Μουσικη

Συναυλίες-Περιοδείες: Όσες αναβλήθηκαν θα γίνουν το 2022

Από τους βετεράνους Aerosmith μέχρι τους Foo Fighters, οι ροκ μπάντες παίρνουν και πάλι τους δρόμους

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Debbie Harry στο 2021 Tribeca Festival στο Battery Park
Η Debbie Harry στο 2021 Tribeca Festival στο Battery Park © Dia Dipasupil/Getty Images for Tribeca Festival

Debbie Harry, Genesis, Paul Weller, Eagles, Coldplay, Metallica, Lady Gaga κ.ά. θα πραγματοποιήσουν το 2022 τις συναυλίες τους που ακυρώθηκαν λόγω Covid-19

To φθινόπωρο άρχισε με τους Boρειο-ιρλανδούς Ash που περιοδεύουν στη Βρετανία και στην Ιρλανδία, παράλληλα με τους Manic Street Preachers που ξεκινούν από το Κάρντιφ στις 19 Σεπτεμβρίου και θα βρίσκονται στον δρόμο για κάμποσους μήνες – ήδη, το λάιβ τους στο Brighton Dome δείχνει σχεδόν sold out. Η Debbie Harry ενώνει τις δυνάμεις της με τους Garbage από τις 6 Νοεμβρίου με 10 συναυλίες στη Βρετανία, ο James Taylor ενώνει τις δικές του με την Bonnie Raitt ξεκινώντας από τον Καναδά, ενώ οι Genesis ελπίζουν να επιβιώσουν μετά από 39 events. Τις ίδιες πόλεις πάνω-κάτω θα επισκεφτεί ο Paul Weller που ξεκινάει από το Μπέλφαστ στις 9 Νοεμβρίου και ο Rufus Wainwright που θα εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο London Palladium.

Ο Paul Weller σε συναυλία του στη Γερμανία
Ο Paul Weller σε συναυλία του στη Γερμανία © EPA/BRITTA PEDERSEN

Oι πολύ παλιοί ροκάδες ίσως συγκινηθούν με την περιοδεία των America που αρχίζει στις 18 Σεπτεμβρίου στην Ογκάστα της Τζόρτζια και συνεχίζεται στην Όμαχα της Νεμπράσκα, στο Λόρενς του Κάνσας και στο Ντάλας του Τέξας. Στον στρόβιλο των συναυλιών συμμετέχουν οι Eagles, οι Coldplay, οι Metallica, οι Black Crowes, οι Kiss, οι Guns N’Roses, η Lady Gaga, ο Rod Stewart, o Billy Joel, o Eric Clapton – η ηλικία δεν φαίνεται να παίζει πια κανένα ρόλο στη σκηνή· ο 88χρονος Willie Nelson έχει προγραμματίσει 22 events, οι Beach Boys 19 (άρχισαν ήδη προχθές από την αγαπημένη τους Καλιφόρνια), oι Doobie Bothers που γιορτάζουν μισό αιώνα στο κάντρι-ροκ έχουν προγραμματίσει 60 events και ο Carlos Santana 58· ο Santana ήδη έπαιξε στη Βόρεια Καρολίνα και αύριο εμφανίζεται στο Ορλάντο της Φλόριντα. Όσο για τους Rolling Stones, αρχίζουν στις 26 Σεπτεμβρίου την αμερικανική τους περιοδεία «No Filter» από το Σαιντ Λούις του Μιζούρι με τον 64χρόνο ντράμερ Steve Jordan στη θέση του μακαρίτη Charlie Watts.

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Coldplay στη Σεούλ το 2017
Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Coldplay στη Σεούλ το 2017 © Jisu Han on Unsplash

Οι Metallica σε συναυλία τους στο Letzigrund Stadium στη Ζυρίχη
Οι Metallica σε συναυλία τους στο Letzigrund Stadium στη Ζυρίχη © EPA/ENNIO LEANZA

Παρά τη μεγάλη προσφορά και τις συχνά εξωφρενικές τιμές –στους Aerosmith οι τιμές αρχίζουν από 65 ευρώ και ξεπερνούν τα 350– η ζήτηση έχει φτάσει σε σημεία ρεκόρ τόσο στις συναυλίες όσο και στα φεστιβάλ. Στο Λας Βέγκας το φεστιβάλ «Life is Beautiful» φιλοξενεί αυτόν τον μήνα τους Green Day, ενώ για το ’22 η αμερικανική μπάντα θα συνεργαστεί στα λάιβ με τους Weezers. Τέλος, για τις συναυλίες που αναβλήθηκαν επ’ αόριστον στην Ιαπωνία επικρατεί ακόμα αβεβαιότητα: η Billie Eilish, η Alanis Morisette, οι Iron Maiden, η Avril Lavigne και ο Ben Harper δεν έχουν ανακοινώσει τις νέες ημερομηνίες για το Τόκιο. 

H Billie Eilish σε συναυλία
H Billie Eilish σε συναυλία © Nathan DeFiesta / Unsplash

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ