- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάρλος Σαντάνα: Παρουσίασε τη νέα εκδοχή του «Oye Como Va» (βίντεο)
Με τη βοήθεια μουσικών απ' όλον τον κόσμο
Νέα διασκευή του «Oye Como Va» από τον Κάρλος Σαντάνα. Πλαισιώθηκε από τη σύζυγό του στα ντραμς και άλλους 20 καλλιτέχνες.
Ο Κάρλος Σαντάνα παρουσίασε μια νέα εκδοχή του δημοφιλούς τραγουδιού «Oye Como Va», στο πλαίσιο της καμπάνιας Peace Through Music, μιας καμπάνιας σε συνεργασία με τον ΟΗΕ για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των απογόνων Αφρικανών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Στη νέα εκτέλεση συνεργάστηκαν 20 μουσικοί απ’ όλο τον κόσμο. Ο Σαντάνα πλαισιώθηκε από τη σύζυγό του, Σίντι Μπλακμαν Σαντάνα στα ντραμς και τους Ταλ Γουίλκενφελντ από τη Venice Beach της Καλιφόρνιας, Τίτο Πουέντε Τζ. από το Μαϊάμι, Al Habran από το Βασίλειο του Μπαχρέιν, Λούις Κάρλος Κασιάνι Σιμάρα από την Παλένκε της Κολομβίας, Κόρι Χένρι από το Λος Άντζελες, Chouloute Minouche από το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, Αντρέ Σικιέρα από το Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλους.
«Αυτό το τραγούδι είναι τόσο γεμάτο από θετική ενέργεια και ψυχή που κάνει τον κόσμο να νιώθει χαρά και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει η μουσική για να αλλάξει τον κόσμο» είπε ο Μαρκ Τζόνσον, συνιδρυτής του Music for Change. «Όταν αισθανόμαστε την αγάπη έχουμε πιο πολλά να δώσουμε όπως και μια βαθύτερη σύνδεση με την ανθρωπότητα της οποία είμαστε όλοι μέρος. Τώρα ήρθε ο καιρός να ενωθούμε ως ανθρώπινη φυλή και η μουσική είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να το επιτύχουμε» πρόσθεσε.
Το «Oye Como Va» είχε γράψει το 1963 ο Τίτο Πουέντε για το άλμπουμ του El Ret Bravo. «Έγραψε και συνέθεσε τον σκοπό ο ίδιος κι ήθελε ένα όμορφο τσα τσα τσα που να μπορεί να χορευτεί και να είναι εύκολο να τραγουδηθεί» είπε ο Τίτο Πουέντε Τζ.
«Το “Oye Como Va” άντεξε στον χρόνο κι εξακολουθεί να μαζεύει κόσμο, σε όλον τον πλανήτη, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί».
Πολλοί το αποδίδουν στον Κάρλος Σαντάνα, καθώς στην ερμηνεία του στο άλμπουμ «Abraxas» από το 1970 οφείλεται η πρωτιά του δίσκου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, τα τελευταία 50 χρόνια ήταν τραγούδι-κλειδί για όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του μουσικού.
Ο αειθαλής Μεξικανός ροκάς, Κάρλος Σαντάνα έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με το συγκρότημα του, τους Santana, το οποίο πρωτοτύπησε με μια μείξη ροκ και λατινοαμερικάνικης μουσικής.
Ο ήχος του συγκροτήματος περιλάμβανε τους μελωδικούς, με βάση το μπλουζ, ήχους της κιθάρας του μαζί με λατινοαμερικάνικους και αφρικανικούς ρυθμούς που περιείχαν κρουστά όργανα όπως timbales και congas τα οποία δεν ακούγονταν ως τότε στη ροκ μουσική. Ο Σαντάνα συνέχισε να χρησιμοποιεί αυτούς τους ήχους και τις επόμενες δεκαετίες. Το 2003 το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε τον Κάρλος Σαντάνα στο #20 της λίστας με τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 10 βραβεία Grammy και 3 βραβεία Latin Grammy.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.