Zενίς Υσμάνοφ και ο βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς. Στο πόντιουμ, ο Γερμανός αρχιμουσικός Κρίστοφ Πόππεν. Πριν την έναρξη της συναυλίας έχει προγραμματιστεί (στις 19:30) δωρεάν εισαγωγική ομιλία από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ για τους κατόχους εισιτηρίων.
INFO:
Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
10 & 12 Απριλίου στις 20:30
Eισιτήρια: 210 7282333, www.megaron.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.