Μουσικη

Πέθανε ο ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins, σε ηλικία 50 ετών

«Το μουσικό του πνεύμα και το γέλιο του θα ζουν μαζί μας για πάντα», έγραψαν οι Foo Fighters για τον Taylor Hawkins

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins
Taylor Hawkins © EPA / TIMM SCHAMBERGER

Taylor Hawkins: Πέθανε ο ντράμερ των Foo Fighters σε ηλικία 50 ετών - H πορεία του στο συγκρότημα και η ανακοίνωση του θανάτου του

Ο ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins, πέθανε σε ηλικία 50 ετών. Το αμερικανικό συγκρότημα ανακοίνωσε τον θάνατό του, με τα μέλη να δηλώνουν συντετριμμένα για τον πρώορο θάνατό του

Ο Taylor Hawkins έπαιξε με τους Foo Fighters για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Ο ντράμερ έγινε μέλος του συγκροτήματος λίγο μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του άλμπουμ του 1997 «The Color and the Shape». 

«Το μουσικό του πνεύμα και το γέλιο του θα ζουν μαζί μας για πάντα», έγραψαν στην ανακοίνωσή της οι Foo Fighters και πρόσθεσαν: «Η καρδιά μας είναι με τη σύζυγό του, τα παιδιά και την οικογένειά του, και ζητάμε να αντιμετωπίζεται η ιδιωτικότητά τους με τον μέγιστο σεβασμό σε αυτήν την αφάνταστα δύσκολη στιγμή».

 

 

Οι Foo Fighters δημιουργήθηκαν το 1994 από τον Dave Grohl, αφού το προηγούμενο γκρουπ του Nirvana διαλύθηκε μετά την αυτοκτονία του τραγουδιστή Kurt Cobain. Ο Grohl, που έπαιζε ντραμς για τους Nirvana, ανέλαβε φωνητικά και κιθάρα στους Foo Fighters, και έτσι ο Taylor Hawkins ανέλαβε αργότερα να παίξει τύμπανα σε ένα συγκρότημα που ιδρύθηκε από έναν από τους πιο διάσημους ντράμερ της ροκ.

Οι δυο τους ενίοτε αντάλλασσαν ρόλους κατά τη διάρκεια των συναυλιών του συγκροτήματος, με τον Taylor Hawkins να παίρνει τα φωνητικά. 

Foo Fighters drummer Taylor Hawkins dead at 50

Taylor Hawkins: Η περιπέτεια υγείας και η ερμηνεία που λάτρεψαν οι θαυμαστές του

O Taylor Hawkins είχε χαρίσει στους φαν του συγκροτήματος μία από τις χαρακτηριστικότερες ερμηνείες του στο τραγούδι «Somebody to Love» των Queen. Πολλοί από τους θαυμαστές του θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν στα social media, αναρτώντας βίντεο από αυτή του την ερμηνεία.

Foo Fighters, Taylor Hawkins perform Somebody to Love (Live Debut) by Queen at The Canyon 6/15/2021

Πριν ενταχθεί στους Foo Fighters, ο Taylor Hawkins έπαιζε ντραμς για την Alanis Morissette. Σύμφωνα με το BBC, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο το 2001, πήρε υπερβολική δόση ηρωίνης και πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα. Μιλώντας για την περιπέτεια αυτή το 2018, είπε ότι ήταν «ένα πραγματικό σημείο αλλαγής για μένα».

Taylor Hawkins: Οι Foo Fighters βρίσκονταν σε περιοδεία - Η στιγμή ανακοίνωσης του θανάτου του

Σύμφωνα με το BBC, το συγκρότημα επρόκειτο να εμφανιστεί την Παρασκευή το βράδυ στο φεστιβάλ Estereo Picnic στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μπογκοτά εξέφρασε τα «ειλικρινή της συλλυπητήρια» στην οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του ντράμερ.

Η Beatriz De La Parva από το BBC Minute ήταν στα παρασκήνια του φεστιβάλ όταν έγινε η ανακοίνωση του θανάτου του Taylor Hawkins στο πλήθος.

«Ενώ ήμασταν στα παρασκήνια, είδα την ομάδα των Foo Fighters να μάζευε τα πάντα», είπε η δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Οι διοργανωτές του φεστιβάλ έφτασαν και μετά ανέβηκαν όλοι στη σκηνή αφού τελείωσε ο Νάιλ Ρότζερς και είπαν ότι είχαν να μοιραστούν κάποια πολύ θλιβερά νέα. Ένα μήνυμα δημοσιεύτηκε τότε στις μεγάλες οθόνες: ότι ο Taylor είχε πεθάνει και όλοι ήταν σιωπηλοί. Τοποθέτησαν κεριά στη σκηνή όπου έπρεπε να παίξουν οι Foo Fighters. Πολύς κόσμος έκλαιγε». 

Μέλη των Foo Fighters - Δεύτερος από δεξιά ο Taylor Hawkins
O Taylor Hawkins μαζί με μέλη των Foo Fighters © EPA / CAROLINE BREHMAN

Taylor Hawkins: Το «αντίο» από σπουδαίους μουσικούς και θαυμαστές

Συνάδελφοι μουσικοί, όπως ο Tom Morello και ο Dave Portnoy, αποχαιρετούν στα social media, τον Taylor. «Ο Θεός να σε ευλογεί Taylor Hawkins. Λάτρεψα το πνεύμα σου και την ασταμάτητη ροκ δύναμη σου. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου», έγραψε ο Morello.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ