- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου στο Ηρώδειο
Η περίφημη ορχήστρα με τον διακεκριμένο Κορεάτη αρχιμουσικό Μιουνγκ Γουν Τσουνγκ κάτω από την Ακρόπολη. Δεν τη χάνουμε!
Η Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου (Filarmonica della Scala) υπό τον διάσημο αρχιμουσικό Myung-Whun Chung στο Ηρώδειο, από το Μέγαρο & το Φεστιβάλ Αθηνών
Η φημισμένη ορχήστρα που ίδρυσε ο Κλάουντιο Αμπάντο με τους μουσικούς του Θεάτρου της Σκάλας κάνει αυτή την εβδομάδα μια στάση στο Ηρώδειο χάρη στη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Στις παρτιτούρες της φέρνει δώρα εκλεκτά από το κλασικό ρεπερτόριο. Όσοι βρεθούμε στο εμβληματικό ρωμαϊκό ωδείο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» (αρ. 9 σε μι ελάσσονα, έργο 95) του Αντονίν Ντβόρζακ, ένα έργο ιστορικής σημασίας, καθώς ο Τσέχος δημιουργός τη συνέθεσε το 1893, κατόπιν ανάθεσης της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, με αφορμή τα 400 χρόνια από την ανακάλυψη της Αμερικής. Θα ακουστεί, επίσης, η δημοφιλέστατη Εισαγωγή με την εντυπωσιακή ενορχήστρωση και τις αναγνωρίσιμες λαμπερές μελωδίες από την κωμική όπερα Η Ιταλίδα στο Αλγέρι του Τζοακίνο Ροσσίνι – ένα λυρικό έργο που κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς αναδείκνυε τη διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, στις αρχές του 19ου αιώνα. Και ακόμα, η Δεύτερη Συμφωνία σε ρε μείζονα, έργο 36 του Λούντιβιχ βαν Μπετόβεν, που παρότι γράφτηκε το καλοκαίρι του 1802, όταν η ακοή του συνθέτη αιφνιδίως επιδεινώθηκε σημαντικά, ακτινοβολεί αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον.
Σαράντα χρόνια από την ίδρυσή της, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου συγκινεί σταθερά το κοινό στην έδρα της και στις περιοδείες της ανά τον κόσμο, μέσα από αξιόλογες δισκογραφικές καταθέσεις που προβάλλουν την ιταλική εργογραφία ή θεματολογία, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το παιδικό και νεανικό ακροατήριο. Έχει συνδέσει το όνομά της με λαμπρούς αρχιμουσικούς, όπως οι Κάρλο Μαρία Τζουλίνι και Ρικάρντο Μούτι, και πλέον με τον Ρικάρντο Σαγί.
Σ’ αυτή την αθηναϊκή συναυλία της, στο πόντιουμ θα βρεθεί ένας τακτικός συνεργάτης της, ο Μιουνγκ Γουν Τσουνγκ. Ο Κορεάτης διακεκριμένος αρχιμουσικός θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της κλασικής μουσικής, όχι μόνο λόγω της λαμπρής καλλιτεχνικής του πορείας, αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο που εστιάζει στα οικολογικά και ανθρωπιστικά προβλήματα της εποχής μας.
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της AΙΓΕΑΣ, ΑΜΚΕ πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου.
INFO
Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου & Myung-Whun Chung
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 21:00
Eισιτήρια: 2107282333, www.megaron.gr 2107234567, www.aefestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Η viral «τραγουδο-ηθοποιός» μιλάει για τη διαδρομή της, τη σχέση της με τη μουσική και τις λέξεις αλλά και για τα «Πυροτεχνήματα»
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
Ο σολίστας Κίριλ Γκερσταϊν συμπράττει με την Chamber Orchestra of Europe σε δυο μοναδικές συναυλίες
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.