- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Taylor Hawkins: Το τελευταίο τραγούδι που έπαιξε με τους Foo Fighters
Η τελευταία εμφάνιση του Taylor Hawkins μπροστά σε κοινό
Taylor Hawkins: Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι που έπαιξε με τους Foo Fighters ο 50χρονος ντράμερ.
O Taylor Hawkins πέθανε την Παρασκευή (25/3) σε ηλικία 50 ετών και οι Foo Fighters έδωσαν στη δημοσιότητα το τελευταίο τραγούδι που έπαιξε μαζί τους ο ντράμερ, μόλις πέντε ημέρες πριν φύγει από τη ζωή.
Οι Foo Fighters βρέθηκαν στη Lollapalooza Argentina στις 20 Μαρτίου. Εκεί έδωσαν την τελευταία συναυλία τους μαζί με τον Taylos Hawkins, όπου ο ντράμερ ήταν πρώτη φωνή στο «Somebody to Love» των Queen και τραγούδησε σε μια ερμηνεία του «Been Caught Steeling» των Jane's Addiction και σε ανκόρ στο φινάλε με το «Everlong».
Tο βίντεο του «Everlong» από εκείνη τη βραδιά θα κατέληγε να είναι το τελευταίο τραγούδι που ο Taylor Hawkins έπαιξε μαζί με τους Foo Fighters. «Δεν λέω αντίο» είπε στο κοινό ο Dave Grohl πριν ξεκινήσει το τραγούδι. «Δεν μου αρέσει να λέω αντίο. Ξέρω ότι πάντα θα ξαναρχόμαστε. Αν ξανάρθετε εσείς, θα ξαναρθούμε κι εμείς. Θα ξανάρθετε; Αν ξανάρθετε, θα ξαναρθούμε, άρα δεν πρέπει να πω αντίο». Στο τέλος του τραγουδιού, ο Hawkins πέταξε τις μπαγκέτες του στο κοινό, έβαλε το χέρι του γύρω στους ώμους του Grohl και έκανε υπόκλιση μαζί με όλη την μπάντα.
Foo Fighters: «Τι θα ήμασταν χωρίς τον Taylor Hawkins»
«Νομίζω ότι ο Taylor πραγματικά υποβαθμίζει τη σημασία που έχει στην μπάντα» είχε πει ο Grohl σε περυσινό άρθρο για τους Foo Fighters στο περιοδικό Rolling Stone. «Ίσως επειδή δεν είναι ο αρχικός ντράμερ, αλλά Θεέ μου, τι θα ήμασταν χωρίς των Taylor Hawkins; Μπορείτε να βάλετε με τον νου σας; Θα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό». Όταν οι εντάσεις στο στούντιο κατά τη διάρκεια ηχογραφήσεων για το άλμπουμ The Colour and the Shape κατέληξαν στην αποχώρηση του αρχικού ντράμερ της μπάντας, του William Goldsmith, υποχρεώνοντας τον ίδιο τον Dave Grohl να καθίσει στα ντραμς για τον δίσκο, ο Hawkins έγινε επισήμως μέλος των Foo Fighters την άνοιξη του 1997, μετά από πρόταση του Grohl. Στην αυτοβιογραφία του τού 2021 - με τίτλο «The Storyteller: Tales of Life and Music» - ο Dave Grohl αναφέρθηκε στον ντράμερ ως τον «best friend and partner in crime» που είχε. Ο ίδιος ο Hawkins είχε πει το 2020 στο Rolling Stone: «Το κάθισμα του ντράμερ είναι η ηλεκτρική καρέκλα. Είναι ο πρώτος που θα απολυθεί. Είναι ο πρώτος όταν όλοι λένε: Μαντάρα τα κάναμε απόψε επειδή τα έκανε μαντάρα. Στην πραγματικότητα, ο ντράμερ είναι η τουαλέτα της μπάντας, αλλά σε ένα κάποιο επίπεδο, και το πιο σημαντικό κομμάτι. Δουλειά σου είναι να είσαι ο παλμός της μπάντας».
Taylor Hawkins: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις
«Η τοξικολογική εξέταση εντόπισε 10 ουσίες μέχρι στιγμής στον οργανισμό του Taylor Hawkins, συμπεριλαμβανομένων κάνναβης, αντικαταθλιπτικών, βενζοδιαζεπινών και οπιούχων», ανακοίνωσαν οι κολομβιανές αρχές.
Πληροφορίες θέλουν λίγο πριν πεθάνει να παραπονέθηκε για «πόνο στο στήθος». Ο γιατρός που έσπευσε στο ξενοδοχείο επιχείρησε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το δημαρχείο της Μπογκοτά.
Το συγκρότημα των Foo Fighters επρόκειτο να εμφανιστεί στην Μπογκοτά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Estéreo Picnic. Η συναυλία ακυρώθηκε και οι θεατές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ντράμερ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία συζήτηση πριν το live στο Θέατρο Βράχων
Εγκαινιάζει τον κύκλο «Μπετόβεν 200», ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα τρέχει όλον τον χρόνο, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη
Η επιτυχία της Έλα Λάνγκλεϊ «σαρώνει»
Η Δήμητρα Γαλάνη μιλά στην ATHENS VOICE με αφορμή την παράσταση «Ακόμα κι αν φύγεις...» στην ΕΛΣ
Θα είναι σύμμαχος ο καιρός;
Τι ήταν αυτό που πραγματικά κάνει τον Κολτρέιν τόσο σημαντικό
Στη συναυλία θα συμμετέχουν πάνω από 250 μουσικοί από διάφορες ορχήστρες και χορωδίες -ανάμεσά τους η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
H πρώτη νέα κυκλοφορία της μετά το άλμπουμ «The Life of a Showgirl»
Ο διεθνής παραγωγός κλείνει το φεστιβάλ στον κήπο του Goethe-Institut
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά τα σχόλια της τραγουδίστριας για τον Μάκλμορ και την Παλαιστίνη
Η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει μέσω τριών βραδιών, δύο ημιτελικών και του τελικού
Το εξαιρετικό τρίο παραδοσιακής παλαιστινιακής μουσικής μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη συναυλία τους στο Λόφο Φιλοπάππου
Ο τραγουδιστής χρησιμοποιεί αποσπάσματα από τα σχολικά ημερολόγιά του
Η πρώτη καλλιτέχνιδα που παραλαμβάνει το νέο βραβείο Artist-Director
Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» θα πραγματοποιήσει εορταστικές εμφανίσεις σε αρένες
Ο μουσικός κάλεσε το κοινό να μην τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στη σύγκρουση
Η προσιτή τιμή και οι νέες κυκλοφορίες οδηγούν την αναγέννηση των φυσικών μέσων
Το Φεστιβάλ έρχεται από τη Λέσβο στην Αθήνα για μια μόνο βραδιά, με σπουδαίους διεθνείς και Έλληνες μουσικούς
Ο Σκωτσέζος μουσικός αποθεώθηκε στο Σάο Πάολο γράφοντας εκ νέου ιστορία
Στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Kworb – Στις 28 από τις 50 θέσεις του ελληνικού Top 50 του Spotify τα τραγούδια του.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.