- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τελευταία μέρα Γιορτή Μουσικής, μπροστά-μπροστά στη σκηνή της ATHENS VOICE, ζέστη. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι Yuri’s Accident, οι “ambient” Absent Without Leave (aka Γιώργος Μαστροκώστας), οι δροσεροί Μέντα, οι dukes-like Dustbowl. «Πάμε κοντά για να κλάψουμε…», για ν’ ακούσουμε τους εκπληκτικούς Electric Litany… Και κλάψαμε: σκοτεινοί, ρομαντικοί, λυρικοί, πανέμορφοι (ο πληκτράς έφερνε τρομακτικά στον Jake Gyllenhaal). Ο Ρίτσος έμπλεκε με τα Λονδίνα και τα έιτις και το μόνο που ήθελες (και τελικά έκανες) ήταν να σφίξεις το χέρι του διπλανού σου. «Είμαστε οι Meanie Geanies και παίζουμε garage!» ούρλιαξε η Mary Jane, η φροντ γούμαν της γυναικείας –πλην του ντράμερ– μπάντας. Αράζουμε στα γρασίδια και τρώμε μεταλλαγμένα. Από πίσω, σαν το πιο κατάλληλο, αρμονικό, «χαλασμένο», αθηναϊκό σάουντρακ, ο The Boy με το «κουστούμι του» μιλάει για τις καμένες σάρκες, τα ζόμπι και την Ακρόπολη. Κάποιοι γύρω μου δεν καταλαβαίνουν τίποτα, αλλά πλησιάζουν στη σκηνή να δουν από κοντά. Οι Burger Project, αστείοι και φανταστικοί με τις λίκρα, ολόσωμες φόρμες τους στην πλατεία Συντάγματος. Διασκευές τόσο ευφάνταστες, που σχεδόν δεν αναγνωρίζεις τα κομμάτια. Η Μάτα-Ντομάτα, που ανέβηκε στη σκηνή μόνο για δύο τραγούδια κι απαιτούμε να την ακούμε συχνότερα. Α, ναι, χορέψαμε τόσο ξέφρενα μέχρι που έσπασε η σαγιονάρα. Και γυρίσαμε σπίτι ξυπόλυτοι.
Φωτό: Μάρω Ζήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Η viral «τραγουδο-ηθοποιός» μιλάει για τη διαδρομή της, τη σχέση της με τη μουσική και τις λέξεις αλλά και για τα «Πυροτεχνήματα»
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
Ο σολίστας Κίριλ Γκερσταϊν συμπράττει με την Chamber Orchestra of Europe σε δυο μοναδικές συναυλίες
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.