Μουσικη

Η κόρη της Björk, Ísadóra, κυκλοφόρησε το «bergmál», το πρώτο της τραγούδι

Ακούστε τη σύνθεση από το νέο άλμπουμ της κολεκτίβας Post-Dreifing με τίτλο «DRULLUMALL 4»

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κόρη της Björk, Ísadóra, κυκλοφόρησε το «bergmál», το πρώτο της τραγούδι
Η Ísadóra Bjarkardóttir Barney στην πρεμιέρα της ταινίας «The Northman», Λος Άντζελες, 18 Απριλίου 2022 © Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Η Ísadóra Bjarkardóttir Barney, κόρη της Björk, κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι «bergmál».

Η Ísadóra -γνωστή και ως Doa -είναι σκηνοθέτρια και τραγουδίστρια και κόρη της διάσημης ισλανδής τραγουδίστριας Björk και του αμερικανού σκηνοθέτη Matthew Barney. Έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη μαζί με τη μητέρα της στο επικό δράμα, «The Northman», του σκηνοθέτη Robert Eggers. Και πριν λίγες ώρες παρουσίασε το πρώτο της solo τραγούδι με τίτλο «bergmál», που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογική κυκλοφορία της κολεκτίβας Post-Dreifing, που ζει και δημιουργεί στο Ρέικιαβικ.

bergmál

Ανακοινώνοντας την κυκλοφορία στο Instagram, η κολεκτίβα έγραψε: «Αγαπητοί φίλοι, το DRULLUMALL 4 κυκλοφόρησε!! 14 υπέροχα κομμάτια από διαφορετικές γωνιές της σκηνής αναδύθηκαν στην επιφάνεια. Είναι μια συναρπαστική μείξη καλλιτεχνών, μερικοί από αυτούς μπορεί να ακουστούν πιο σκληροί από ποτέ σε αυτή τη συλλογή, για άλλους σηματοδοτεί την πρώτη τους κυκλοφορία».

Η Ísadóra επίσης συμμετείχε δημιουργικά στο τραγούδι της Björk «Her Mother's House», το οποίο περιλαμβάνεται στο δέκατο άλμπουμ της «Fossora».

Σε μια κριτική τεσσάρων αστέρων για το «Fossora» της Bjork, το NME έγραψε: «Στο τελευταίο κομμάτι, το “Her Mother's House”, αυτή και η κόρη της Ísadóra Bjarkardóttir Barney αναλογίζονται τον πόνο και την υπερηφάνεια του να εγκαταλείπεις τη φωλιά”: “The more I love you / The stronger you become / The less you need me”»

Εν τω μεταξύ, πέρυσι, η Björk μίλησε στο NME σχετικά με το γεγονός ότι τα παιδιά της εμφανίστηκαν στο «Fossora». «Μου άρεσε πραγματικά αυτό και θα μου φαινόταν περίεργο αν δεν τους συμπεριλάμβανα με κάποιο τρόπο στον δίσκο», είπε.

«Δεν το σκέφτηκα τότε, αλλά ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι και οι δύο ενήλικες τώρα. Αυτό ήταν σημαντικό, ώστε να μπορούσα να τους ρωτήσω και να έχουν την ευκαιρία να πουν όχι με βάση μια ώριμη απόφαση. Τώρα είναι ίσοι με μένα», συμπλήρωσε η πολυσχιδής δημιουργός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ