Μουσικη

Doxi και Νέγρος του Μοριά σε μία εκρηκτική συνεργασία

Ακούστε το «Couldn’t Wait» και δείτε το βιντεοκλίπ του τραγουδιού από το άλμπουμ «From Athens»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μουσικός Doxi και ο ράπερ Νέγρος του Μοριά στο στούντιο
Doxi και Νέγρος του Μοριά στο στούντιο

O Doxi κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι «Couldn’t Wait», στο οποίο συμμετέχει ο Νέγρος του Μοριά, από το επερχόμενο άλμπουμ «From Athens»

Ένα sample που σε καρφώνει για το τι έπεται, πλάνα από τον πλανήτη Αθήνα και ρίμες που ξεκινούν μια νέα ηχητική περιπλάνηση. Η πρώτη ιδέα από το επερχόμενο άλμπουμ «From Athens» του Doxi, είναι το single «Couldn’t Wait», και βρίσκει τον πρωτότυπο και νεαρό καλλιτέχνη που κέντρισε το ενδιαφέρον της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής με το «Walls» το 2019 και το «Taking My Name» το 2020, να μοιράζεται το μικρόφωνο με τον Νέγρο του Μοριά.  

Doxi ft. Negros Tou Moria - Couldn't Wait - Official Music Video

Ο απόηχος της ελληνικής μουσικής, αλλά και ποίησης, συναντά στον αγγλόφωνο κόσμο του Doxi, τη δύναμη του hip-hop, την ελευθερία και το δημιουργικό πνεύμα της progressive rock και την προφορική αμεσότητα του ρεμπέτικου.

Doxi και Νέγρος του Μοριά, έγραψαν από κοινού τους στίχους, αγγλικούς και ελληνικούς αντίστοιχα, αναμειγνύοντας τα ετερόκλητα μουσικά τους στιλ με εκρηκτικό τρόπο.

«Δεν αντέχω άλλο να σε περιμένω / Μια ευκαιρία περιμένω / Σε ένα στόχο που έχω βάλει, επιμένω», λέει στο κουπλέ του ο Νέγρος του Μοριά, με τον Doxi να τον διαδέχεται με ένα flow που σε παρασέρνει στις σκέψεις του και σε βάζει στον ρυθμό του.

Θέλοντας να δείξει πως η μουσική ξεπερνά κάθε γλώσσα, με το άλμπουμ «From Athens», ο Doxi μας βγάζει εισιτήριο σε ένα μουσικό ταξίδι με αγγλικό στίχο και ελληνική καρδιά.

Ο πολλά υποσχόμενος μουσικός υπογράφει τη σύνθεση του single, καθώς και την ιδέα για το μουσικό βίντεο, που μοιάζει περισσότερο με ταινία παρά με ένα ακόμη βίντεο στο YouTube, χάρη στη συνεργασία του Doxi με τον κινηματογραφιστή Αντώνη Κουνέλλα. Πλάνα από την πόλη, ένα σινεμά, ένα στούντιο, o αττικός ορίζοντας. Με το «Couldn’t Wait» να είναι η αρχή της αποκάλυψης του «From Athens», η συνέχεια αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερη περιέργεια.

Ο μουσικός Doxi
Doxi

O Doxi για τον Doxi και το «Couldnt Wait» 

«Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν είκοσι χρόνια και εδώ μεγάλωσα.

Από μικρός αγαπούσα τη μουσική. Τα πρώτα ακούσματα ήταν στο σπίτι, κυρίως της μουσικής που άκουγε ο πατέρας μου, Beatles, Stones, Hendrix, Randy Newman, αλλά και ρεμπέτικα και πολλά ακόμα.

Στα οκτώ μου, όταν άρχισε να παίζεται στο ελληνικό ραδιόφωνο ο Eminem, ανακάλυψα το hip hop και έγινα έκτοτε πιστός ακροατής. Με τον Kendrick Lamar όμως κατάλαβα πόσο ανοιχτός χώρος είναι, πόσα πράγματα χωράει το hip hop.

Μικρός έγραφα στίχους, χωρίς μουσική, ποίηση ουσιαστικά. Η μουσική ήρθε ως φυσικό ταίριασμα, αργότερα. Και εδώ έχει σημασία το ραπ.

Πολλοί νομίζουν ότι το hip hop και το rap είναι συνώνυμα. Όμως το hip hop είναι ένα είδος μουσικής που γεννήθηκε από dj’s και mc’s στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ το rap είναι πολύ παλιά ιστορία. Μου αρέσει πολύ να λέω, γιατί το πιστεύω, ότι ο πρώτος ράπερ είναι ο Όμηρος. Το ραπ είναι ουσιαστικά ρυθμική αφήγηση, αφηγηματική ποίηση μουσική. Αυτό κάνω.

Με τον δίσκο “From Athens”, που μόλις ολοκλήρωσα, νιώθω ότι κατάφερα να φτιάξω κάτι που έχει τη δική του μορφή, που δεν κατατάσσεται σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Το “Couldn’t Wait” είναι το πρώτο single του δίσκου.

Ο μουσικός Doxi και ο ράπερ Νέγρος του Μοριά στο στούντιο
Doxi και Νέγρος του Μοριά στο στούντιο

Στο video, όπως και στο τραγούδι, εμφανιζόμαστε μαζί με τον Νέγρο του Μοριά. Το θέμα του τραγουδιού είναι η ανυπομονησία που συχνά κυριεύει τους νέους ανθρώπους, πράγμα που αντανακλά και ο γρήγορος, κοφτός ρυθμός του.

Εγώ γράφω αγγλικό στίχο γιατί όπως κάθε καλλιτέχνης, σε κάθε τέχνη, ξεκίνησα κι εγώ μιμούμενος τις πρώτες του επιρροές, που ήταν στα αγγλικά. Και βέβαια η καρδιά της μουσικής σκηνής είναι η Αμερική. Όμως η Αθήνα είναι και θα παραμείνει πάντα η πόλη μου, σε όποιους τόπους και αν με πάει η μουσική. Και δεν θα σβήσω ποτέ από την ψυχή μου την Ελλάδα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ