Μουσικη

Κουρεντζής: Ηχογραφεί με τη Sony την 9η του Μπετόβεν στο Μέγαρο

Η Sony Classical έρχεται στην Ελλάδα για ένα εμβληματικό πρότζεκτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Sony Classical στο Μέγαρο Μουσικής για την ηχογράφηση της «Ενάτης Συμφωνίας» του Beethoven με τον Θεόδωρο Κουρεντζή
Teodor_Currentzis © Liliya Olkhovaya

Θεόδωρος Κουρεντζής και Sony Classical επιλέγουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ηχογράφηση της «Ενάτης Συμφωνίας» του Ludwig van Beethoven.

Η Sony Classical επιλέγει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ηχογράφηση της«Ενάτης Συμφωνίας» του Ludwig van Beethoven με τον πολυβραβευμένο Θεόδωρο Κουρεντζή και την Ορχήστρα & Χορωδία MusicAeterna.

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής, μετά την τεράστια επιτυχία της συγκλονιστικής συναυλίας του με τη MusicAeterna της «Έβδομης Συμφωνία» του Ludwig van Beethoven στο αρχαίο θέατρο των Δελφών τον προηγούμενο Ιούνιο, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 2 εκατομμύρια Ευρωπαίοι τηλεθεατές, επιστρέφει για μία ακόμα εξέχουσα μπετοβενική ερμηνεία.

Ο σπουδαίος αρχιμουσικός αυτή τη φορά θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με το ελληνικό κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δύο συναυλίες, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου (8:30 μ.μ.), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, όπου θa ερμηνεύσουν την «Ενάτη Συμφωνία».

Δύο συναυλίες-oρόσημα στην ιστορία του Μεγάρου. Αλλά και μια συναρπαστική ηχογράφηση αναφοράς, που θα προηγηθεί.

 

Η Sony Classical στο Μέγαρο Μουσικής για την ηχογράφηση της «Ενάτης Συμφωνίας» του Beethoven με τον Θεόδωρο Κουρεντζή

Η SONY Classical στο Μέγαρο Μουσικής για την ηχογράφηση της 9ης του Μπετόβεν από τον Θεόδωρο Κουρεντζή 

Η ηχητική καταγραφή του εμβληματικού έργου του Beethoven θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, έναν συναυλιακό χώρο εξαιρετικής ακουστικής, άρτια εξοπλισμένο για την υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού μουσικού εγχειρήματος, ο οποίος επί μία εβδομάδα θα μεταμορφωθεί σε στούντιο ηχογράφησης από το συνεργείο της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας.

Μάλιστα, το τεχνικό κλιμάκιο της Sony Classical έρχεται στην Ελλάδα ειδικά για το συγκεκριμένο πρότζεκτ και θα πραγματοποιήσει την ηχογράφηση πριν τις δύο συναυλίες του κορυφαίου έλληνα αρχιμουσικού στο Μέγαρο το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. 

Τα αριστουργηματικά φωνητικά μέρη στην «Ενάτη» ερμηνεύουν τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ: η Birgitte Christensen (σοπράνο), η Sophie Harmsen (άλτο), ο Benjamin Bruns (τενόρος) και ο Johannes Kammler (μπάσος). 

Να θυμίσουμε ότι ο Θεόδωρος Κουρεντζής και η MusicAeterna έχουν ήδη ηχογραφήσει την 5η και την 7η Συμφωνία του Μπετόβεν στο περίφημο Κοντσέρτχαους της Βιέννης με τη Sony Classical. Οι δύο Συμφωνίες κυκλοφόρησαν σε δύο ξεχωριστά CD και στις ψηφιακές πλατφόρμες τον Ιούνιο του 2020 και τον Απρίλιο του 2021 αντίστοιχα.


Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 20:30

Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τιμές εισιτηρίων: €15 (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), €25, €40, €55, €70, €85, €100.
Διάρκεια: 75 λεπτά περίπου
Πληροφορίες: https://megaron.gr
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ