Μουσικη

Sam Ryder: Από το Tik Tok, στη σκηνή της Eurovision 2022

Το «Space Man» είναι «ένα σταθερά γραμμένο ποπ τραγούδι∙ μένει να φανεί αν θα κερδίσει τους ευρωπαίους ξαδέρφους μας»

img_0163.jpg
Αθηνά Κλήμη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sam Ryder

Sam Ryder: Ποιος είναι ο τραγουδιστής που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη Eurovision 2022.

Eurovision 2022. Τορίνο 2022. Η Eurovision 2022 οριακά από πέρυσι έχει γίνει θέμα συζήτησης αφού είχε αρχίσει να χτίζεται το έδαφος για διαφορετικές εμφανίσεις και τραγούδια από αυτά που βλέπαμε μέχρι σήμερα. Η κλασική συνταγή Eurovision τραγουδιού φαίνεται πως τελείωσε πλέον και από εδώ και πέρα έρχονται τα ρίσκα. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα δούμε φέτος. O Sam Ryder με το «Space Man».

Sam Ryder

Ποιος είναι ο Sam Ryder

Ο Ράιντερ άρχισε να εργάζεται στη μουσική βιομηχανία ως τραγουδιστής και κιθαρίστας το 2009, εργαζόμενος ως session player για τα γκρουπ The Morning After, Blessed by a Broken Heart και Close Your Eyes. Ο Ράιντερ έγινε γνωστός χάρη στο TikTok όπου, ξεκινώντας με το πρώτο lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 τον Μάρτιο του 2020, άρχισε να δημοσιεύει τις μουσικές του διασκευές. Μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς, ο Ράιντερ έγινε ο καλλιτέχνης με τους περισσότερους ακόλουθους στην πλατφόρμα, οδηγώντας τον να υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο με την Parlophone και το πρακτορείο διαχείρισης TaP Music.

Στις 10 Μαρτίου 2022 ανακοινώθηκε ότι το BBC επέλεξε εσωτερικά τον Ράιντερ ως εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 με το τραγούδι «Space Man».

Γεννημένος το 1989, με ιδιαίτερο look αφού το μακρύ μαλλί του τον κάνει να ξεχωρίζει, o Sam έχει κερδίσει τον τίτλο του «Most Followed Artist on Uk TikTok 2020 and 2021» και, όπως φαίνεται, και του 2022. Μιας και μιλάμε για τέτοια περσόνα, πώς να μην εκμεταλλευτεί κιόλας τη σημαντική του αυτή παρουσία στα social media και για τη συμμετοχή του στη Eurovision; Ένα βίντεό του στο Tik Tok με την Alicia Keys αρκούσε.

Κέρδισε κατευθείαν το social κοινό και, αν δει κανείς και το βιντεοκλίπ του single, θα τον κερδίσει και ολόκληρο το τραγούδι. Αλλά και το ιδιαίτερο βιντεοκλίπ το οποίο ξεκινάει λες και πρόκειται για συνέντευξη. Παραπλάνηση; Για δείτε.

Sam Ryder - SPACE MAN - United Kingdom 🇬🇧 - Official Music Video - Eurovision 2022

Η Evening Standard περιέγραψε το τραγούδι ως «ένα σταθερά γραμμένο ποπ τραγούδι∙ μένει να φανεί αν θα κερδίσει τους ευρωπαίους ξαδέρφους μας».

Ο Τζέιμς Χολ στην Daily Telegraph δήλωσε: «Ο Ράιντερ αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ελπίδα μας να σηκωθούμε από τις στάχτες της Eurovision εδώ και χρόνια. [...] Όχι μόνο μπορεί να τραγουδήσει, αλλά μπορεί να παίξει πάρα πολύ χάρη στον χρόνο του στο metal σιρκουί και στο Νάσβιλ. Έχει χάρισμα [...] Η επιλογή του είναι μια έξυπνη κίνηση».

Μεγάλοι και γνωστοί καλλιτέχνες δεν διστάζουν να τον σχολιάσουν και να του δώσουν το respect τους.

Sam Ryder

Το «Space Man» έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο 20 τόσο στο UK Official Singles Sales Chart Top 100 όσο και στο UK Official Singles Downloads Chart Top 100 στις 11 Μαρτίου 2022. Και όπως φαίνεται από εδώ και πέρα θα τραγουδάμε όλοι «I’m a Space Mannnnnn».

Τι λέτε εσείς; Έχει αυτό το κάτι ο Sam που θα ξεχωρίσει και θα γίνει ο Space Man της καρδιάς μας και του Τορίνο;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ