Μουσικη

Amanda Tenfjord: Δεν είμαι τόσο ρομαντική

Η ελληνο-νορβηγίδα τραγουδοποιός μιλάει για το πρώτο της άλμπουμ «In Hindsight», που αφηγείται τη μακροχρόνια σχέση της από την αρχή μέχρι το τέλος

Η ελληνο-νορβηγίδα τραγουδοποιός Amanda Tenfjord μιλάει για το ντεμπούτο της άλμπουμ «In Hindsight», την εμπειρία της Eurovision και του opening στους Madrugada και τη σχέση της με τη μουσική.

Η ελληνο-νορβηγίδα τραγουδοποιός Amanda Tenfjord μιλάει για το ντεμπούτο της άλμπουμ «In Hindsight», την εμπειρία της Eurovision και του opening στους Madrugada, τη σχέση της με τη μουσική.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Amanda Tenfjord με τίτλο “In Hindsight”, κυκλοφόρησε ψηφιακά μετά από δύο χρόνια δουλειάς και τη βρίσκει να διηγείται την ιστορίας μιας μακροχρόνιας σχέσης που έφτασε στο τέλος της. Αναβιώνοντας προσωπικές στιγμές μέσα από δεκατρία τραγούδια, η Amanda Tenfjord ετοιμάζεται να το παρουσιάσει ζωντανά προσεχώς σε μία σειρά ευρωπαϊκών εμφανίσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα. Η πρώτη συναυλία της Amanda Tenfjord στην Ελλάδα ως solo act θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στο Piraeus Club Academy. Η ελληνο-νορβηγίδα τραγουδοποιός Amanda Georgiadis Tenfjord αφού απέσπασε θετικές κριτικές από εκδόσεις όπως το The Fader, έζησε την εμπειρία της συμμετοχής στη Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα και μοιράστηκε τη σκηνή με τους Madrugada στη συναυλία που έδωσαν στο Καλλιμάρμαρο. Πώς βλέπει το παρελθόν και τι σχεδιάζει για το μέλλον;

Η ελληνο-νορβηγίδα τραγουδοποιός Amanda Tenfjord μιλάει για το ντεμπούτο της άλμπουμ «In Hindsight», την εμπειρία της Eurovision και του opening στους Madrugada και τη σχέση της με τη μουσική.

Το πρώτο σας άλμπουμ “In Hindsight” κυκλοφόρησε μετά από δύο και πλέον χρόνια προετοιμασίας. Πώς αισθάνεστε τώρα που ξεκίνησε το ταξίδι του; Το ακούτε ξανά ή όχι;
Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Είμαι πολύ περήφανη. Ολόκληρο το άλμπουμ το άκουσα μόνο μία φορά από τότε που βγήκε, αλλά μερικά από τα τραγούδια τα ακούω συχνά.

Διαβάζω ότι το άλμπουμ διηγείται την ιστορία μίας μακροχρόνιας σχέσης που έφτασε στο τέλος της. Τι σας δυσκόλεψε σε αυτή την προσπάθεια να αναβιώσετε προσωπικές στιγμές και να εκφράσετε συναισθήματα που είναι δύσκολο να ειπωθούν με λόγια;
Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ ήταν σημαντικό για μένα να διατηρήσω την ιστορία ολόκληρη. Για να μπορέσει να συμβεί αυτό συνεργάστηκα με λίγους τραγουδοποιούς, ώστε να το κρατήσω «προσωπικό». Ξεκινήσαμε να γράφουμε κάθε μέρα, μιλώντας για ώρες. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αισθάνθηκα την ασφάλεια, να μπορώ να εκφράσω τα πιο βαθιά μου συναισθήματα.

Ποια ήταν τα πλάνα σας όταν μπήκατε στο στούντιο και ποια από αυτά επαληθεύτηκαν όταν ολοκληρώσατε τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ;
Το σχέδιό μου εξαρχής ήταν να γράψω ένα άλμπουμ για την αγάπη και τη διαδρομή της από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό συμπεριλαμβάνει και όλα τα ups and downs. Μουσικά ήθελα να εστιάσω στους στίχους και επίσης σχεδίαζα να έχω πολλά ζωντανά όργανα ώστε να το κάνω πιο οργανικό και προσωπικό. Η μπάντα μου, την οποία έχω μαζί μου επί σκηνής και στα live μου, παίζουν κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης. Όλα μου τα σχέδια για το άλμπουμ εκπληρώθηκαν.

Γιατί ονομάσατε το άλμπουμ “In Hindsight”;
Το άλμπουμ κοιτάζει πίσω, σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου. Όταν έγραφα το άλμπουμ ήθελα να πω για το πόσο διαφορετικά αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα κατά τη διάρκεια που συμβαίνουν σε σύγκριση με όταν έχει περάσει ο καιρός.

Ποιο είναι το πιο ρομαντικό πράγμα που έχετε κάνει και ποιο θεωρείτε το πιο ρομαντικό τραγούδι;
Για να πω την αλήθεια, δεν είμαι τόσο ρομαντική. Δεν μου αρέσουν τα φανταχτερά ραντεβού και οι εκπλήξεις, αντίθετα μου αρέσει η καθημερινή αγάπη και η υποστήριξη. Νομίζω πως το τραγούδι “Long Time” είναι το πιο ρομαντικό τραγούδι του άλμπουμ, μιλάει για την πρώτη φορά που σου λείπει κάποιος.

Η ελληνο-νορβηγίδα τραγουδοποιός Amanda Tenfjord μιλάει για το ντεμπούτο της άλμπουμ «In Hindsight», την εμπειρία της Eurovision και του opening στους Madrugada και τη σχέση της με τη μουσική.

Ποια είναι η πιο σημαντική στάση για εσάς στο μουσικό σας ταξίδι και γιατί;
Πιστεύω ότι όλα άλλαξαν από τότε που ξεκίνησα να γράφω τη δική μου μουσική, το 2014.

Ποιες ερμηνεύτριες νιώθετε να σας έχουν καθορίσει; Γιατί;
Η μητέρα μου όταν ήμουν μικρή μου έμαθε τη Whitney Houston και την Maria Callas. Οι τραγουδίστριες αυτές έχουν τεράστιες φωνές και άσκησαν μεγάλη επιρροή σε μένα. Σήμερα εμπνέομαι από την AURORA και τη Marina Satti. Είναι εξαιρετικές τραγουδοποιοί, τις παρακολουθώ.

Πώς σας έχει επηρεάσει δημιουργικά η Αθήνα; Τι την κάνει συναρπαστική για εσάς;
Η Αθήνα είναι μια πόλη που σε εμπνέει! Τόσοι υπέροχοι άνθρωποι και όμορφα μέρη! Έχω γνωρίσει πολλούς ταλαντούχους, ενδιαφέροντες και εργατικούς ανθρώπους στην Αθήνα που πραγματικά με έχουν εμπνεύσει.

Amanda Georgiadi Tenfjord - Die Together - LIVE - Greece 🇬🇷 - Grand Final - Eurovision 2022

Τι θα θυμάστε από τη συμμετοχή σας στη Eurovision και τι μάθατε μέσα από την προετοιμασία σας για αυτή τη μεγάλη εμπορικά μουσική διοργάνωση;
Θα θυμάμαι πάντα τη ζεστασιά και την υποστήριξη που μου έδωσαν τόσοι άνθρωποι. Επίσης, η στιγμή που βγήκα στη σκηνή με την ελληνική σημαία ήταν τεράστια, θα τη θυμάμαι πάντα. Εκείνη την περίοδο έμαθα πολλά για τον εαυτό μου, πώς αντιδρώ κάτω από μεγάλη πίεση, το αίσθημα ότι χάνω τον έλεγχο και πόσο σημαντικό είναι να έχεις γύρω σου ανθρώπους που νοιάζονται για σένα.

Το φθινόπωρο σας βρήκε να ανοίγετε τη συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο. Επιστρέφοντας σε εκείνη τη βραδιά, τι ανακαλείτε από ό,τι βιώσατε στη σκηνή;
Ήταν μια υπέροχη βραδιά που θα θυμάμαι για πάντα! Είμαι ευγνώμων στους Madrugada που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Νομίζω ότι είναι μια από τις αγαπημένες συναυλίες που είχα ποτέ. Η μεγαλύτερη στιγμή για μένα ήταν όταν όλοι στο πλήθος έβαλαν τα τηλέφωνά τους με το φως τους αναμμένο για να τιμήσουν τη γιαγιά μου που είναι 102 ετών. Ήταν όταν έπαιξα το τραγούδι μου “a list of all the things that I regret”. Σχεδόν άρχισα να κλαίω!

Amanda Tenfjord - a list of all the things that I regret (Live from Studio B)

Τι εξυπηρετεί η επιλογή ελληνικών οργάνων στη μουσική σας;
Υπάρχει μπουζούκι στο τραγούδι μου «AMAN», αλλά εκτός από αυτό δεν έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλά ελληνικά όργανα στη μουσική μου. ΑΚΟΜΗ. Θέλω πραγματικά να χρησιμοποιήσω περισσότερα στο μέλλον.

Ποια είναι τα επόμενά σχέδιά σας;
Το ευρωπαϊκό tour το 2023! Παίζω στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου 2023 και είμαι τόσο ενθουσιασμένη!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ