Μουσικη

Ο Tζάστιν Μπίμπερ πουλά τα δικαιώματα της μουσικής του - Κοντά σε συμφωνία 200 εκατ. δολαρίων

Πολλοί συνάδελφοί του έχουν ακολουθήσει την πρακτική αυτή τα τελευταία χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Justin Bieber έχει σύνδρομο Ramsay Hunt
O Justin Bieber έχει σύνδρομο Ramsay Hunt © Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Coachella/Ideal Image

Tζάστιν Μπίμπερ: Κοντά σε συμφωνία 200 εκατ. δολαρίων για την πώληση των δικαιωμάτων της μουσικής του

Ο Τζάστιν Μπίμπερ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για την πώληση των δικαιωμάτων της μουσικής του στην εταιρεία Hipgnosis Songs Capital έναντι τιμήματος ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος.

Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν το ποσοστό του τόσο επί των εκδοτικών δικαιωμάτων της μουσικής του (publishing) όσο και επί των δικαιωμάτων της δισκογραφίας του, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, η οποία μετέδωσε πρώτη την είδηση, τέτοιου είδους συμφωνίες είναι όλο και πιο δύσκολο να κλείσουν. Πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι οι δισκογραφίες μεγαλύτερων σε ηλικία καλλιτεχνών αποτελούν ασφαλέστερη επένδυση, ειδικά καθώς το streaming των δισκογραφιών παλαιότερων δεκαετιών έχει καταγράψει έκρηξη. Η επένδυση σε νεότερες κυκλοφορίες θεωρείται από ορισμένους ως κίνηση υψηλότερου κινδύνου, επειδή η μακροπρόθεσμη δημοτικότητά τους δεν έχει αποδειχθεί.

Ο Μπίμπερ και τα τραγούδια του θεωρούνται νέοι στην αγορά μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων, η οποία έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη κυρίως λόγω των μεγαλύτερων σε ηλικία καλλιτεχνών που εξαργυρώνουν τη δουλειά της ζωής τους.

Νωρίτερα φέτος, η Hipgnosis Songs Capital αγόρασε τα δικαιώματα του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ επί της δισκογραφίας του –ενός άλλου σχετικά νεαρού καλλιτέχνη– καταβάλλοντας ποσό λίγο μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ