- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η συγγνώμη του Μπομπ Ντίλαν για το σκάνδαλο με τα πλαστά αυτόγραφα
Γιατί ο θρύλος της μουσικής δεν υπέγραφε τα έργα του ιδιοχείρως
Μπομπ Ντίλαν: Σύγγνωμη για τα πλαστά αυτόγραφα - Η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου
Ο Μπομπ Ντίλαν εξέδωσε μια δημόσια δήλωση για να ομολογήσει ότι «λυπάται» που έκανε «λάθος» και χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών ένα αυτόματο μηχάνημα για να τοποθετήσει το αντίγραφο της υπογραφής του σε έργα τέχνης και βιβλία που πωλούνταν ως υπογεγραμμένα ιδιοχείρως.
Ο 81χρονος τραγουδιστής υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε αυτόματο μηχανισμό υπογραφών μόνο το 2019, όταν ταλαιπωρήθηκε από ιλίγγους, και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν δεν μπορούσε να έχει προσωπικό να τον βοηθάει με τις χειρόγραφες υπογραφές όπως προηγουμένως.
Στη δήλωσή του, που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Μπομπ Ντίλαν παραδέχεται ότι όντως υπέγραφε με το χέρι όλα τα έργα του που διαφημίζονταν ως υπογεγραμμένα μέχρι το 2019.
«Προς τους θαυμαστές και τους ακόλουθούς μου, μου γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με τις υπογραφές σε ορισμένα από τα πρόσφατα έργα τέχνης μου που τυπώθηκαν και σε μια περιορισμένη έκδοση του “Philosophy Of Modern Song”. Υπογράφω με το χέρι κάθε έργο τέχνης όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα», ανέφερε. «Ωστόσο, το 2019 είχα μια σοβαρή κρίση ιλίγγου και συνεχίστηκε στα χρόνια της πανδημίας. Για να μπορέσω να υπογράφω, απαιτείται ένα πενταμελές πλήρωμα που δουλεύει σε στενή επαφή μαζί μου, και δεν να βρούμε έναν ασφαλή και λειτουργικό τρόπο για να ολοκληρώσω αυτό που έπρεπε να κάνω».
Ο Μπομπ Ντίλαν ισχυρίζεται ότι του δόθηκε «η διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο γίνεται “συνέχεια” στον κόσμο της τέχνης και της λογοτεχνίας» και προσθέτει: «Θέλω να το διορθώσω αμέσως. Συνεργάζομαι με τη Simon & Schuster και τους συνεργάτες μου στην γκαλερί για να κάνω ακριβώς αυτό». Ενώ και για άλλους μουσικούς έχουν υπάρξει υποψίες ότι χρησιμοποιούν αυτόματο μηχανισμό για να υπογράψουν δήθεν υπογεγραμμένα με το χέρι αντικείμενα, σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν παραδεχθεί.
Με ανακοίνωση ο εκδοτικός οίκος Simon and Schuster αναγνώρισε το λάθος για τα βιβλία, τα οποία πωλήθηκαν στην τιμή των 599 δολαρίων. Ο εκδοτικός οίκος αρχικά υποσχέθηκε στους αγοραστές ότι τα αντίτυπα είχαν το αυτόγραφο του θρυλικού μουσικού. Οι πελάτες άρχισαν αμέσως να παραπονιούνται ότι τα βιβλία που αγόρασαν δεν έφεραν την αυθεντική υπογραφή του Μπομπ Ντίλαν.
«Σε όσους αγόρασαν την περιορισμένη έκδοση του «The Philosophy of Modern Song», θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη. Όπως αποδεικνύεται, τα βιβλία περιέχουν την αρχική υπογραφή του Μπομπ, αλλά σε τυπωμένο αντίγραφο. Το αντιμετωπίζουμε αμέσως παρέχοντας σε κάθε αγοραστή άμεση επιστροφή χρημάτων» ανέφερε ο Simon and Schuster σε ανάρτηση- απολογία στο Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ποπ σταρ μιλά ανοιχτά για τη δημοσιότητα, τα social media και την πίεση μετά την τεράστια επιτυχία του «Brat»
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου, το θρυλικό συγκρότημα προσφέρει μια σπάνια ματιά στα παρασκήνια
Η βασίλισσα της ποπ προσκαλεί τους θαυμαστές της για μια αποκλειστική ακρόαση του πολυαναμενόμενου Confessions II
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω την καρδιά μου και τον εαυτό μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Από τη Μαρία Φαραντούρη και τον Νίκο Ξυδάκη έως τη Μαρία Κάλλας και τη σύγχρονη τέχνη
Μεγάλα ονόματα της dance, techno και house σκηνής έρχονται στην Αθήνα
Ελπίζει να δώσουν μερικές «συναυλίες τον επόμενο χρόνο»
Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκίνησε με διθυράμβους και την Τετάρτη 24/6 θα είναι ξανά στο Release Athens
«Δεν χάθηκε ποτέ η πίστη μας», δήλωσε ο 64χρονος τραγουδιστής από το Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.