Μουσικη

Taylor Hawkins: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές για τον θάνατο του ντράμερ των Foo Fighters

Ο ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins, πέθανε στα 50 του χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Taylor Hawkins: Στιγμιότυπο από συναυλία με τον ντράμερ στη γιγαντοοθόνη
Taylor Hawkins © EPA / NIGEL RODDIS

Taylor Hawkins: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον θάνατο του ντράμερ των Foo Fighters - Η ανακοίνωση των αρχών της Κολομβίας

Ο Taylor Hawkins, ο ντράμερ των Foo Fighters, πέθανε στα 50 του χρόνια και οι τοξικολογικές εξετάσεις «φώτισαν» τα αίτια του θανάτου του, που συγκλόνισε τους θαυμαστές του, λίγο πριν την έναρξη μιας ακόμη συναυλίας. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Taylor Hawkins πέθανε το βράδυ της Παρασκευής (25/3), σε ξενοδοχείο της Μπογκοτά. «Η τοξικολογική εξέταση εντόπισε 10 ουσίες μέχρι στιγμής στον οργανισμό του Taylor Hawkins, συμπεριλαμβανομένων κάνναβης, αντικαταθλιπτικών, βενζοδιαζεπινών και οπιούχων», ανακοίνωσαν οι κολομβιανές αρχές.

Πληροφορίες θέλουν λίγο πριν πεθάνει να παραπονέθηκε για «πόνο στο στήθος». Ο γιατρός που έσπευσε στο ξενοδοχείο επιχείρησε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το δημαρχείο της Μπογκοτά.

Το συγκρότημα των Foo Fighters επρόκειτο να εμφανιστεί στην Μπογκοτά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Estéreo Picnic. Η συναυλία ακυρώθηκε και οι θεατές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ντράμερ. 

Festival Announces Taylor Hawkins Passing 1 Hour Before Foo Fighters Performance

Taylor Hawkins: Η πορεία στους Foo Fighters και η περιπέτεια που τον άλλαξε

Ο Taylor Hawkins έπαιξε με τους Foo Fighters για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Ο ντράμερ έγινε μέλος του συγκροτήματος λίγο μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του άλμπουμ του 1997 «The Color and the Shape». 

Οι Foo Fighters δημιουργήθηκαν το 1994 από τον Dave Grohl, αφού το προηγούμενο γκρουπ του Nirvana διαλύθηκε μετά την αυτοκτονία του τραγουδιστή Kurt Cobain. Ο Grohl, που έπαιζε ντραμς για τους Nirvana, ανέλαβε φωνητικά και κιθάρα στους Foo Fighters, και έτσι ο Taylor Hawkins ανέλαβε αργότερα να παίξει τύμπανα σε ένα συγκρότημα που ιδρύθηκε από έναν από τους πιο διάσημους ντράμερ της ροκ.

Οι δυο τους ενίοτε αντάλλασσαν ρόλους κατά τη διάρκεια των συναυλιών του συγκροτήματος, με τον Taylor Hawkins να παίρνει τα φωνητικά. 

Dave Grohl & Taylor Hawkins On The Origins of "Foo Fighters" | CONAN on TBS

O Taylor Hawkins είχε χαρίσει στους φαν του συγκροτήματος μία από τις χαρακτηριστικότερες ερμηνείες του στο τραγούδι «Somebody to Love» των Queen. Πολλοί από τους θαυμαστές του θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν στα social media, αναρτώντας βίντεο από αυτή του την ερμηνεία.

Foo Fighters, Taylor Hawkins perform Somebody to Love (Live Debut) by Queen at The Canyon 6/15/2021

Πριν ενταχθεί στους Foo Fighters, ο Taylor Hawkins έπαιζε ντραμς για την Alanis Morissette. Σύμφωνα με το BBC, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο το 2001, πήρε υπερβολική δόση ηρωίνης και πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα. Μιλώντας για την περιπέτεια αυτή το 2018, είπε ότι ήταν «ένα πραγματικό σημείο αλλαγής για μένα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ